به گزارش خبرنگار ایرنا، آیتالله علیرضا اعرافی روز سهشنبه در آیین اختتامیه چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان با اشاره به فرارسیدن شهادت حضرت زهرا(س) و شخصیت آن حضرت، افزود: در میان درسهای فراوانی که در زندگی این بانوی بزرگ میشود آموخت، عمر کوتاه از نظر کمی و عمری بسیار بلند از منظر کیفیت و آثار ماندگار است.
وی اضافه کرد: فاطمه زهرا(س) میان زنان عالم یگانه است و جزو شخصیتهایی است که تمام عمر او در مسیر درستی طی شد و از کودکی نیز این وجود نازنین ممتاز بود.
اعرافی با بیان اینکه حضرت فاطمه راهبر معادلات تاریخی در مسیر رسیدن به تمدن الهی و اسلامی بود، بیان کرد: با انحرافی که در مسیر پایهریزی تمدن ناب اسلامی رخ داد و بخاطر فتنهانگیزی، غفلت و خیانتی که پدید آمد و بر مدینه حاکم شد، قهرمانی باید فضا را تغییر میداد که حضرت پیشگام تغییر معادلاتی بود که حاکم بر مدینه شد.
وی با اشاره به عظمت مدیریت و حرکت راهبری فاطمه زهرا(س)، خاطرنشان کرد: حضرت اولین حلقه اصلاح مقطع تاریخی و کنشگری راهبردی در پیچ تاریخی بود و نقشآفرینی علمی، معرفتی و جهادی آن حضرت که اینطور جهان را در سایه خود تغییر میدهد، امروز نیز الهامبخش ماست.
وی با بیان اینکه اکنون در مقطع فوق حساس تاریخی در جریان و گفتمان انقلاب اسلامی قرار داریم، تصریح کرد: آنچه امروز در لبنان و فلسطین رقم میخورد، نوک برخورد عمیق تمدنی گفتمان انقلاب اسلامی با جریان سلطه شیطانی صهیونیست و غرب است؛ اینجاست که فاطمه و فرزندان آن و درس آموختگان این مکتب میتوانند معادلات را تغییر دهند.
مدیر حوزههای علمیه کشور با اشاره به اینکه ۶۰ سال پیش در قم امام خمینی(ره) تمام معادلات حاکم بر نظام سیاسی، فرهنگی و معنوی دنیا را دچار تغییر کرد، افزود: امروز در نقطه حساسی قرار داریم که روح، جهاد، فرهنگ، علم، دانش و معرفت فاطمی میتواند معادلات امروز را تغییر دهد.
وی با تاکید بر اینکه حوزههای خواهران و جامعهالزهرا(س) دو رسالت دارند، تصریح کرد: فراگیری دین، نشر آن، گفتمان سازی و تلاش برای تحقق و اقامه آن تا سطح اقامه حکمرانی اسلامی وظیفه عام است که طبعا حوزههای خواهران و جامعهالزهرا(س) از این رسالت برخوردارند.
وی افزود: علمی که جهتدار و ترویجدهنده معارف الهی باشد و همچنین دانشی که ریشه آن در خانه فاطمه و درس و مکتب فاطمه باشد، در ا ین طراز قرار میگیرد.
اعرافی گفت: رسالت دوم در حوزه زن، مرد، فرزند و خانواده است که منظومه فکری در نظام حقوقی، فلسفی و معرفتی اسلام محسوب میشود که برای سعادت دنیا و آخرت تضمین شده است؛ این موضوع از حساسترین کارزارهای تمدنی جهان اسلام و غرب است.
وی تاکید کرد: رسالت همه انسانها آشنایی با معارف دین، اندیشههای الهی و تبیین و گفتمان سازی آن به شمار میآید.
وی به تمدن زندگی غربی اشاره و بیان کرد: این سبک زندگی که برآمده از چند لایه نظری است موجب سستی روابط، اختلافات درون خانواده، فردگرایی درون خانواده، کمفرزندی، کاهش جمعیت، بیرغبتی به ازدواج، افزایش سن ازدواج، افزایش طلاق، ترویج فساد و فحشا و در نتیجه انواع آسیبهای روحی، شخصیتی و معرفتی در دنیا میشود.
امام جمعه قم با اشاره به نقش مهم حوزههای علمیه در تبیین تمدن الهی و اسلامی، اضافه کرد: حوزه علمیه بهطور عام و حوزه علمیه بانوان بهطور ویژه در این میدان نیاز به حضوری خیلی فراتر از آنچه تاکنون بوده، دارند.
وی با بیان اینکه این کار تئوریهای واسط عملی و میدانی لازم دارد، تصریح کرد: برای پیمودن این مسیر نیازمند به مجتهدان، فیلسوفان، مفسران و متخصصان بزرگ هستیم و در چند سال آینده باید حداقل ۱۰۰ متفکر، فیلسوف، متکلم، فقیه و مفسر در طراز بالا در میان بانوان داشته باشیم.
اعرافی اضافه کرد: متفکرانی که نظریهها و تئوریهای واسط و خاص تولید کنند و در امتداد آن وظایف تبیینی، تبلیغی و ترویجی را در گسترش گفتمان تمدن نوین اسلامی انجام دهند، باید تربیت شوند.
آیین اختتامیه چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان با پیام آیتالله جعفر سبحانی از مراجع تقلید در جامعه الزهرا(س) برگزار شد. در پایان این همایش از برگزیدگان آثار ارسالی به چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان با اهدای لوح و هدایایی تقدیر شد.