تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۹

مشهد- ایرنا- حضرت فاطمه (س) در عالم از نظر تربیت فرزند بی‌نظیر است، او اسوه‌های صبر و مقاومت را تربیت کرد و علاوه بر آن در سیره عملی خود نشان داد که نمی‌توان انحراف را دید و ساکت نشست، بلکه باید تا پای جان در دفاع از ولایت مبارزه کرد.

به گزارش ایرنا، امروز - پنجشنبه - مصادف با سوم جمادی‌الثانی، در سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) مسلمانان به ویژه شیعیان سوگوار بزرگ بانویی هستند که خداوند متعال برای وعده میلادش، سوره «کوثر» را نازل کرده است و خطاب به پیامبر اسلام (ص) فرمود: ای پیامبر، مسلماً به تو کوثر (خیر کثیر و برکت فراوان عطا) دادیم، پس به شکرانه این نعمت بزرگ برای پروردگارت نماز بخوان و قربانی کن، مسلماً دشمن تو ابتر است.

شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) طبق بعضی روایات ۷۵ روز پس از رحلت پیامبر(ص) و طبق بعضی روایات نیز ۹۵ روز پس از رحلت آن حضرت بوده است. بر همین اساس طبق روایات نخست روز ۱۳ جمادی الاول و طبق روایات دوم، سوم جمادی الثانی به عنوان تاریخ شهادت حضرت زهرا(س) عنوان شده است و عزاداری‌های منطبق بر روایت ۷۵ روز به عنوان دهه اول فاطمیه و سوگواری منطبق بر روایت ۹۵ روز، دهه دوم فاطمیه نام گرفته است.

حضرت زهرا(س) دردانه آفرینش، اسوه ای برای بشریت و استمرار راه ولایت است، او تاریخ بلند ایستادگی در برابر ظلم، مبارزه با بی عدالتی، فریاد بر سر ظالمان و جانبازی در راه ولایت و امامت است.

آن حضرت نشان داد می‌توان هم مادر بود و فرزندانی دلیر و متدین تربیت کرد و هم در عرصه سیاست و اجتماع پرده نادانی و جهالت را از روی جامعه کنار زد.

آن حضرت نشان داد می‌توان هم مادر بود و فرزندانی دلیر و متدین تربیت کرد و هم در عرصه سیاست و اجتماع پرده نادانی و جهالت را از روی جامعه کنار کشید

حضرت زهرا (س) کوثر است چرا که ماندگاری و فراوانی نسل پیامبر اسلام (ص) و ائمه اطهار (ع) از برکت وجودی آن حضرت است و رمز بقای اسلام از طریق نسل حضرت صدیقه کبرا (س) است.

اقبال لاهوری شاعر و سیاستمدار پاکستانی در وصف حضرت زهرا سروده است: «مریم از یک نسبت عیسی عزیز، از سه نسبت حضرت زهرا عزیز/ نور چشم رحمت للعالمین، آن امام اولین و آخرین/ بانوی آن تاجدار «هل اتی»، مرتضی مشکل‌گشا شیر خدا/ مادر آن مرکز پرگار عشق، مادر آن کاروان‌سالار عشق».

این روزها و به مناسبت دهه دوم فاطمیه، پرچم‌های عزا در خیابان‌های و معابر شهر مشهد برافراشته شده است.

محور همه این عزاداری‌ها نیز صحن و سرای امام هشتم(ع) است چنان که در دوازدهم آذر آیین عزاداری نوگلان فاطمی برای هفتمین سال پیاپی با حضور سه هزار دانش آموز پسر مقطع ابتدایی مشهد با حضور در رواق امام خمینی(ره) حرم مطهر رضوی برگزار شد.

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش خراسان رضوی در این خصوص اظهار کرد: در این آیین دانش آموزان ابتدایی مدارس پسرانه مشهد به صورت هیات‌های مذهبی دانش آموزی شرکت کردند و در رواق دارالمرحمه از برنامه های فرهنگی و معنوی حرم رضوی بهره بردند.

علی مهدوی‌خواه گفت: عزاداری نوحه خوانی، مرثیه سرایی، اجرای سرود مذهبی و در نهایت شرکت در آیین اقامه نماز از برنامه‌های مراسم «نوگلان فاطمی» بود.

