دزفول – ایرنا – مدیرعامل سد و نیروگاه کرخه گفت: ۳۰ هزار نفر از سراسر کشور در قالب کاروان‌های راهیان نور و پیشرفت از این سد به عنوان بزرگترین سد خاکی خاورمیانه بازدید کردند.

فریدون صالحی فرد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، سد و نیروگاه کرخه را یکی از مهمترین دستاوردهای فنی و مهندسی پس از انقلاب اسلامی دانست و بیان کرد: این سد یکی از مراکز مهم بازدید دانش آموزان در قالب راهیان پیشرفت است.

وی با بیان اینکه بیش از ۷۰ هزار نفر سال گذشته در قالب اردوی راهیان نور از این سد بازدید کردند، ادامه داد: بیش از ۳۰ هزار دانش آموز دوره دوم متوسطه از ابتدای آبان امسال تاکنون از سد و نیروگاه کرخه به عنوان بزرگترین سد خاکی خاورمیانه و بزرگترین دریاچه مصنوعی کشور دیدن کردند و با توان عظیم فنی و مهندسی کشور آشنا شدند.

سد کرخه یکی از مهمترین دستاوردهای فنی مهندسی کشور است

مدیرعامل سد و نیروگاه کرخه بابیان اینکه اردوهای راهیان پیشرفت فرصتی برای آشنایایی دانش آموزان دبیرستانی با توان فنی و مهندسی کشور است، گفت: سد کرخه یکی از مهمترین دستاوردهای سدسازی و فنی و مهندسی کشور است که در سخت ترین شرایط تحریم به دست مهندسان کشور طراحی و ساخته شد.

وی افزود: ساخت سد کرخه سه سال پس از پایان جنگ تحمیلی در سال ۱۳۷۰ و در سخت ترین شرایط تحریم آغاز و با توان مهندسی جوانان کشور با مشارکت ۱۲۰ شرکت پیمانکار و هشت شرکت مشاوره پس از یک دهه تکمیل و آبگیری شد.

دریچه های سرریز سدکرخه در زمان پر آبی

ایران به یکی از قطب‌های سدسازی دنیا تبدیل شده است

صالحی فرد با بیان اینکه احداث سد کرخه ناشی از باور «ما می‌توانیم» رزمندگان در دوران دفاع مقدس است، گفت: سد کرخه نخستین تجریه سدسازی کشور با توان فنی و مهندسی بومی است که می‌توان آن را نخستین دانشگاه سدسازی کشور دانست.

وی با بیان اینکه ایران اسلامی به همت جوانان پرتلاش و مهندسان نخبه خود یکی از قطب‌های سدسازی در جهان به شمار می‌رود، افزود: برگزاری اردوهای راهیان پیشرفت فرصتی برای معرفی دستاوردهای بزرگ صنعت آب و برق کشور برای نسل‌های جوان است.

به گزارش ایرنا سد کرخه یکی از بزرگ‌ترین سدهای خاکی دنیا و بزرگ‌ترین سد خاکی در خاورمیانه است که بر روی رودخانه کرخه در بخش الوار گرمسیری اندیمشک و در ۲۲ کیلومتری شمال غربی این شهرستان در خوزستان بر روی رودخانه کرخه ساخته شده‌ است.

کرخه با تاجی به طول بیش از سه کیلومتر و ارتفاع ۱۲۷ متر از لحاظ حجم بدنه، بزرگ‌ترین سد تاریخ ایران به شمار می‌رود و با حجم مخزنی به میزان حدود هفت میلیارد مترمکعب، بزرگ‌ترین دریاچه مصنوعی ایران را پدیدآورده است.

عملیات اجرایی این سد در سال ۱۳۷۰ آغاز شد و در سال ۱۳۸۰ به پایان رسید؛ ظرفیت تولید برق نیروگاه برق آبی این سد ۴۰۰ مگاوات است.