تبریز - ایرنا - آذربایجان شرقی به دلیل برخوداری از تنوع گردشگری یکی از استان های مقصد این صنعت در کشور به شمار می رود و در کنار برخورداری از ظرفیت های مختلف تاریخی و طبیعی، از زیرساخت های مناسبی در حوزه پزشکی و درمان بهره مند و سالانه میزبان گردشگران سلامتی است که برای استفاده از این ظرفیت ها به این استان سفر می‌کنند.

به گزارش ایرنا، گردشگری سلامت در کشورمان با توجه به بالا بودن کیفیت خدمات ارایه شده و همچنین قیمت پایین آن در مقایسه با کشورهای همسایه، یکی از حوزه هایی است که نظر گردشگران خارجی را همواره به خود جلب کرده است، اما متاسفانه در سال های گذشته به دلایل مختلف، این گردشگران به رغم همه مزیت هایی که گردشگری سلامت تبریز دارد مقصد خود را به دیگر کشورهای همسایه تغییر داده اند که جلب دوباره آنها و بازگشت به دوران طلایی دهه ۹۰ در این عرصه، نیازمند آسیب شناسی جدی، ارایه راهکارهای لازم و رفع موانع موجود است.

در همین راستا قرار است به میزبانی تبریز همایش "گردشگری سلامت" در راستای سلسله نشست های "همیاری نهادهای انقلابی، دولت و نخبگان مردم در گام دوم انقلاب" برگزار شود تا فرصت ها و چالش های این حوزه را که از ظرفیت های برگزیده آذربایجان شرقی است، مورد بررسی قرار دهد.

برخی اقدامات ناکارآمد و فعل و انفعالات گذشته، موجب کاهش تعداد گردشگران سلامت در تبریز شد

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی آذربایجان‌شرقی در مراسمی که برای رونمایی از پوستر این همایش در خانه حیدرزاده تبریز برگزار شد با بیان اینکه برخی اقدامات ناکارآمد و فعل و انفعالات گذشته، موجب کاهش تعداد گردشگران سلامت در تبریز شده است، گفت: دلایل این کاهش به طور کامل و دقیق از سوی میراث در مبدا و مقصد گردشگران این حوزه آسیب شناسی و بررسی شده و خوشبختانه پس از کرونا، این آمار در حال افزایش است.

احمد حمزه زاده افزود: آذربایجان شرقی در حال حاضر از « مسیر گردشگری » به «مقصد گردشگری» تبدیل شده است و در تمامی حوزه ها شاهد رشد هستیم در حالیکه یک دهه قبل این چنین نبود و این استان مسیر گذری گردشگران خارجی بود.

وی با بیان اینکه آمار ورود، اسکان و بازدید به استان با توجه به تنوع زیاد گردشگری رو به افزایش است، گفت: در دهه ۹۰، استان مقصد گردشگران سلامت از جمهوری آذربایجان بود اما این فرصت را به دلایلی از دست دادیم.

حمزه زاده بیان کرد: در سفر اخیر وزیر میراث فرهنگی کشورمان به جمهوری اذربایجان نیز یکی از اصلی ترین موارد مطروحه، توسعه گردشگری بین ۲ کشور بود.

وی ادامه داد: پیش از کرونا، ۱.۸ میلیون نفر تبعه جمهوری آذربایجان برای درمان و برخورداری از امکانات درمانی به تبریز سفر کرده بودند اما متاسفانه موضوع همه گیری کرونا و برخی مسائل سیاسی و بسته شدن مرزهای زمینی و محدود بودن پروازهای هوایی، این ظرفیت و فرصت از دست رفت اما به حسنه شدن روابط ۲ کشور با توجه به سفر وزیر میراث به این کشور امیدواریم.

حمزه زاده به برگزاری همایش گردشگری سلامت در تبریز نیز اشاره کرد و گفت: خروجی این همایش باید ارایه راهکار لازم برای جلب بیشتر گردشگران سلامت از کشورهای خارجی باشد و برنامه ریزی کرده ایم تا از کشورهای دیگر مثل عراق، ترکیه، گرجستان و حوزه قفقاز تعداد گردشگران سلامت زیادی جذب و پذیرش کنیم.

وی ادامه داد: پایین بودن ارزش پول ملی فرصت خوبی است تا گردشگران سلامت را که به دنبال کیفیت خدمات بهتر و ارزان هستند پذیرش کنیم زیرا هزینه درمان در ایران بسیار پایین تر از کشورهای منطقه بوده ضمن اینکه کیفیت این خدمات به مراتب بالاتر و بهتر است.

امضای تفاهم نامه ای در سطح ملی با کشورهای عراق، ترکیه، ارمنستان و گرجستان در حوزه گردشگری سلامت حمزه زاده همچنین از امضای تفاهم نامه ای در سطح ملی با کشورهای عراق، ترکیه، ارمنستان و گرجستان در حوزه گردشگری سلامت خبر داد و گفت: آذربایجان شرقی به عنوان پایلوت، به بیماران بین المللی با تابعیت این کشورها، خدمات ارائه خواهد کرد.

