به گزارش ایرنا، رییس شورای اسلامی شهر دزفول روز چهارشنبه در نشست رسمی شورا بیان کرد: این نشست درخصوص پاسخ شهردار به چهار نفر از اعضای شورا شامل محمدحسن پرآور، علیرضا مجدینسب، عادل دواییفر و غلامعلی رسالتی در خصوص اتفاقات اخیر برگزار شده است.
سیدباقر موسوی فخر افزود: نامه سوال به شهردار دزفول ابلاغ شده و ۱۰ روز مهلت آن نیز تمام شده است.
وی ادامه داد: پیرو نشست مشترک اداره برق و شهرداری در شورای شهر, اداره برق ریز مبالغ و بدهی شهرداری را ارسال کرده و اختلافاتی که وجود داشت پس از بررسی و تبادل نظر به توافق رسید.
رییس شورای شهر دزفول گفت: دیداری نیز روز گذشته با رییس شرکت بهرهبرداری از شبکههای آبیاری شمال خوزستان انجام شد و کدورتها برطرف و مقرر شده تعامل و همکاری بیشتری بین اداره برق وشهرداری ایجاد شود.
وی افزود: در این نشست درخصوص تعریض پمپهای آب سبیلی نیز تبادل نظر و مقرر شد کارشناسان ۲ مجموعه راهکارهای تعریض جاده را ارایه کنند.
شهردار دزفول نیز با بیان اینکه ۲ نشست درخصوص اتفاقات برگزار و گزارش مفصلی ارائه شده است، گفت: در نامه شورای شهر، اعلام شده اتفاق روز چهارشنبه این اتفاقات رخ داده در حالی که سهشنبه بوده ضمن اینکه نام بنده نیز به طور کامل عنوان نشده است.
محمد عتاب اهوازی افزود: واژههایی چون اختلال در نظم عمومی، درگیری، اقدام مجرمانه و وهن نظام جمهوری اسلامی در این نامه مطرح شده در حالی که چنین اتفاقاتی رخ نداده و اتفاقات روز حادثه همزمان با عملیات عمرانی شهرداری بوده است.
وی با بیان اینکه شورای شهر نیز پیش از این در ۴۰ یا ۵۰ مرحله به موضوع قطعی برق ورود کرده است، ادامه داد: یک بار قطعی برق پس از یک ساعت با پیگیری معاون فرماندار وصل شد.
شهردار دزفول بیان کرد: اتفاقی که جنب سوم شعبان افتاد ممکن بود در هر مکان دیگری رخ دهد و عملیات عمرانی انجام شود که ربطی به این موضوع ندارد.
وی ادامه داد: درگیری فیزیکی و اصطکاک فیزیکی نیز در نامه بیان شده در صورتی که صحت ندارد و هیچگونه درگیری رخ نداده است.
محمدحسن پرآور یکی از اعضای سوال کننده شورای شهر دزفول از شهردار نیز گفت: تذکرات شهردار درخصوص نحوه نامه ارسال شده به جا است که ایرادات به علت تعجیل در نوشتن نامه بوده است.
وی افزود: اگر در نشستی که برگزار شد از توضیحات شهردار، قانع میشدیم به طور قطع طرح سوال نمیشد.
پرآور بیان کرد: کار ۲ دستگاه اجرایی دزفول درخصوص قطع برق شهرداری و پس از آن تخریب و حفاری آسفالت ورودی سوم شعبان درست نبود که با فیلمبرداری و عکسبرداری گستردهای همراه شد و در سطح ملی و بین المللی بازتاب زیادی داشت.
وی ادامه داد: پرسنل شهرداری به محل مشترکان برق نیز رفتند و برخوردهایی صورت گرفت که باعث شد دادستان در محل حضور یابد و اگر در خوشبینانهترین حالت به این موضوع نگاه کنیم، برداشت درستی نمیشود.
این عضو شورای اسلامی شهر دزفول اظهارکرد: تدبیر، درایت و مدیریت شهری در اتفاق اخیر در شهر دزفول با قدمت و سابقه فرهنگی بالا صورت نگرفت و حق مردم نبود که چنین اتفاقی در شهر بیفتد و موجب تالم خاطر شهروندان شود.
وی افزود: نیاز بود تذکر داده شود و در صورت وصل نشدن برق، شهردار دزفول طی مصاحبهای به مردم توضیح دهد که به علت قطع برق، امکان ارائه خدمات شهرداری وجود ندارد زیرا قطع برق شهرداری مرکزی به عنوان یک دستگاه خدمات رسان به ۳۰۰ هزار نفر خلاف قانون است.
پرآور تصریح کرد: شهرداری اقدام به تخریب و حفاری ورودی سوم شعبان کرده بود که اگر در چنین شرایطی آتشسوزی میشد یا اتفاق ناگواری پیش میآمد به علت تخریب و حفاری شهرداری، امکان ارائه خدمات نبود آن زمان چه کسی پاسخگو بود؟ باید راهکار بهتری ارائه میشد.
