به گزارش ایرنا، "رحیم خاکی " روز چهارشنبه در نشست بررسی وضعیت صنایع دستی البرز افزود: یکی از اقدامات اداره کل میراث فرهنگی البرز، رایزنی با بخش های مختلف در حاشیه سی و هفتمین نمایشگاه بین المللی صنایع دستی تهران بود.
وی ادامه داد: در حاشیه این نمایشگاه که به تازگی در تهران برگزار شد با اتاق های بازرگانی البرز، اصفهان وسایر بخش ها برای تسهیل در صادرات محصولات هنرمندان البرزی هماهنگی به عمل آمد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان البرز با بیان اینکه بیشتر هنرمندان به علت مشغله کاری فرصت مناسب برای صادرات محصولات خود را ندارند، گفت: براین اساس نیاز است تا اتاق بازرگانی، اتاق تعاون و شرکتهای خصوصی استان اقدامات لازم برای صادرات محصولات هنرمندان به دیگر کشورها را انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه صادرات محصولات صنایع دستی کاری تخصصی است، افزود: شناخت بازارهای هدف که خریدار انواع محصولات صنایعدستی هستند نیاز به آشنایی با حرفه تجارت و بازرگانی دارد که این کار برای هنرمند صنایع دستی دشوار است.
خاکی افزود: استان البرز از هنرمندان بسیار خوبی در زمینه صنایعدستی برخوردار است که با توجه به سکونت قومیتهای مختلف در این استان تنوع محصولات صنایع دستی بالا است و در برخی زمینهها مانند سفال و سرامیک، صنایع چوبی وچرم البرز پیشتاز است.
وی تاکید کرد: غرفه های صنایع دستی استان البرز در نمایشگاه تهران مورد توجه بسیاری از مسوولان کشوری قرار گرفت؛آنچه که امروز باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد، تجاری سازی و تسهیل صادرات برای هنرمندان است که با ارزآوری و درآمد ارزی به حفظ و بقای صنایع دستی و هنرهای سنتی کمک میکند.
به گفته وی ایران جزو سه کشور برتر دنیا از لحاظ تولید صنایع دستی در کنار چین و هند است اما از لحاظ صادرات نیاز است تا اقدامات گستردهای انجام شود و به جایگاه واقعی خود در جهان برسد.
استان البرز حدود ۱۵ هزار هنرمند صنایع دستی دارد.
نظر شما