شیراز - ایرنا - سرباز پارتی که در جایی بین شهرهای قیر و فیروزآباد بر روی سنگی تقریبا مکعبی حجاری شده، از عوامل طبیعی و انسانی آسیب دیده و دوستداران میراث باستان ایران را نگران کرده است؛ به گفته مسئولان میراث فرهنگی فارس طرح حفاظت و مرمت این اثر تاریخی مراحل پایانی خود را می‌گذراند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، آنگونه که عضو هیات علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی می گوید بر اساس مطالعه های انجام شده، نقش برجسته‌ای که بر روی سنگ منفردی در میانه راه ۲ شهرستان قیر و کارزین و فیروزآباد فارس ایجاد شده، به نام سرباز پارتی شناخته می‌شود.

رضا نوروزی بیان کرد: با مقایسه این نقش با دیگر آثار پارتی کشور، تصویر این سرباز کماندار، به دوران پارتی منسوب شده است.

او ادامه داد: در استان فارس میراث پارتی اندکی به جای مانده است، اما از آنجا که پایه‌های شهر گور در فیروزآباد امروزی، در دوره اشکانیان ریخته شده، این احتمال را تقویت می‌کند که نقش برجسته سرباز کماندار در مسیر فیروزآباد نیز متعلق به آن دوران باشد.

عضو هیات علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی (مستقر در فارس)، گفت: این اثر باستانی به خاظر وضعیت کنار جاده از عوامل طبیعی و انسانی آسیب‌هایی دیده است.

حفاظت میراث فرهنگی فارس از سرباز پارتی

معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس نیز به خبرنگار ایرنا گفت: طرح ساماندهی، حفاظت و مرمت سرباز پارتی تدوین شده و مراحل پایانی خود را می‌گذراند.

محسن ضیایی افزود: این طرح از چهار ماه گذشته در دستورکار قرار گرفته و حداکثر یک هفته آینده تکمیل می‌شود.

او با بیان اینکه در این طرح حفاظت، مرمت و ساماندهی از نقش برجسته اشکانی به طور جدی برنامه‌ریزی شده است، عنوان کرد: در این پروژه علاوه بر مرمت بخش‌های آسیب دیده، ایجاد سقف حفاظتی و استحکام بخشی اثر نیز برنامه‌ریزی شده است.

معاون میراث فرهنگی فارس درباره اجرای این طرح گفت: عزم جدی برای حفاظت و مرمت این نقش برجسته منسوب به دوره پارتی وجود دارد و اعتبارات مورد نیاز آن نیز تامین خواهد شد.

در سه کیلومتری شهر قیر (مرکز شهرستان قیروکارزین) و در سمت چپ جاده قیر- فیروزآباد حدود ۲۱۵ کیلومتری شیراز در منطقه‌ای میان گردنه سم دلدل و گلومش، نقش‌ برجسته یک سرباز پارتی دیده می‌شود که در سال ۱۳۵۴، با شماره ۹۳۹ در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسیده است.