حسن خسروانیان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: با توجه به سوابق و تجارب گذشته و بررسی وضعیت درختان جنگلی که همه ساله دچار آتشسوزی میشدند، مجموعه مدیریتی شهرستان
ارسنجان با بررسیهای جامع و کارشناسی با امعان نظر به موضوعات اجتماعی و فرهنگی و با استفاده از پتانسیل بالقوه، برنامهای مدون تهیه و در دستور کار اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان قرار گرفت و اقدامات متنوعی در این خصوص انجام دادند.
وی ادامه داد: افزون بر ۶۰ درصد منابع طبیعی ارسنجان از درختان جنگلی بنه(پسته کوهی) تشکیل شده که به لحاظ اقتصادی و حیاتی از اهمیت بسیار زیادی برخوردارند و نقش مهمی در زمینه حفظ آب و خاک، حیات وحش، امرار و معاش بهرهبرداران و تامین مایحتاج زندگی مردم منطقه دارند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ارسنجان، درآمد درختان بنه را شامل استفاده از میوه نارس(بنشه) در ابتدای فصل رویش، برداشت میوه رسیده پس از رسیدن میوه(بنه)، جمع آوری مستکی( سقز )، برگ آن جهت استفاده دام و حیات وحش و غیره در طول فصول مختلف سال دانست و بر ضرورت حفاظت و نگهداری از آن تاکید کرد.
طبیعت دوستی مردم ارسنجان زبانزد است
خسروانیان با بیان اینکه فرهنگ ویژه مردم طبیعت دوست ارسنجان زبانزد خاص و عام است، به تشریح برنامههای صورت گرفته از سوی مردم و مسئولان این شهرستان پرداخت و افزود: خرید و تامین ادوات خاموش کردن آتش(دمنده) توسط مردم طبیعت دوست و خیرین محلی، تحویل تعدادی اسب ، تشکیل گروه های مختلف محلی در فضای مجازی و اطلاع رسانی، گشت و مراقبت خودجوش مردمی توسط دوستداران و گروه های مردمی (سازمانهای مردم نهاد) در ایام تعطیلات از جمله اقدامات صورت گرفته در صیانت از جنگلهای ارسنجان است.
وی ادامه داد: این اقدامات موجب کنترل مناطق مختلف و جنگلهای حوزه شهرستان شد و در طول سه سال متوالی خطری درختان جنگلی را تهدید نکرد و هیچگونه حریقی در جنگل ها رخ نداد.
خسروانیان از همه مردم شریف و جوامع محلی، مسئولان،کارمندان و دوستداران طبیعت که نقش مهم و حیاتی را در زمینه حفاظت از درختان ارزشمند جنگلی شهرستان ارسنجان ایفا کردند، قدردانی کرد و خواستار همکاری بیش از پیش با خادمان ملت در مجموعه منابع طبیعی و آبخیزداری شد.
شهرستان ارسنجان واقع در فاصله ۱۲۵ کیلومتری شمال شیراز قرار دارد و وسعت این شهرستان ۱۴۸ هزار هکتار است.