سمنان - ایرنا - مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سمنان گفت: صنعتگران حوزه‌های مختلف این استان سال ۱۴۰۳ از محل داخلی‌سازی، صرفه‌جویی ارزآوری ۷۹ میلیون دلاری رقم زدند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، یادگار احمدی روز سه‌شنبه در نشست هم‌اندیشی و هم‌افزایی جهش تولید استان سمنان افزود: واحدهای تولیدی استان از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا پایان آبان با راهبردهای مختلف و در مسیر داخلی‌سازی ۷۹ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی داشتند.

وی ادامه داد: ۳۵ میلیون دلار از این میزان صرفه‌جویی ارزی بر اساس فعالیت‌های کارگروه جهش تولید انجام شد که نشان از تاثیرگذاری این کارگروه برای اهداف تعیین‌شده کشور است.

وی یادآور شد: امسال ۳۱ نشست کارگروه جهش تولید در استان سمنان برگزار شد که ۱۲۰ مصوبه به منظور رونق و جهش تولید در استان به تصویب رسید.

به گفته این مسوول، از ماموریت‌های مهم صنعت، معدن و تجارت و کارگروه جهش تولید استان، بحث تولید و حمایت صنایع و اهمیت بخشیدن به عمق ساخت داخل است که با مدیریت درست امکان تبدیل تهدید به فرصت را فراهم می‌سازد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سمنان افزود: افزایش عمق داخلی‌سازی، کاهش ارزبری، افزایش کیفیت در تولید محصولات زیر چتر شرکت‌های دانش‌بنیان، تکمیل زنجیره ارزش، به‌روزرسانی دانش و فناوری تولید و تغییر نگرش در انتخاب فناوری، از اهداف این کارگروه است.

نیاز سمنان به ایجاد مرکز پشتیبان فضای ابری

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان هم در این نشست گفت: گفتمان اصلی استان اقتصاد دانش بنیان است و نقش سمنان در این زمینه در کشور برجسته است.

محمدرضا صادقی ادامه داد: خودرو، اقتصاد دیجیتال، معدن، گردشگری و نساجی، پنج اولویت اصلی اقتصادی استان محسوب می‌شوند که باید با ایجاد کنسرسیوم موضوعی و انجام خدماتی از قبیل تسهیل‌گری، مشاوره و سرمایه‌گذاری به تحقق این اولویت‌ها کمک شود.

این مسوول افزود: مرکز پشتیبان فضای ابری با همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان و استان ایجاد شود تا نیاز فناورانه استان را در بخش های مختلف از جمله صنعت و تولید فراهم کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، بخش صنعت و معدن سهم ٣٧ درصدی از اشتغال استان و سهم ۲۲ درصدی از تولید ناخالص این استان را به خود اختصاص داده است.

استان سمنان که به «دارالمرحمه» معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.

این خطه از جانب شمال به استان‌های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان‌های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان‌های تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.

بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد که از این شمار، بیش از ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.