امروز همچنین همزمان با سالروز شهادت حضرت زهرا (س) پیکر مطهر ۱۴ شهید گمنام که ششم آذر از راه فرودگاه بین المللی شهید هاشمی نژاد وارد مشهد شده بود و طی این روزها آیین تجدید میثاق و وداع با آنان در جای جای استان برگزار شده بود، از ساعت ۹ صبح از میدان شهدا به سمت حرم مطهر رضوی تشییع می‌شود.

امروز همچنین همزمان با سالروز شهادت حضرت زهرا(س) پیکر مطهر ۱۴ شهید گمنام از میدان شهدا تا حرممطهررضوی تشییع می‌شودسردار سرتیپ دوم پاسدار حسینعلی یوسفعلی‌زاده مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی گفت: از این تعداد، پیکر مطهر چهار شهید در نقاطی که از قبل پیش‌بینی و آماده شده، تدفین و ۱۰ پیکر مطهر دیگر به معراج شهدای تهران بازگردانده می‌شود.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی پیش از این در خصوص حضرت فاطمه(س) گفته بود: حضرت زهرا (س) پرچمدار انحراف‌ستیزی بود و به ما نشان داد نمی‌شود انحراف را دید و مبارزه نکرد، چراکه انحراف‌ستیزی عقب‌گرد ندارد و باید تا لحظه آخر مبارزه نمود.

آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی افزود: پیامبری که بر اساس سخن وحی حرف می زند در مقام حضرت فاطمه سلام الله علیها بیان می کند که «او روح من است که در کالبد من دمیده شده است»، این نشان دهنده آن است که حرف پیامبر در بیان عظمت حضرت زهرا سلام الله علیها ورای مهر و محبت پدری است.

وی ادامه داد: پیامبر اکرم ۲ زندگی داشتند ، یک زندگی ایشان در بدن پیغمبر بود که در سال یازدهم هجرت این روح از این بدن درآمد، زندگی دوم پیغمبر زندگی قرآن پیامبر است، یعنی تا روزی که قرآن و اسلام هست پیغمبر زنده است. زهرا سلام الله علیها روح پیغمبر در زندگی دوم است، یعنی بقای قرآن و اسلام بستگی به حضرت زهرا سلام الله علیها دارد.

تولیت آستان قدس رضوی هم گفت: مصیبتی که به حضرت زهرا (س) و اهل بیت (ع) روا شده است نباید به دست فراموشی سپرده شود، اما باید مراقب بود در مراسم و عزاداری‌ها از توجه به سیره فاطمی، سبک و روش رفتاری حضرت فاطمه (س) غفلت نشود.

حجت الاسلام احمد مروی افزود: توجه به سیره زندگی حضرت فاطمه (س) راهگشای بسیاری از مشکلات نسل حاضر و آینده جامعه ما است، سیره و شاکله وجودی حضرت فاطمه (س) باید به جامعه به ویژه زنان و دختران معرفی شده و مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

وی اظهار کرد: حضرت زهرا (س) نه تنها الگوی بانوان جهان، بلکه اسوه تمام بشریت در ابعاد مختلف زندگی است. فرزندانی که در دامان حضرت زهرا (س) تربیت شدند و انفاق را در عمل ایشان دیدند، اسوه‌ها و الگوهایی شدند که از انفاق جان و مال خود در راه خدا مضایقه نکردند.

دنیای پر تنش و سراسر مشغله امروزی، عرصه زیست سالم برای جامعه‌ بشری را تنگ‌تر و گذران عمر را با چالش‌های بسیاری مواجه کرده‌است. یکی از مهم‌ترین ابعاد زندگی بشر که در هجوم این سبک زندگی آسیب بیشتری دیده، زندگی خانواده‌ است. زندگی خارج از آرامش همسران به آسیب‌پذیری خانواده و فرزندان ختم شده‌است و یکی از قابلیت های شریعت اسلام الگوسازی از شخصیت‌های تراز برای عموم مردم است و حضرت‌زهرا (س) به عنوان بانویی که مورد توجه پیامبر(ص) و حجت خدا بر امامان معصوم معرفی شده، یکی از این شخصیت‌های تاثیرگذار است.

در هر جنبه ای از جنبه های فردی و اجتماعی که نگاه کنیم فاطمه زهرا (س) سرآمد همه بانوان تاریخ است، در هر عصری می‌تواند به عنوان بهترین الگو مورد تبعیت قرار گیرد و امید است جامعه مااز این ظرفیت بالا به بهترین نحو ممکن استفاده کند.