به گزارش ایرنا، شب یلدا یا شب چله آخرین شب پاییزی و ورود به فصل زمستان است.
در آستانه شب چله خرید میوه، آجیل و خشکبار افزایش مییابد.
اما گاهی برخی از مردم مدعی افزایش قیمت کالاها در آستانه شب یلدا میشوند.
فضلالله رحمتی روز جمعه در آیین آغاز طرح نظارتی ویژه شب یلدا در چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: این طرح تا ۳۰ آذرماه جاری تداوم دارد.
وی افزود: در این طرح با اولویت ویژه نظارتها بر میوه فروشیها، قنادیها، آجیلفروشان، گلفروشی، میوهوترهبار، مواد پروتئینی، لوازم کادویی و انواع شیرینیجات انجام میشود.
رحمتی تصریح کرد: محصولات عرضه شده در شب یلدا قیمت مصوب ندارد و نرخگذاری آنها براساس عرضه، تقاضا و نرخ متعارفی است که اتحادیههای مربوطه اعلام میکنند.
وی یادآور شد: برای اجرای این طرح نظارتی ۲۰ گروه بازرسی در تمامی شهرستانهای ۱۲ گانه چهارمحال و بختیاری ساماندهی شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: این بازرسان از اتاق اصناف، ادارهکل صنعت، معدن و تجارت و بسیج اصناف استان هستند که بهصورت گشتهای مشترک در صبح و بعدازظهر بر واحدهای صنفی مرتبط با شب یلدا نظارت میکنند.
وی گفت: واحدهای صنفی علاوهبر رعایت درصد سود قانونی باید قیمت محصولات را درج و به مصرفکنندگان فاکتور ارائه کنند.
رحمتی تاکید کرد: واحدهای خردهفروشی میوه نیز ملزم هستند تا علاوهبر ذکر قیمت در فاکتور به نوع میوه نیز اشاره کنند و در صورت نداشتن دستگاه مجهز به ارائه فاکتور باید آن را بهصورت دستی به خریداران تحویل دهند.
وی افزود: در برخورد با گرانفروشی و رعایت نکردن قوانین صنفی هیچ مماشاتی نمیشود و از تمامی شهروندان درخواست میشود در صورت مشاهده هرگونه تخلف بازرسان ادارهکل صنعت، معدن و تجارت را مطلع کنند.
رحمتی تصریح کرد: هنگام بازرسیها اگر متخلفی در موضوع قیمتها شناسایی شد پرونده تشکیل و برای رسیدگی به ادارهکل تعزیرات حکومتی ارجاع میشود.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.