کرج - ایرنا - فعالیت ۸۸ مرکز توانبخشی غیردولتی، شبانه روزی و روزانه استان البرز، تکیه گاه توانخواهان و معلولان شده اند تا بتوانند بخش زیادی از آنان را به فعالیت عادی اجتماعی باز گردانند اما در این میان معلولانی هستند که به دلیل شرایط خاص جسمی و نگهداری در آسایشگاه با نگاهشان آرزوها را می جویند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حدود ۴۰ هزار معلول جسمی و حرکتی زیر چتر مراکز توانبخشی و حمایتی اداره کل بهزیستی استان البرز از خدمات استفاده می کنند که در این میان حدود پنج هزارو۳۰۰ مددجو به خاطر شرایط خاص جسمی و حرکتی نیازمند بیشترین توجه در فضاهای آسایشگاهی و نگهداری هستند.

در این میان توانخواهان ویژه که بیشتر آنان در آسایشگاههای کهریزک کرج نگهداری می شوند هر یک آمال و آرزوهای دارند که در دیدار با مردم به زبان می آورند؛ در این میان چهار مرکز نگهداری به اسامی لاله، رز، یاس و گلها بیش از ۸۰۰ سالمند در خود جای داده و خدمات ارائه می دهند.

معلولان و سالمندان مراکز نگهداری استان البرز دارای شرایط خاص جسمی و روحی بوده و از این حیث باید آنها را مورد توجه ویژه قرار داد؛اکنون ۶۹ بیمار ام اس ، ۷۶ معلول زن ، ۹۵ معلول مرد ، ۹۰ معلول به صورت روزانه و ۷۹ معلول به صورت مراقبت در منزل از خدمات آسایشگاه کهزیک بهره مند هستند که برخی از آنان توان تکلم درست را هم ندارند و در شرایطی خاص از آنان مرقبت می شود.

معلولان ویژه اما همچنان امید به زندگی داشته و آرزوهایی را برای خود زمزمه می کنند که باید از نگاهشان فهیمد و برای دلنوازی از آنان باید کارشناسانی گماشت که رموز دلهای شکسته این عزیزان را درک کنند.

تور رسانه ای و سری به دنیای معلولان آسایشگاهی
همزمان با روز جهانی معلولان اداره کل بهزیستی البرز تور رسانه ای با مقصد آسایشگاه کهریزک کرج برگزار کرد که در این بازدید معلولان آروزهای خود را با اصحاب رسانه در میان گذاشتند.

یکی از این معلولان « مصطفی دوستی» است که هشت سال از عمر ۴۵ ساله خود را در این آسایشگاه سپری می کند ؛ خواسته او دیدن « یحیی گل محمدی» فوتبالیست کشورمان بود که این خواسته چندی پیش برآورده شد اما این بار آرزوی دیدن « علی دایی» را داشت .

مصطفی که حتی توان بلعیدن و حرف زدن درست را ندارد همچنان امیدوار به زندگی است ؛ این معلول جسمی حرکتی بسیار شدید برای خود آرزوها را مرور می کند و با تکیه براین آرزوها به زندگی در آسایشگاه کهریزک ادامه می دهد.

از این دست معلولان که حتی برخی از خانواده ها به دلیل شرایط سخت معلولیت توان نگهداری از آنان را ندارند بسیار زیاد هستند اما امیدواری آنان به زندگی در نتیجه دلسوزی مددکاران اجتماعی و حمایت های خیرین است .

اگرچه قانون جامع حمایت از معلولان در کشور با سنجیدن تمام ابعاد به تصویب رسیده اما ترک فعل ها در این زمینه مانع از رسیدن این افراد به حقوق عامه خود می شود .

معلولان دیگر نیز هر یک به گونه ای ابراز احساسات می کردند و از دیدن خبرنگاران و اصحاب رسانه خوشحال به نظر می رسیدند؛ مددکاران زبان حال آنان در این بازدید رسانه ای بودند و انتظار داشتند دید و بازدید ها از کهریزک بیشتر شود تا معلولان و سالمندان احساس دلتنگی و خستگی نکنند.

استان البرز نیز با ۴۰ هزار توانخواه و رتبه چهارم در نگهداری از معلولان در کشور دارد؛ اکنون این استان نیازمند اجرایی شدن هرچه بهتر قانون جامع حمایت از معلولان است تا بتواند این افراد کم توان را به حقوق برساند .

