اراک - ایرنا - نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: ایجاد بانک اطلاعاتی زکات در کشور امری ضروری است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، آیت‌الله قربانعلی دری نجف‌آبادی روز یکشنبه در نشست شورای زکات استان مرکزی در اراک، افزود: بانک اطلاعاتی زکات نقش موثری در شفافیت‌سازی هزینه‌کرد این فریضه الهی برای مردم دارد.

وی بیان کرد: زکات بخشی از ارزش افزوده تولیدات مردم است، بنابراین حمایت از کشاورزان و کمک به توسعه کشاورزی در ترویج این واجب الهی موثر است.

رئیس شورای زکات استان مرکزی ادامه داد: اساس ایران اسلامی بر مبنای کشاورزی است و باید با همت‌های بلند، تحول و جهشی چشمگیر در بخش کشاورزی و دامداری کشور ایجاد شود.

آیت‌الله دری نجف‌آبادی گفت: هرچند کشور با مشکل کم آبی روبرو است اما در بخش کشاورزی کم آبی را نیز می توان از طریق راهکارهایی حل نمود.

وی گفت: پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه به کشاورزان، اختصاص بودجه به بخش دامداری و بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود از موارد مورد تاکید است.

امام جمعه اراک افزود: تمام اقدامات انجام شده در بخش زکات و سایر وجوهات مردمی باید شفاف و روشن باشد و اولویت اول مصارف زکات برای محرومان همان منطقه‌ای است که ایم فریضه الهی در آن جمع‌آوری شده است.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) کشور گفت: ۲۴ هزار میلیارد ریال زکات طی هشت ماه امسال در کشور جمع‌آوری شده است.

حبیب‌الله آسوده افزود: ۱۶ تا ۱۸ درصد از این مبلغ مربوط به کمیته امداد است و مابقی توسط خیریه‌ها، سایر موسسات و بهزیستی جمع‌آوری شده است.

وی بیان کرد: سهم کمیته امداد امام خمینی(ره) از جمع‌آوری زکات، چهار هزار میلیارد ریال است که از این میران، یک‌هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال آن نقد است و ۹۰۰ میلیارد ریال هم در بخش فطریه است.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) کشور ادامه داد: زکات به سه شکل، واجب، مستحب و فطریه است و برای اینکه این فریضه الهی مورد توجه قرار گیرد، جذب معدیان زکات از اهمیت ویژه برخوردار است.

آسوده اظهار کرد: زکات اگر مردم پایه نشود، با حوزه دولتی ترویج پیدا نمی‌کند و نظام باید در این امر مهم، تسهیل‌گری داشته باشد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی هم در این نشست گفت: این استان در جمع‌آوری زکات موفق عمل کرده است.

بهنام نظری افزود: زکات از سفارشات و تاکیدات دین مبین اسلام است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت است.