جلیل علوی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ارقام جدید زراعی با عملکرد بالا و منطبق با تغییرات اقلیمی، افزایش ۵۰ درصدی عملکرد نخود و عدس دیم با معرفی و توسعه کشت پاییزه و انتظاری، توسعه و معرفی سرشاخه کاری انگور، پسته و بادام با هدف جوانسازی باغات از مهمترین یافته های پژوهشی این مرکز است.
وی افزود: نظارت بر تولید بذر رسمی محصولات زراعی از جمله غلات در سطح پنج هزار هکتار، تدوین سند زنجیره ارزش و تولید گیاهان دارویی استان و تولید اولین علفکش زیستی بر پایه فناوری نانو از دیگر طرح های تحقیقاتی این استان است که نتایج آن در اختیار بخش کشاورزی قرار گرفت.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسانشمالی گفت: محققان این مرکز سالانه حدود ۶۰ عنوان طرح تحقیقاتی انجام می دهند که می تواند تحولی در بخش های مختلف کشاورزی ایجاد کند.
جلیلی خاطرنشان کرد: رویکرد مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تمرکز بر طرح های مساله محور منطبق با نیازهای بهره برداران و با توجه به شرایط اقلیمی است.
وی در خصوص نمایشگاه هفته پژوهش خراسان شمالی نیز گفت: پژوهش ضامن توسعه پایدار در هر کشوری است و هیچ کسی منکر نقش آن در رفع چالش ها نیست.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسانشمالی تصریح کرد: این نمایشگاه فرصتی است تا مدیران، سیاستگذاران و صاحب نظران از دستاوردها و اقدامات پژوهشی و فناورانه واحدهای مختلف بازدید کنند و در جریان آخرین پیشرفت های علمی قرار گیرند.
علوی یادآور شد: ارج نهادن به مقام شامخ پژوهشگران، تجلیل از پژوهشگران برتر، ارتقای سطح پژوهش و فناوری استان در کشور از اهداف مهم این رویداد است.
به گزارش ایرنا، سطح اراضی کشاورزی و بایر خراسان شمالی ۴۰۰ هزار هکتار است، کل اراضی استان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار است که اکنون ۱۳ درصد از این سطح به بخش کشاورزی اختصاص دارد و ۸۷ درصد نیز اراضی غیرکشاورزی است.
سهم بخش کشاورزی استان ۱.۱ درصد از تولیدناخالص بخش کشاورزی کشور است که مهمترین بخش تولیدی استان بخش کشاورزی است.
۴۴ درصد جمعیت یک میلیون نفری خراسان شمالی در نواحی روستایی سکونت دارند.