اردبیل - ایرنا - برگزیدگان رویداد تولید قطعات موسیقی آئینی و عاشورایی اردبیل به مناسبت ایام فاطمیه، طی آئینی با حضور مسئولان و مداحان و شعرای مذهبی معرفی و تجلیل شدند.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل عصر دوشنبه در آئین معرفی و تجلیل از منتخبان رویداد تولید آثار موسیقی آئینی و عاشورایی در مجتمع فرهنگی بانوان اردبیل گفت: این رخداد معنوی و هنری برای نخستین بار در استان اردبیل برگزار می شود و محتوا و آثار آن جدا از مقوله مداحی است.

امیر رجبی افزود: ۲۴۰ اثر از ۸۳ تولیدکننده و هنرمند نواهای مذهبی، به دبیرخانه این رویداد از مناطق مختلف استان اردبیل ارسال شده بود که در نهایت با نظر هیات داوران، ۱۲ اثر به عنوان برترین ها انتخاب شد.

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل هم در این برنامه گفت: این آئین با عنوان نینوا با هدف تولید قطعات موسیقایی مذهبی، عاشورایی و مذهبی برگزار شد.

سعید نوریان ادامه داد: فراخوان این برنامه تیرماه سال جاری منتشر شده بود.

وی افزود: استقبال خوبی از ناحیه تولیدکنندگان آثار موسیقایی و هنرمندان دیگر از این رخداد شده و آثار ارسالی هم طی سه روز با دقت هیات داوران بررسی شده است.

وی اظهار کرد: بخشی از این رویداد با عنوان بازسازی نغمه ها و آهنگ های عاشورایی قدیم استان اردبیل است که استقبال خوبی را شاهد بوده ایم و در نوع خود بی نظیر است.

نوری گفت: گروه های فرقان، یاوران مهدی و همخوانی رضوی در بخش گروهی این رویداد جزو برترین ها شناخته شدند.

در بخش بازسازی نغمه ها و شاه بیت های کهن عاشورایی استان اردبیل امین رسولی، برادران عباس، ابراهیم و قاسم جوادی، در بخش تنظیم آهنگ فریبرز خاتمی، جواد نوعی و در بخش مداحان جوان و هنرمندان و پدیده ها افشار موذن زاده، محسن صفابخش، سعید ایزدی منش، علی صفرپور، اورهان خیاوی، سعید خدایی، میثم جوادزاده، هادی آقازاده و فرشاد آقازاده برتر شناخته شدند.

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل ادامه داد: در بخش شاعران و مرثیه سرایان با ذکر خیر از پیشکسوتان و شعرای فقید استان وفا منافی، نوید آسال، افشین بابک، جعفر فتح اللهی، امیر رستم نژاد و رضا امیری و در بخش مداحان و اساتید نامی استان نیز سیدمحمد عاملی، شهروز حبیبی، نادر جوادی، رضا اسفندیاری، اتابک عبداللهی و مسعود غفرانی برگزیده شدند.

شعرخوانی، پخش نماهنگ، اجرای سرود مذهبی دانش آموزان و تجلیل از برگزیدگان از دیگر بخش های این آئین مذهبی و فرهنگی بود.

استان اردبیل با ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده است ، به لحاظ پیشینه تاریخی و فرهنگی مربوط به دوره صفویه، آئین های عاشورایی و مرثیه و مداحی در این استان از شور و حال خاصی برخوردار است.