۲۵ هزار نفر مستمری بگیر حوزه توانبخشی بهزیستی البرز هستند

مدیرکل بهزیستی البرز در حاشیه این تور رسانه ای با اشاره به اینکه شعار روز جهانی معلولان در سال جاری " توسعه نقش افراد دارای معلولیت الهام بخش آینده ای فراگیر و پایدار " تعیین شده است، گفت : تعداد مستمری بگیران حوزه توانبخشی بهزیستی البرز ۲۵هزار و ۲۱۹ نفر است .

«وجیهه محمدی فلاح » با اشاره به پرداخت یارانه به مراکز نگهداری از معلولان بیان کرد: برای هر یک از مددجویان فاقد سرپرست در مراکز درجه یک ۵۰میلیون ریال و برای مددجویان عادی نیز ۴۰ میلیون ریال پرداخت می شود.

مدیرکل بهزیستی البرز افزود: اکنون برای یک هزار و ۱۱۶ معلول ضایعه نخاعی هر ماه مبلغ ۳۰ میلیون ریال حق پرستاری واریز می شود.

وی اظهار کرد: پیرو ابلاغ مصوبه هیات وزیران در سال ۱۴۰۳ و بر اساس ماده هفت قانون حمایت از افراد دارای معلولیت، سازمان بهزیستی مکلف است با هدف حمایت از نگهداری و مراقبت افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید نیازمند در خانواده پس از ارائه خدمات آموزشی و مشاوره‌ای به خانواده‌ها نسبت به پرداخت حق پرستاری به سرپرست، همسر یا قیم این افراد اقدام یا خدمات مراقبتی و نگهداری از افراد دارای معلولیت را از طریق مراکز وابسته به خود یا حمایت از مراکز غیردولتی (خصوصی، تعاونی، خیریه و تشکل‌های مردم نهاد) ارائه کند.

محمدی فلاح افزود: بر همین اساس در استان البرز در زمان حاضر سه هزار و ۶۹ نفر از خانواده هایی که از فرزندان معلول خود در خانه پرستاری می کنند، حق پرستاری پرداخت می شود.

وی اضافه کرد: از این تعداد یک هزار و ۱۱۵ نفر معلولان ضایعه نخاعی و یک هزار و۹۵۴ نفر از معلولان شدید و خیلی شدید خانواده محور هستند.

برخی دستگاه ها ترک فعل دارند

مدیرکل بهزیستی البرز بیان کرد: قانون جامع حمایت از درسال ۹۶ مصوب شد و تکالیف آن برای دستگاه های مرتبط اعلام شده است ولی برخی از دستگاه ها دراین زمینه ترک فعل دارند .

محمدی فلاح تاکید کرد: در برخی از مواقع اجرای قانون جامع حمایت از معلولان به دلیل نبود منابع اعتباری با مشکل مواجه می شود .

مدیرکل بهزیستی استان البرز در ادامه با تاکید بر اینکه حق پرستاری برای تمام معلولان ضایعه نخاعی پرداخت می شود، افزود: بر اساس مصوبه امسال، حق پرستاری و مددکاری مراکز نیز به میزان ۴۰ درصد افزایش یافته است .

قانون حمایت از معلولان به طور کامل اجرا نمی شود

نماینده مردم کرج ، اشتهارد و فردیس در مجلس شورای اسلامی نیز در این زمینه گفت: قانون حمایت از حقوق معلولان نشان دهنده دغدغه قانونگذار برای برطرف شدن مشکلات این قشر است ولی متاسفانه به طور کامل اجرا نمی شود.

«علیرضا عباسی» افزود: براین اساس وظیفه مجلس پیگیری برای اجرای کامل قانون حمایت از حقوق معلولان است.

وی ادامه داد: در فرهنگ ایرانی و دینی نوعدوستی موج می زند، بنابراین همه ما وظیفه انسانی داریم به آن عضو کمک کنیم چرا که تمام اعضای جامعه برای ساختن ایران قوی و سربلند نقش دارند.

نماینده مردم کرج ، اشتهارد و فردیس در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: کارگروه اجتماعی دفتر نماینده مردم کرج، اشتهارد و فردیس در مجلس شورای اسلامی مسایل اجتماعی استانی و ملی را در حوزه قانونگذاری و نظارت بررسی می کند که زیر آن هم کمیته معلولین تعریف شده است.