بیرجند- ایرنا- استاندار خراسان جنوبی گفت: آموزش و پرورش پایه بنیادی توسعه جامعه بوده و از هر ظرفیت و قابلیتی در استان برای رفع مشکلات این حوزه باید استفاد کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا سید محمد رضا هاشمی روز شنبه در نشست شورای آموزش و پرورش خراسان جنوبی اظهار کرد: این شورا بازوی اصلی تعلیم و تربیت بوده و اساس پیشرفت و توسعه هر جامعه با تفکر گروهی محقق می‌شود.

وی با اشاره به تاریخ این استان در حوزه تعلیم و تربیت، ادامه داد: برای شورای آموزش و پرورش جایگاه خاصی قائل هستیم و از عملکردهای جزیره‌ای باید پرهیز کرد.

استاندار خراسان جنوبی مشکلات استان را در حوزه فضای آموزشی یادآور شد و گفت: نگاه نباید فقط متمرکز به حوزه زیرساختی باشد بلکه مراقبت از دانش آموزان در حوزه آسیب‌های اجتماعی وظیفه خطیری است که باید برای آن برنامه ویژه داشته باشیم و دست نیاز به سوی والدین دراز کنیم.

وی ادامه داد: هزینه‌کرد در حوزه‌های فرهنگی و مذهبی ضروری بوده و در کنار دروس پایه باید به این مسئله هم توجه کرد.

هاشمی بر برگزاری منظم شورای آموزش و پرورش هر ۲ هفته یک بار تاکید کرد و گفت: موضوعات این شورا باید به طور جدی به عنوان دستور کار بررسی شود.

وی اظهار کرد: مدارس بلااستفاده روستایی نیز به صورت امانی در اختیار دهیاران قرار گیرد تا برای رونق اشتغال روستایی از آن بهره گرفت.

استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه مدارس در سایت‌های نهضت ملی مسکن هم اولویت دارد ادامه داد: از ظرفیت وزیر آموزش و پرورش که فرزند خراسان جنوبی است باید استفاده کنیم تا مشکلات زیرساختی را بتوان حل کرد.

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی از لحاظ نیروی انسانی و تدین جزو سرآمدان است ادامه داد: سطح سواد در خراسان جنوبی بالاتر از دیگر نقاط کشور بوده و حتما باید از فرصتی که داریم استفاده کنیم.

هاشمی گفت: نامه‌ای هم به فرزندان استان که در تهران مسئولیت دارند می‌نویسیم تا دِین خود را نسبت به توسعه استان ادا کنند.

فرماندار شهرستان بیرجند هم با اشاره به پیشینه درخشان آموزش و پرورش در این منطقه ادامه داد: تعداد زیادی از پدران علم کشور در این شهرستان پرورش یافتند اما امروز وضعیت آموزشی بیرجند مناسب نیست.

علی فاضلی فرد افزود: سالانه هزار و ۱۰۰ دانش آموز به مقطع ابتدایی اضافه شده در حالی که امسال فقط ۱۰۰ کلاس درس توانستیم بسازیم.

وی با بیان اینکه ۸۰ درصد مدارس ابتدایی بیرجند ۲ نوبته است ادامه داد: در برخی مدارس حتی اتاق بهداشت و آبدارخانه هم به عنوان کلاس درس استفاده می‌شود.

فرماندار بیرجند یادآور شد: میانگین دانش‌آموزی در بیرجند برای هر کلاس به ۴۰ نفر رسیده و در هفت سال گذشته هفت هزار و ۶۰۰ دانش آموز به آمار آموزش و پرورش این شهرستان اضافه شده است.

وی با اشاره به اینکه ۲ هزار دانش‌آموز اتباع بیگانه در بیرجند داریم بیان کرد: والدین متقاضی ثبت نام در مدارس تک شیفت هستند این در حالی که در محدوده جنوب شهر با وجود مرتفع سازی در سال‌های اخیر مدرسه ای احداث نشده و زمین هم برای فضاهای آموزشی نداریم که نیاز به تغییر کاربری است.

فاضلی فرد بیان کرد: در سایت اداری هم فقط یک آموزشگاه داریم که در ۲ نوبت ۲۰ کلاس درس دارد و اراضی موسوی نیز با توجه به بارگزاری جمعیت مبتلا به چنین وضعی است.