کرج - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز با بیان اینکه اکنون هشت هزارو۶۰۰ هنرمند ساماندهی شده صنایع دستی در این استان فعالیت دارند، اعلام کرد:  حدود۶۰ درصد این هنرمندان بانوان و مابقی آقایان هستند.

"رحیم خاکی" روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این هنرمندان در قالب مجوزهای مختلف مانند پروانه تولید انفرادی، تولید با کارت شناسایی و جواز فروشگاهی در استان فعالیت دارند.

وی ادامه داد : اکنون ۸۶ رشته صنایع دستی در استان البرز داریم که شاخص ترین آنها سفال سرامیک، معرق، ‌منبت، معرق منبت، گلیم بافی، سوزن دوزی، سنگ تراشی شیشه آبگینه، چرم، نقاشی روی پارچه، نقاشی زیر لعابی و رولعابی، ‌حکاکی روی چرم ، حکاکی روی چوب ، پارچه بافی ،آهنگری (‌چلنگری) ، مینیاتور،‌ قلاب بافی،‌ پته دوزی و رو دوزی های سنتی است.

خاکی از دوخت لباس های سنتی و اقوام ، قلم زنی روی مس و مینا کاری سفال و فلز به عنوان دیگر رشته های مورد استقبال هنرمندان استان برشمرد.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان البرز با اشاره به اینکه بیمه هنرمندان صنایع دستی کشور از هشت سال پیش متوقف شده است ، بیان کرد: امسال وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی مجوز بیمه چهار هزار هنر مند صنایع دستی را اخذ کرد که سهم البرز ۷۰ نفر بوده است.

خاکی با بیان اینکه هنرمندان صنایع دستی برای برخورداری از مزایای بیمه باید گواهینامه آموزش های فنی و حرفه ای را نیز داشته باشند، گفت: سهمیه بیمه امسال هنرمندان صنایع دستی استان البرز با پیگیری های لازم محقق شد.

صدور مجوز برپایی ۴۸ نمایشگاه در البرز

این مسوول خاطر نشان کرد: امسال مجوز برپایی ۴۸ نمایشگاه و بازارچه صنایع دستی و سوغات در البرز صادر شده که تاکنون بخشی از آنها دایر شده است.

وی ادامه داد: تابستان امسال پنج جشنواره گلاب گیری در البرز داشتیم ؛ انتظار می رود شهرداری کرج برای مکان نمایشگاه همکاری بیشتری با میراث بکند زیرا کار تیمی بهتر جواب می دهد.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی البرز خاطرنشان کرد : همچنین برای شب یلدا مجوز برپایی پنج نمایشگاه صنایع دستی و سوغات در استان البرز صادر شده که یکی از این نمایشگاهها روز گذشته در شهر هشتگرد فعالیت خود را آغاز کرد.

وی ادامه داد: یکی دیگر از این نمایشگاهها هفته آینده در کاروانسرای شاه عباسی کرج دایر می شود و سایر نمایشگاهها در مناطق دیگر استان فعال خواهند شد.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی البرز گفت : نمایشگاههای دیگری نیز تا پایان سال جاری تدارک دیده شده که بخشی از آنها در ایام الله دهه مبارک فجر افتتاح می شوند.

صادرات صنایع دستی البرز

خاکی بدون اشاره به میزان صادرات سالانه صنایع دستی استان البرز گفت : سالانه بخشی از تولیدات چرم ، چوب و سفال البرز به کشورهای حوزه خلیج فارس‌،‌ ازبکستان، تاجیکستان، آسیای شرقی، روسیه و کشورهای اروپایی صادر می شود.

پرداخت تسهیلات به ۱۱۰ طرح صنایع دستی

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی البرز در بخش دیگری از سخنانش اعلام کرد : امسال ۱۱۰ طرح اشتغالزای خانگی به مبلغ ۱۴۴ میلیارد ریال در قالب پشتیبان و مستقل درزمینه صنایع دستی این استان تسهیلات دریافت کردند.

وی ادامه داد: از این تعداد طرح ۱۴ طرح پشتیبان صنایع دستی و ۹۶ طرح مستقل هستند .

آموزش صنایع دستی

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی البرز گفت : از ابتدای سال جاری تا کنون یک هزارو۸۰۳ نفر هنرجوی صنایع دستی در این استان آموزش رایگان فرا گرفته اند که حدود یک هزارو ۱۰۰ نفرآنان زندانیان و سربازان وظیفه هستند.

وی افزود: مابقی این افراد در آموزشگاه های خصوصی به صورت استاد شاگردی آموزش دیدند.

خاکی اظهار کرد: امسال ۲۰ تفاهم نامه استاد شاگردی با کارگاهها و آموزشگاههای صنایع دستی استان داشتیم که در قالب آن زمینه آموزش برای علاقه مندان فراهم کردیم .

وی یادآور شد: بیش از ۱۸ هزار هنرجو از جمله زندانیان و سربازان وظیفه طی ۱۳ سال گذشته و پس از تشکیل اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان البرز در این استان آموزش صنایع دستی فرا گرفته اند که بخشی از این افراد بومی و بخشی غیر بومی بوده اند.

برپایی غرفه های صنایع دستی در خارج از کشور

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی البرز گفت: امسال برپایی غرفه های صنایع دستی در چهار نمایشگاه بین المللی در کشورهای آلمان ، ترکیه و آسیای جنوب شرقی داشتیم.همچنین هنرمندان صنایع دستی البرز در نمایشگاههای صنایع و سوغات در استان های خراسان شمالی،‌ یزد، اردبیل ، کرمان و تهران شرکت کردند.

برنامه مشترک با تهران

خاکی با اشاره به اهمیت حمایت همه جانبه از هنرمندان صنایع دستی گفت : یک برنامه مشترک با استان تهران برای برپایی نمایشگاههای صنایع دستی و سوغات داریم تا بتوان در معرفی و فروش محصولات این قشر زحمتکش گام موثری برداشت.