وی خواستار تکرار نشدن این واقعه از سوی شهرداری دزفول شد و افزود: برابر ماده ۸۳، اگر بعد از پاسخ شهردار، یک سوم اعضایی که سوال کردند از پاسخها قانع نشدند در جلسه بعد طرح استیضاح میشود.
غلامعلی رسالتی یکی دیگر از اعضای شورا و سوال کننده از شهردار نیز گفت: نامه سوال از شهردار را امضا کردم ولی وظایف شهرداری بسیار گسترده است؛ بار بیشتر کارهای عمرانی، خدماتی و فرهنگی شهر بر دوش شهرداری است و انتظار میرود مجموعه شهرداری هماهنگتر عمل کند.
وی با بیان اینکه کمیسیون عمران شورای شهر درخصوص طرحهای عمرانی فعال است، افزود: این کمیسیون و پیمانکاران و مسوولان شهرداری به آرامش و هماهنگی بیشتری نیاز دارند از این رو تقاضا میشود هماهنگی شهرداری با شورا بیش از پیش شود.
این عضو شورای شهر دزفول ادامه داد: شهروندان پیگیر آسفالت خیابانها هستند امیدواریم با همکاری و هماهنگی بیشتر مجموعه شهرداری شاهد اتفاقات خوبی در این حوزه باشیم.
عادل دواییفر نیز گفت: اگر شورا در جایگاه اصلی بود باید از رئیس اداره برق نیز در این خصوص سوال میشد زیرا قطعیهای برق زیادی در دستگاههای مختلف اعمال میشود که باید از اداره برق طرح سوال کرد.
شهرداری دزفول نیازمند حمایت شورا است
شهردار دزفول نیز در پاسخ به سوالات این عضو شورای شهر گفت: البته اشکالات فراوانی به این موضوع وجود دارد و به طور قطع شهرداری باید بهتر عمل میکرد.
عتاب اهوازی ادامه داد: شورایی برای بررسی موضوع تشکیل شده و تمام ابعاد در دست بررسی است ضمن اینکه دستگاه قضا نیز پیگیر موضوع است.
وی با بیان اینکه شهرداری دزفول بیش از ۶۰۰ میلیارد ریال از برق مطالبات دارد که ۹۰ میلیارد ریال اجراییه از برق است، گفت: اختلالی در تردد ایجاد نشده بود زیرا فقط یک مسیر از مسیر رفت و برگشت تخریب شده بود که به محض ورود حراست، جلوی کار بیل مکانیکی گرفته شد و تمام اتفاق حدود ۱۰ دقیقه طول کشید ضمن اینکه سوم شعبان یک مسیر تردد دیگری هم دارد.
شهردار دزفول افزود: اتفاق ناراحت کنندهای افتاده و به طور قطع مدیران شهرداری به ویژه شخص بنده مقصر هستم ولی باید توجه داشته باشیم که شهر، بستر اتفاقات است.
وی ادامه داد: اتفاقات بسیاری از دست ما خارج است برای نمونه امکان تخریب خانه یا ریزش بافت قدیم به علت بارندگی وجود دارد ولی با وجود تمام این موارد، مجموع طرحهای سرمایه گذاری دزفول بسیار بالا است و دزفول در رتبه نخست استان قرار دارد.
عتاب اهوازی اظهارکرد: پیمانکار کمربندی شرق تا روستا و زمینهای ورزشی مشخص شدهاند و طرحهای زیادی تا بهمنماه به مرحله بهرهبرداری خواهند رسید.
وی افزود: اشتباهی خواسته یا ناخواسته صورت گرفته ولی شهرداری در حوزه درآمدی و عمرانی نیازمند حمایت است.
سیدباقر موسوی فخر رئیس شورای اسلامی شهر دزفول گفت: یکی از سوالات این است که شهردار هنگام این اتفاق در شهر بوده یا خیر؟ اگر خارج شهر بوده مرخصی بوده یا مامویت؟
که شهردار دزفول نیز در پاسخ به این سوال گفت: یکشنبه قرار بود برای تعیین تکلیف بودجه آلاینده به استانداری خوزستان مراجعه کنیم ولی به علت آماده نبودن آمار مالی، این نشست به روز سهشنبه موکول شد.
عتاب اهوازی افزود: ساعت ۱۱ روز سهشنبه همراه با برخی از مدیران شهرداری با نامه ماموریت عازم اهواز شدیم ولی به دیگر مدیران شهرداری تفویض اختیار شده بود.
محمدحسن پرآور نیز در پاسخ به این اظهارات، پس از مشورت چند دقیقهای با اعضای سوال کننده گفت: سه عضو شورای شهر شامل بنده، عادل دواییفر و علیرضا مجدینسب از پاسخ شهردار قانع نیستیم ولی مصلحتهایی در نظر گرفته شده است و اگر به سمت استیضاح پیش رود مشکلات بیشتری در شهر ایجاد میشود.