وی به تنوع حضور گردشگران از کشورهای مختلف در تبریز نیز اشاره کرد و افزود: در هفت ماه گذشته امسال ۷۳ هزار نفر از ۶۳ کشور جهان شامل عراق، ترکیه، آذربایجان، چین، روسیه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا، لهستان و کشورهای حوزه خلیج فارس در استان اقامت کردند که فرصت خوبی برای توسعه گردشگری در استان است.

وی به خروج ۸۰ میلیون گردشگر چینی از این کشور به مقصدهای مختلف جهان اشاره کرد و گفت: این گردشگران علاقه زیادی به حضور در تبریز و بازدید اماکن تاریخی این شهر دارند و ما به دنبال برقراری پرواز مستقیم از یکی از شهرهای بزرگ چین به تبریز هستیم و حتی یک شرکت هواپیمایی چینی نیز در این زمینه اعلام آمادگی کرده است.

حمزه زاده همچنین مدت زمان اقامت و میانگین اقامت گردشگر را مهم ارزیابی کرد و افزود: میانگین اقامت در تبریز ۲.۶ روز است که بالاتر از میانگین کشوری ۲.۵ روز است و برای بالابردن میانگین یک ساعتی اقامت، سال ها باید برنامه ریزی کرد.

افزایش ۲۵درصدی بستری بیماران خارجی در بیمارستان دارای مجوز آذربایجان شرقی

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این مراسم به آمار بیماران خارجی که تبریز را برای درمان انتخاب کرده اند اشاره کرد و افزود: در سه سال گذشته بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ بیمار خارجی در بیمارستان های دارای مجوز IPD (بخش بیماران بین‌المللی) استان به طور سرپایی مداوا شدند و به ترتیب در سال ۱۴۰۰ تعداد ۳۶۳ بیمار، در سال ۱۴۰۱ تعداد ۴۳۷ بیمار، در سال ۱۴۰۲ تعداد ۸۵۳ بیمار و در نیمه نخست امسال ۵۱۹ بیمار خارجی در این بیمارستان ها خدمات درمانی سرپایی دریافت کردند.

دکتر اصغر جعفری روحی ادامه داد: در بخش بستری نیز یک هزار و ۳۵۴ بیمار خارجی در این بیمارستان ها بستری شده اند که به ترتیب شامل ۳۲۲ بیمار در سال ۱۴۰۰، ۴۰۴ بیمار در سال ۱۴۰۱، ۳۹۳ بیمار در سال ۱۴۰۲ و ۲۳۵ بیمار در نیمه نخست امسال است که رقم نیمه نخست امسال ۲۵ درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل است.

وی افزود: البته آمارهای غیر رسمی پنج برابر بیشتر از آمار رسمی بیماران خارجی در تبریز است که در بیمارستان های دولتی امام رضا (ع)، نیکوکاری، شهدا، رازی، مدنی، سینا، طالقانی و علوی (در دست اقدام) و بیمارستان های خصوصی ولی عصر تبریز، بهبود، مهر و هلال احمر تحت مداوا قرار گرفته اند.

جعفری روحی گفت: بیشتر بیمارانی که در این مدت برای درمان به تبریز سفر کرده اند از کشورهای عراق، ترکیه، آذربایجان، افغانستان، تاجیکستان و گرجستان بوده اند و با توجه به اینکه هزینه درمان در ایران یک پنجم تا یک ششم کمتر از کشورهای همسایه است و کیفیت بالایی دارد، تبریز و ایران جذابیت بیشتری برای بیماران خارجی دارد.

وی تعرفه اخذ شده از بیماران خارجی را پنج برابر تعرفه بخش خصوصی اعلام کرد و گفت: با این همه، هزینه درمان در ایران بسیار پایین است و دانشگاه علوم پزشکی به دنبال سامان دهی رسمی این حوزه است.

بخش خدمات در تجارت جهانی جایگاه ویژه ای دارد

نماینده دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در تبریز نیز با بیان اینکه مقوله خدمات در تجارت جهانی از جایگاه ویژه ای برخوردار است، گفت: خدمات سلامت یکی از این شاخه هاست و با توجه به اینکه تبریز ظرفیت ها و زیرساخت های خوبی در این زمینه دارد باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

حامی ادامه داد: وزارت امور خارجه نمایندگی ها و کنسولگری های زیادی در سراسر جهان دارد و آماده است تا ظرفیت های مختلف استان ها را در کشورهای مستقر تبلیغ و معرفی کند.

وی افزود: موقعیت جغرافیایی تبریز و توانمندی هایی که پزشکان این شهر دارند فرصت خوبی برای جذب بیشتر گردشگران سلامت از کشورهای هدف است.

رونمایی از پوستر همایش گردشگری سلامت

پوستر همایش گردشگری سلامت رونمایی شد

در این مراسم پوستر همایش گردشگری سلامت با عنوان "تبریز، قطب بین المللی گردشگری سلامت" در خانه حیدرزاده این شهر رونمایی شد.

این همایش ۲۲ آذرماه جاری در دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار می شود و معاون پارلمانی رئیس جمهور، استاندار آذربایجان شرقی، نماینده ولی فقیه در استان، رئیس مجمع نمایندگان استان در مجلس و رئیس دانشگاه علوم پزشکی در آن سخنرانی خواهند کرد.