تهران بزرگ - ایرنا - مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران گفت: با توجه به وقوع سالانه ۲ هزار مورد آتش‌سوزی در بازار بزرگ پایتخت برنامه‌هایی همچون ساخت خودروهای مخصوص کوچه‌های باریک بازار تا برگزاری دوشنبه‌های ایمنی در حال انجام است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، قدرت‌الله محمدی در گفت و گویی درباره اقدامات ویژه ایمن‌سازی بازار بزرگ تهران اظهار کرد: محدوده بازار بخش بزرگی از جغرافیای تهران است که تراکم بسیار بالایی دارد و ۶۰ هزار واحد تجاری در محدوده این بازار تاکنون شناسایی شده که البته ممکن است برخی از واحدها شناسایی نشده است.

وی اضافه کرد: تمرکز ما در این دوره مدیریت شهری بر ایمن‌سازی بازار بزرگ تهران بوده زیرا روزانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از این بازار بازدید کرده و تردد می‌کنند. هرگونه اتفاقی در چنین شرایطی منجر به یک بحران و حادثه تلخ می‌شود.

وی با بیان اینکه اکنون تمرکز شهرداری تهران بر این موضوع است، تاکید کرد: اقدامات مطلوبی در این دوره در زمینه ایمن‌سازی اجرا شده است. اکنون ۲ ایستگاه مخصوص خود بازار و پنج ایستگاه پشتیبان برای خدمات‌رسانی فعالیت دارند.

فعال شدن ۲۱۷ شیر آتش‌نشانی در کوچه‌های باریک بازار

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران گفت: همچنین در زمان پیک ترافیک و به منظور تسهیل در دسترسی مردم به آتش‌نشانی یک ایستگاه سیار در این محدوده بازار فعالیت می‌کند.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه معابر و کوچه‌های بازار تهران بسیار باریک و تردد خودرو بسیار مشکل است ۲۱۷ مورد شیر آتش‌نشانی فعال وجود دارد. به تازگی هم یک کانکس برای آموزش چهره به چهره شهروندی در این محدوده در نظر گرفته شده است. همچنین به همه اماکن موجود در بازار تهران بیش از یکبار مراجعه شده و به برخی از این واحدها به دلیل ایمن نبودن اخطار داده شده و آموزش‌های موردنیاز هم پیش‌بینی شده است.

سالانه ۲ هزار حریق در محدوده بازار رخ می‌دهد
محمدی بیان کرد: محدوده بازار بزرگ تهران در رصد روزانه سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران قرار دارد و به صورت شبانه‌روزی فعالیت‌هایی برای ایمن‌سازی بازار انجام می‌شود.

وی ادامه داد: براساس داده‌های آماری موجود در ۱۰ سال گذشته حدود پنج هزار مورد حریق در محدوده بازار رخ داده که به طور میانگین سالانه ۲ هزار حریق در این بازار به ثبت می‌رسد که این آمار بسیار نگران‌کننده است.

وی اضافه کرد: به همین منظور ۱۴ کمیته ایمنی در سطح استان در تهران تشکیل شده است. همچنین دوشنبه‌های ایمنی، هر دوشنبه در یک مرکز تجاری راه‌اندازی می‌شود. خودرو مخصوص کوچه‌های بازار تهران ساخته شده است با توجه به اینکه ۱۰ سازمان در راستای ایمنی‌بخشی به بازار تهران دخیل هستند امیدواریم همه همکاری کنند تا این محدوده ایمنی کافی داشته باشد.

وی افزود: با توجه به تردد بالا در این محدود و اینکه تردد موتورسیکلت‌ها یک بحران برای سازمان آتش‌نشانی ایجاد می‌کند این موارد مستلزم این موضوع است که همه دستگاه‌های متولی بتوانند کمک کنند تا کاهش حوادث احتمالی در بازار محقق شود وگرنه در صورتی که حادثه‌ای رخ دهد امدادرسانی بسیار مشکل می‌شود.

محمدی افزود: با توجه به انباشت و نگهداری انواع کالا در این پلاک‌های تجاری، یکی از مشکلات در این محدوده تغییر کاربری است یعنی واحد مسکونی به انبار و فروشگاه کالا تبدیل شده است این موضوع خارج از ظرفیت بازار بزرگ تهران است.

وی ادامه داد: به عنوان نمونه در حریق بازار شادآباد بیش از ۱۰ برابر ظرفیت یک مغازه کالا انبار شده بود که در ۴۰ ثانیه ۱۰ مغازه دچار آتش‌سوزی شد. ۲۰۰ هزار اسپری گاز فقط در یک واحد وجود داشت اینها موارد خطرناکی بود. در حادثه آتش‌سوزی این بازار ۱۵ هزار میلیارد تومان خسارت وارد شد.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران گفت: به واسطه چنین موارد آتش‌سوزی و کوچه‌های باریک تهران چهارچرخ‌هایی ویژه تردد در این کوچه‌ها خریداری شده است.

اجرای پویش کاهش خطرات گاز مونوکسیدکربن

محمدی همچنین با اشاره به اجرای پویش کاهش گاز مونوکسیدکربن گفت: این پویش هفت سال است که با همکاری همه آتش‌نشانی‌های سراسر کشور انجام می‌شود با این اقدام، پویش سراسری شد زیرا سال گذشته ۸۰۰ نفر از هموطنان به دلیل استنشاق این گاز جان خود را از دست دادند. در تهران نیز ۱۳۰ نفر فوت کردند همچنین ۱۴ هزار نفر مصدوم شدند که این آمار بسیار بالایی است.

وی اظهار کرد: به همین منظور شماره تلفن ۶۴۳۲۳۲۳۲ برای تماس همه شهروندان از سراسر کشور در نظر گرفته شده همانطور که سال گذشته ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از طریق این شماره درباره خطرات این گاز و مسیرهای ایمنی‌بخشی به وسایل گرمایشی راهنمایی شدند.