وی ادامه داد: برخلاف انتقاداتی که پابرجاست و گلایهمندیهای زیاد به دنبال این هستیم شهردار با درایت این ایام را سپری کند و روند ارائه خدمات شهری افزایش یابد؛ قانع نشدیم ولی بنا به مصلحت شهر از استیضاح صرف نظر میکنیم البته باب استیضاح همچنان باز است.
غلامعلی رسالتی یکی دیگر از اعضای شورای شهر دزفول و یکی از سوالکنندگان از شهردار نیز گفت: از پاسخ شهردار قانع شدم ولی گلایههایی وجود دارد که امیدوارم مدنظر شهردار باشد.
علیرضا مجدی نسب یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهر دزفول نیز در این نشست گفت: براساس قانون علیت، هر معلولی بر اثر یک علت اتفاق افتاده است در بررسی حادثه پیش آمده در روز سه شنبه ۲۲ آبان نیز ۲ حالت وجود دارد.
وی افزود: اگر بخواهیم این حادثه را به صورت مجرد مورد بحث و بررسی قرار دهیم ناشی از یک خطای انسانی است که به صورت سریالی توسط برخی مسوولان برق و شهرداری صورت گرفته که با آبروریزی شهری و کشوری و حتی جهانی همراه بوده است و میتوان آن را با تشکیل یک پرونده قضایی و برخورد با خاطیان آن به اتمام رساند.
مجدی نسب اظهارکرد: گرچه در این حالت معمولا با ورود جریانات سیاسی و اجتماعی و لابی های توصیه شده شاهد تبدیل دیدگاه های قانونی و در برخی موارد شرعی شده که منجر به اتخاد تصمیمات ضعیف تری نسبت به افراد می شود.
وی افزود: این حادثه معلول علتهای دیگر است که تعقل درباره ابعاد این حادثه میتواند پایه و اساس شناخت علل ماقبل خود شود به عبارت دیگر برای بررسی چرایی این حادثه باید ریشه چرایی آن را در زمان های ماقبل بررسی کرد.
مجدی نسب اظهارکرد: شورای ششم شهر دزفول در بهمن ۱۴۰۱ در انتخاباتی که انجام شده تحت تاثیر شدید لابیهای بیرون از شورا، محمد عتاب اهوازی را انتخاب کرد و ایشان بعد از حدود سه ماه به طور رسمی کار خود را به عنوان شهردار شروع کرد ولی بعد از آن به علت شیوه برخورد اعضای شورا، کارکرد شهردار به گونهای پیش رفت که با وجود اعلام آمادگی اعضای شورا با شهردار، دوقطبی در شورا تشدید و با وجود خواسته قلبی اعضا، شورا به ۲ گروه پنج نفره و چهار نفره تقسیم شد.
وی با بیان اینکه بیشتر مشورتها و تصمیمات صورت گرفته با گروه پنج نفره شورا انجام میشد، ادامه داد: این روند به گونهای پیش رفت که بسیاری از تصمیمات شهرداری خارج از صحن شورا و در جلسات برون گروهی اتخاذ شد.
این عضو شورای شهر دزفول تصریح کرد: شهردار دزفول با وجود اینکه خود را فردی متخصص در امور سرمایه گذاری معرفی و بارها اعلام کرد که قصد دارد دزفول را به کارگاه عمرانی تبدیل کند سه اشتباه راهبردی انجام داد.
وی افزود: انتخاب مشاوران غیرآشنا به پیشینه دزفول و انتخاب مدیران توصیهای و سفارشی در شهرداری که به دلایل مختلف با وجود مخالف بودن شهردار از پس فشارهای جانبی برنیامده از جمله این اشتباهات بود و این روند همچنان ادامه دارد.
مجدی نسب کنارگذاشتن مدیران ارشد و باتجربه شهرداری را از دیگر اشتباهات شهردار دزفول طی ۲۰ ماه اخیر عنوان کرد و گفت: مدیران باسابقه که ارتباطات موثری با مدیران استانی داشتند با این تصمیم خانه نشین شدند و باوجود تذکرات برخی اعضای شورا، شهردار دزفول با علم به این اشتباهات راهی جز ادامه دادن به این مسیر نداشتند.
وی افزود: ثمره این اشتباهات، علت و زمینه ساز معلول تخریب چهره شهر دزفول به دست مدیرانی بود که همگی قصد خیر داشتند اما مدیر بحران نبودند؛ وجود این مدیران در راس تصمیم گیری ادارات دزفول و شهرداری در آینده بحرانهای سختتری برای شهر و نظام به همراه خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، قطع برق شهرداری مرکزی به علت بدهی برق در تاریخ ۲۲ آبان امسال، با حاشیههایی همراه بود و نیروهای شهرداری با بیل مکانیکی اقدام به تخریب آسفالت ورودی اداره برق دزفول کردند.
کلیپ انتشار یافته از این ماجرا انعکاس زیادی در شبکه های مجازی و رسانههای معاند داشت.