تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۷

خرم آباد - ایرنا - مدیرکل امور عشایری لرستان گفت: ۱۲ کانون عشایری در مناطق مختلف این استان با اعتبار ۲۰۰ میلیارد ریال آبرسانی شد.

هوشنگ نورمحمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: به منظور آبرسانی به مناطق عشایری این استان امسال ۱۲ کانون در مناطق مختلف آبرسانی و در این راستا ۲۵ کیلومتر خط انتقال آب و لوله گذاری انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه احداث هفت مخزن ذخیره آب در این مناطق به منظور تامین آب شرب و کشاورزی نیز در این مناطق انجام شده اظهار داشت: در این راستا چهار مخزن ۵۰ و سه مخزن ۲۰ متر مکعبی ایجاد شده است.

وی ادامه داد: همچنین بهسازی چشمه، احداث آبشخورهای دامی و حفاری یک حلقه چاه به منظور تامین آب مورد نیاز عشایر استان نیز در این مناطق صورت گرفت.

نورمحمدی با اشاره به ایجاد زیرساخت های لازم جهت تامین آب عشایر کوچ رو در استان افزود: یک هزار و ۸۰۰ متر مربع لوله جهت آبرسانی سیار نیز تامین و در اختیار عشایر استان قرار گرفته است.

وی عنوان کرد: همچنین ۲۴ دستگاه تانکر چرخدار ۲ هزار لیتری در اختیار عشایر استان قرار گرفت تا با استفاده از تراکتور و تانکر چرخدار آب مورد نیاز را به مناطق سکونت خود انتقال دهند.

وی اضافه کرد: آبرسانی سیار توسط ۱۰ کامیون ۱۴ هزار لیتری جهت تامین آب چهار هزار خانوار عشایری استان انجام شده است.

راهسازی و مرمت ۶۴ کیلومتر راه عشایری

مدیرکل امور عشایری لرستان همچنین بیان کرد: مرمت و نگهداری راه های عشایری، احداث پل، جایگاه عرضه نفت، گاز و تامین آب شرب، آبی کردن زمین های دیم، حفاری چاه و بهسازی چشمه ها، توزیع لوله آب، آرد و علوفه دامی بصورت ماهیانه در اولویت این اداره کل قرار دارد.

نورمحمدی اظهار داشت: در راستای ارایه خدمات هر چه بیشتر به عشایر استان ماشین آلات مورد نیاز راهسازی، تجهیز و آماده سازی شده است و تعدادی نیز در مناطق گرمسیر مانند پلدختر و مناطق هم مرز با خوزستان مستقر می باشد.

وی با اشاره به مرمت و نگهداری راه های عشایری استان اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۶۴ کیلومتر راهشکافی، مرمت و نگهداری، و شن ریزی محورهای عشایری استان انجام شده است.

وی در خصوص احداث و تکمیل پل های مناطق عشایری استان نیز ادامه داد: در این راستا امسال هفت دهنه پل بزرگ و ۲ دهنه پل عابر پیاده احداث و تکمیل شد.

نورمحمدی با بیان اینکه امسال ۳۰۰ میلیارد ریال در حوزه راه عشایری استان هزینه شده است افزود: سال گذشته ۲۵۰ کیلومتر راه عشایری استان مرمت و نگهداری و کل اعتبار هزینه شده جهت تامین آب پایدار و سیار و راهسازی۸۰۰ میلیارد ریال بوده است.

۳۶ هزار تن علوفه دامی بین خانوارهای عشایری لرستان توزیع شد

مدیرکل امور عشایری لرستان گفت: امسال ۳۶ هزار تن علوفه دامی بصورت نقد و اقساط چهار ماهه بین خانوارهای عشایری این استان توزیع شده است.

نورمحمدی با بیان اینکه توزیع آرد خانه پزی نیز در دستور کار این اداره کل قرار دارد اظهار داشت: ماهیانه ۷۳۷ تن آرد خانه پزی بین عشایر استان توزیع می شود که در این راستا امسال ۲۵ هزار کیسه ۴۰ کیلویی توزیع شده است.

