آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: در فرهنگ دینی دو واژه ارزشمند تدبیر معیشت و تقدیر معیشت بالهای اقتصادی هر کشوری است و از طرفی بر عقل، قدرت تفکر، تشخیص درست و برنامهریزی در مدیریت تاکید شده است.
وی ادامه داد: دنیا محل گذشت است و مدیران در جامعه ایران اسلامی باید تلاش کنند تا هر کاری انجام میدهند تنها برای رضای خداوند باشد و به خاطر وسوسههای دنیوی آخرت خود را نفروشند و شبانهروز تلاش کنند تا امور جامعه به سرانجام برسد.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی بیان کرد: کارها و امور مختلف باید به افراد کاردان سپرده شود و مدیرانی لایق، خدمتگزار،مدبر، دلسوز و وظیفهشناس زمام امور کشور را در دست بگیرند.
وی بیان کرد: مدیران باید در امور مختلف از شهید سلیمانیها، شهید مطهریها، شهید صیاد شیرازیها، شهید رئیسیها، شهید باهنر و رجاییها الگوگیری کنند.
امام جمعه اراک ادامه با اشاره به الگوی ایرانی اسلامی تا سال ۲۰۰۴ گفت: براساس این الگو امور کشور و عملکرد متولیان امور باید هر پنج سال یک بار مورد ارزیابی قرار میگرفت اما تاکنون به این الگو که میتواند شتاب بخش پیشرفت و توسعه کشور باشد دست نیافتهایم.
آیتالله دری نجفآبادی کندی پیشرفت کشور را دستخوش دلایل مختلف عنوان کرد و گفت: تحریمها یکی از موانع پیشرفت کشور است و نباید تمام مشکلات را ناشی از این مهم دانست و باید عوامل داخلی نیز بررسی و تحلیل شوند.
وی به تولید ۱۳۵ میلیون تن تولید در بخش کشاورزی اشاره کرد و افزود: این میزان تولید اگر چه دستاوردی بزرگ برای کشور محسوب میشود اما متولیان امر باید در گذشته تدابیری میاندیشدند که حداقل سالی پنج میلیون تن به این میزان تولید اضافه شود تا ضمن تامین نیاز داخل در بازارهای جهانی نیز حضور فعال داشته باشیم.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی بیان کرد: بخش زیادی از تولیدات کشاورزی ما از استانداردهای جهانی برخوردار نیستند در صورتی که حضور در بازارهای بینالمللی و موفقیت در صادرات نیازمند توجه ویژه به کیفیت محصولات است که باید با نظارت گسترده از یک سو و ارائه آموزشهای کاربردی به کشاورزان از سویی دیگر نسبت به تقویت کیفیت تولیدات کشاورزی و رعایت استانداردهای بینالمللی اقدام تا گام بلندی در جهت صادرات محصولات کشاورزی ایران اسلامی برداشته شود.
آیتالله دری نجفآبادی به بهرهگیری از صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی نیز اشاره کرد و افزود: صنایع تبدیلی یکی از سودمندترین ارتباطات بین بخش صنعت و کشاورزی است و این صنایع کاهش میزان بیکاریهای دائمی و فصلی در مناطق روستایی را به همراه داشته و زمینه مناسب برای توسعه بخش کشاورزی را فراهم میکند.
وی ادامه داد: این صنایع افزایش تولیدات، بهرهوری، ایجاد فرصتهای شغلی، تامین نیازهای اساسی، پیوند با دیگر بخشهای اقتصادی و کاهش نابرابریهای منطقهای و پیش نیاز استراتژی صنعتی شدن و تامینکننده امنیت غذایی در کشور است.
امام جمعه اراک با اشاره به تولید ۵۴۰ هزار تن تولید گندم در سال جاری در استان مرکزی، ادامه داد: توسعه دیمزار، آبیاری تحت فشار و استفاده از هوش مصنوعی در تعیین آب مورد نیاز میتواند این میزان تولید را افزایش دهد.
آیتالله دری نجفآبادی با تاکید بر حمایت از تولید داخلی، تصریح کرد: پارسال ۷۰۰ میلیون دلار برای واردات گوشت پرداخت شد که این مبلغ را می توانستیم بین دامداران برای تولید گوشت قرمز توزیع کنیم.
وی گفت: ۱۲۰ میلیون راس دام سبک و سنگین در کشور داریم و می توان تولید گوشت را در داخل افزایش داد و یا با کشورهای دیگر در این زمینه مشارکت کرد.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی بیان کرد: منطقه شرق و جنوب کشور و حتی بخشی از استان اصفهان از ظرفیت خوبی برای پرورش شتر برخوردار است که میتوان با ارائه مشوقهای کاربردی، دامداران این مناطق را به پرورش شتر هدایت کرد و گوشت آن را نیز به کشورهای منطقه که بازار بسیاری خوبی نیز دارند صادر کرد.
آیتالله دری نجفآبادی با تاکید بر سرمایهگذاری در برق خورشیدی گفت: تولید برق خورشیدی ناترازی برق را حل میکند و دیگر نیاز به قطع برق خانگی و صنایع نیست.
وی افزود: زمینهای غیرکشاورزی را میتوان به تولید برق خورشیدی اختصاص داد و یا کارخانجات را برای حداقل تولید برق مصرفی خود هدایت کرد تا ضمن مدیریت ناترازی برق، از آلودگی هوا در نتیجه فعالیت نیروگاههای حرارتی جلوگیری کرد.
اقتصاد دریا محور مسیر جدید توسعه کشور
امام جمعه اراک به اقتصاد دریا محور نیز تاکید کرد و گفت: ایران با موقعیت ممتاز جغرافیایی و قرارداشتن بین دو دریا و برخورداری از هزاران کیلومتر سواحل و نیز جزایر و ظرفیتهای فراوان بر زمین مانده، لازم است با حضور مؤثر در ساحل، فراساحل، دریا و اقیانوس و بهرهگیری از آن به عنوان یک پیشران و محور توسعه کشور، برای احراز جایگاه شایسته منطقهای و جهانی در بهرهگیری از دریا اقدام کند.
آیتالله دری نجفآبادی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب سال گذشته در اجرای بند یک اصل یکصد و دهم قانون اساسی و پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام، سیاستهای کلی توسعه دریا محور را برای اقدام به روسای قوای سه گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ کردند و در صورتی که منویات معظمله در این خصوص به درستی اجرا شود میتوان زمینه توسعه
وی تولید و تلاش در نظام مقدس جمهوری اسلامی را عبادت دانست و گفت: بیمارستان آیتالله خوانساری با حمایت خیران و مدیریت کارآمد در سه فاز متوالی به بهرهبرداری رسید و فازهای چهار و پنج این طرح درمانی نیز در حال اجرا هستند اما بیمارستان حضرت ولیعصر(عج) اراک پس از سال ها همچنان مشکلات زیادی دارد و هنوز بهرهبرداری کامل نرسیده است.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی تاکید کرد: جمهوری اسلامی با همتهای بلند میتواند عقب ماندگیها را جبران کند و نیاز است مسئولان و متولیان مدبرانه برنامهریزی و دلسوزانه اجرا کنند تا کشور بتواند با شتاب هر چه بیشتر در ریل توسعه و پیشرفت حرکت کند.