به گزارش خبرنگار ایرنا، علی پیرفلک روز چهارشنبه همزمان با برقی کردن ۴۷ حلقه چاه زمین های شالیزاری بخش لاله آباد بابل اظهار کرد: با توجه به وسعت گسترده اراضی شالیزاری در بخش لاله آباد اجرای این طرح از این بخش آغاز و در همه اراضی شالیزاری شهرستان گسترش خواهد یافت.
وی گفت: برای صرفه جویی در مصرف سوخت های فسیلی و استفاده بهینه از وقت کشاورزان اجرای این طرح در شهرستان بابل آغاز شد.
فرمامدار بابل با اشاره به این مطلب که بنیاد علوی همکاری های بسیار ارزشمندی در این خصوص انجام داد، ادامه داد: این بنیاد برای برقی کردن چاه های اراضی کشاورزی تسهیلات پرداخت می کند.
پیرفلک گفت: استفاده موتور پمپ ها با سوخت فسیلی هزینه های زیادی برای کشاورزان دارد که برقی کردن این موتورها در کاهش هزینه تولید اثر بخش است.
این مقام مسوول تصریح کرد: شهرستان بابل حدود ۴۷ هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد که این شهرستان نقش مهمی در تولید محصول برنج در شمال کشور دارد.
بنیاد علوی یکی از نهادهای زیرمجموعه بنیاد مستضعفان است که با هدف توانمندسازی و حمایت از اقشار کمدرآمد و مناطق محروم فعالیت خود در استان مازندران را نزدیک به یک دهه آغاز کرده و تاکنون برنامهها و طرح های زیای را در مناطق مختلف این استان به ویژه در مناطق محروم اجرا کرده است.
همچنین بنیاد علوی با سرمایهگذاری در ساخت و تجهیز مدارس، مراکز بهداشتی و درمانی، نقش مهمی در ارتقای سطح آموزش و بهداشت در مناطق محروم این استان نیز تاکنون ایفا کرده است.
طبق آمار رسمی حدود ۲۰ درصد اشتغال استان مازندران در حوزه کشاورزی است، یعنی اگر به حفظ زمین های کشاورزی بی توجهی شود، علاوه به خطر افتادن امنیت غذایی، اشتغال در این بخش نیز دچار چالش خواهد شد.
بر اساس آمارهای رسمی سفره رنگین ۸۵ میلیون جمیعت کشور را کشاورزان و تولید کنندگان محصولات کشاورزی تامین می کنند و در این بین نقش مازندران که ۴۰۰ هزار کشاورز آن حدود هشت میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصولات مختلف کشاورزی تولید می کنند، یعنی این خطه شمالی به لحاظ امنیت غذایی در کشور نقش محوری دارد.
مازندران دارای ۴۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است. طبق آمار رسمی هر ساله به طور متوسط ۲۱۵ هزار هکتار از زمین های کشاروزی مازندران زیر کشت برنج می رود و این استان با تامین بیش از ۴۲ درصد برنج سفید کشور، رتبه اول را دارد.
طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.