ایمان مهرآیین روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در نتیجه آموزش، نگهداشت پیشگیرانه و تعمیرات داخلی، تعمیرات تجهیزات پزشکی بیمارستان امام رضا از هفت هزار و ۵۰۰ مورد در سال ۱۴۰۰ به ۶ هزار مورد در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است.
وی بیان کرد: همچنین ۷۵ درصد معادل چهار هزار و ۵۰۰ مورد از ۶ هزار تعمیراتی که در سال ۱۴۰۲ صورت گرفته در داخل بیمارستان امام رضا(ع) انجام شده و این تعمیرات به شرکتها محول نشده است.
مسوول واحد تجهیزات پزشکی بیمارستان امام رضا(ع) مشهد ادامه داد: از هشت هزار دستگاه تجهیزات پزشکی در این بیمارستان، سه هزار دستگاه تجهیزات اصلی و حیاتی مانند دستگاه ام.آر.آی، سی.تی.اسکن، ونتیلاتور، مانیتور و غیره است و بقیه وسایلی مانند تخت و برانکارد هستند.
وی تصریح کرد: برخی از این دستگاهها قدیمی هستند و باید دستگاههای جدید جایگزین آنها گردد. دستگاهها علاوه بر چکهای روزانه هر ۶ ماه نیز چک میشوند، همچنین سالیانه کنترل کیفی هم بر روی آنها انجام میگیرد و در صورت عدم تایید این دستگاهها از چرخه خارج می شوند.
مهرآیین با بیان این که تعمیر و نگهداشت تجهیزات پزشکی هر بیمارستان به عهده واحد تجهیزات پزشکی آن است، عنوان کرد: در واحد تجهیزات پزشکی بیمارستان امام رضا(ع) ۱۲ کارشناس در ۸۰ بخش درمانی فرآیند خرید، ثبت، تایید و تعمیر را پیگیری میکنند.
وی گفت: کارشناسان واحد تجهیزات پزشکی با مشاهده هر نوع اختلال در دستگاهها اگر مشکل کاربری و جزیی باشد در همان مکان رفع میکنند و چنانچه دستگاه نیاز به ارجاع به شرکت مربوطه داشته باشد پیگیریهای لازم را انجام میدهند.
مسوول واحد تجهیزات پزشکی بیمارستان امام رضا(ع) مشهد در خصوص بهروز کردن دستگاهها افزود: اگر مدل جدیدی از دستگاهها وارد بازار شود، دستگاه قدیمی از چرخه بیمارستان خارج میشود و مدل جدید جایگزین میشود
مهرآیین ادامه داد: در واقع اهمیت تجهیزات پزشکی در حوزه درمان در حد اهمیت حضور پزشک است. اگر اختلالی در کار دستگاهها ایجاد شود، مشکلات فرآوانی بهبار میآورد اما اغلب مردم در فرآیند درمان فقط پزشک و پرستار را میشناسند و از اهمیت کار ما بیخبرند در حالی که بار پشتیبانی بر دوش واحد تجهیزات پزشکی است.
این مسوول با اشاره به برگزاری نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی در مشهد از یکم تا چهارم آذرماه گفت: واحد تجهیزات بیمارستان امام رضا (ع) در نمایشگاه امسال با غرفه آموزش و نیز غرفه مجزا برای پاسخگویی به سئوالات و انجام مشاوره شرکت کرد.
بیمارستان امام رضا (ع) به عنوان بزرگترین مرکز درمانی شرق کشور دارای هزار و ۸۳۰ تخت بیمارستانی برای خدمات دهی به زائران و مجاوران است و ۳۰۰ استاد دانشگاه و روزانه هزار دانشجوی بالینی در این مجتمع آموزشی مشغول ارائه خدمات درمانی به بیماران هستند.