وی با اشاره به توزیع ۷۰۰ دستگاه پنل خورشیدی به منظور تامین روشنایی مناطق عشایری لرستان اضافه کرد: شغل اصلی عشایر استان دامپروری و زندگی آنها متکی به آب و مراتع است که با توجه به بارندگی های امسال وضعیت مراتع و رودخانه های استان مطلوب می باشد.

به گفته نورمحمدی امسال ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر نفت و ۱۴۰ هزار سیلندر گاز بین عشایر لرستان توزیع شده است.

معرفی ۲۸۵ نفر جهت دریافت تسهیلات اشتغالزایی

مدیرکل امور عشایری لرستان گفت: از محل اعتبارات جز ۳ بند ب ماده ۲ قانون بودجه، ۲۸۵ نفر از عشایر استان جهت دریافت تسهیلات اشتغالزایی به بانک های کشاورزی، صادرات و مهر ایرانیان معرفی شده اند.

نورمحمدی افزود: ۴۸۷ میلیارد ریال امسال از محل تسهیلات بند "ب" تبصره ۱۸ با کارمزد چهار درصد در سرفصل های تولید صنایع دستی، بوم گردی، کشت گیاهان دارویی و پرواربندی به منظور اشتغالزایی به عشایر استان پرداخت شده است.

وی با اشاره به پرداخت تسهیلات تولید گوشت قرمز به عشایر استان افزود: امسال از محل بند ب ماده ۵۲ زنجیره تولید گوشت قرمز و خرید علوفه، ۲۵۰ میلیارد ریال به خانوارهای عشایری استان پرداخت شد.

وی با بیان اینکه پیگیری های لازم برای پرداخت مجدد این تسهیلات به دامداران عشایری در حال انجام است ادامه داد: میزان وام پرداختی به عشایر استان در قالب تسهیلات بند ب ماده ۵۲ حدود ۵۰۰ میلیون ریال تا یک میلیارد ریال می باشد.

وی ادامه داد: بیشتر طرح های معرفی شده به بانک های عامل استان برای دریافت تسهیلات شامل دامپروری و دامداری و مابقی نیز زنبورداری، صنایع دستی، گردشگری و کشت گیاهان دارویی هستند.

جامعه عشایری لرستان پنج درصد جمعیت لرستان را تشکیل می دهد

مدیرکل امور عشایری لرستان گفت: بالغ بر ۱۴ هزار خانوار عشایری با جمعیت ۸۳ هزار نفر پنج درصد جمعیت استان را تشکیل می دهد که از این تعداد حدود ۱۱ هزار و ۲۰۰ خانوار عشایر کوچ رو هستند و ۶ ماه از سال را در مناطق قشلاقی شمال استان های ایلام، خوزستان و جنوب استان مستقر می شوند.

نورمحمدی با بیان اینکه جمعیت عشایری لرستان سالانه ۱۲ هزار تن گوشت قرمز تولید می‌کند، اظهار داشت: عشایر حدود یک هزار و ۳۰۰ هکتار از باغات لرستان را تحت مالکیت خود دارند.

وی بیان کرد: جامعه عشایری لرستان یک میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام استان را در اختیار دارند و تولید کننده ۲۵ درصد پروتیئن در سطح استان به شمار می روند.

وی افزود: عشایر استان سالانه ۱۵۰ تن عسل ، ۱۲ هزار تن گوشت قرمز، ۳۰ هزار تن شیر، یک هزار تن پشم و ۱۷ تن روغن حیوانی، هفت هزار تن حبوبات، ۱۵ هزار تن گندم، ۱۵ هزار تن جو و ۶۳۰ تن ماهیان سردآبی تولید می کنند.

نورمحمدی ادامه داد: عشایر لرستان یک میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام سبک و ۱۰ هزار راس دام سنگین را در اختیار دارند و به دامپروری، پرورش زنبور عسل، کشت گیاهان دارویی، تولید محصولات باغی و زراعی و صنایع دستی مشغول هستند.

وی با بیان اینکه جامعه عشایری لرستان از ۱۳ ایل و ۱۵ طایفه مستقل تشکیل می شوند عنوان کرد: مهمترین طوایف عشایری استان را ایل های بالاگریوه، بیرانوند، پاپی، حسنوند، سادات، بختیاری و دریکوند تشکیل می دهند.