۲۴ آذر ۱۴۰۰، ۱۰:۲۳
کد خبرنگار: 907
کد خبر: 84577471
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۵۷ رقم بذر اصلاح شده در خراسان شمالی تولید شد

بجنورد-ایرنا- رییس ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی شیروان گفت: ۵۷ رقم بذر انواع غلات و حبوبات پس از مدت ۱۷ سال آزمایش و پژوهش در این ایستگاه تحقیقات دیم شمال شرق کشور برای کشت و کار در مزارع دیم به کشاورزان تولید و معرفی شد.

حسین حاتم زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از مجموع این ارقام ۲۴ رقم گندم نان، پنج رقم گندم دو روم ( گندم ماکارونی)، ۱۲ رقم جو، ۱۱ رقم نخود و پنج رقم عدس است.

وی افزود: فعالیت های پژوهشی این ایستگاه در راستای به نژادی، به زراعی و تولید هسته های بذری است که ۱۷ سال زمان می برد زیرا تا هفت نسل مورد بررسی قرار می گیرد و تا به ثبات ژنتیکی  برسد.

رییس ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی شیروان گفت: ارقام پس از کشت و کار در محیط تحقیاتی و آزمایشگاهی به دست کشاورزان نخبه می رسد تا زیر نظر کارشناسان انجام شود و در نهایت به کشاورزان عادی برای کشت در سطح اراضی وسیع ارایه خواهد شد.

حاتم زاده با بیان اینکه علاوه بر ۱۷ سال زمان کار تحقیقاتی پنج سال نیز این رقم مورد مراقبت کارشناسان در مزارع بذری قرار می گیرد تا به خلوص ژنتیکی برسد اظهار داشت: در حقیقت این ارقام پیشینه تحقیقاتی ۲۲ سال را دارد تا به عنوان بذر گواهی شده در اختیار بهره برداران قرار می گیرد.

رییس ایستگاه تحقیقات دیم شمال شرق کشور در شهرستان شیروان گفت: تمامی پروتکل های بهداشتی در مراحل کشت در سطح کشتزارها مورد بررسی قرار می گیرد و با کوچکترین آلودگی کل تولیدات از بین خواهد رفت زیرا که در سطح وسیع باید کشت و کار شود.

وی با بیان اینکه غلات محصولات استراتژیک هستند افزود: علاوه بر آن مهم ترین کالاهای بازرگانی نیز به شمار می رود.

ایستگاه تحقیقات دیم شیروان با  میزان بارش میانگین طولانی مدت سالیانه ۲۶۷ میلیمتر در سال ۱۳۷۴ با هدف انجام پروژه های تحقیقاتی در مورد محصولات دیم و امکان کشت محصولات دیم جدید در منطقه شمال خراسان راه اندازی شد.

این ایستگاه فعالیت‌های تحقیقاتی را به منظور افزایش و پایداری تولید برای مناطق دیم خیز شمال شرق کشور در محصولات زراعی غلات شامل گندم و جو، حبوبات شامل نخود و عدس، دانه‌های روغنی از جمله کلزا و گلرنگ، گیاهان علوفه‌ای شامل ماشک و خلر  و نظارت و تأمین بذور دیم برنامه ریزی و اجرا می‌ کند، این ایستگاه در مناطق سرد و کم باران قرار گرفته است.

ایستگاه دیم شیروان ۹۰ هکتار اراضی کشاورزی در اختیار دارد.

کشاورزان این استان پارسال در سطح ۴۷ هزار و ۷۰۰ هکتار اراضی آبی و ۹۶ هزار و ۲۵۰ هکتار اراضی دیم گندم کشت کرده بودند، پیش بینی می شود امسال نیز در این میزان سطح گندم کشت کنند.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را اراضی زراعی  و مابقی را باغ تشکیل می دهد که حدود ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی  محسوب می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha