تهران - ایرنا- پانزدهمین پویش ملی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم با هدف افزایش آگاهی عمومی و اصلاح باورهای نادرست درباره روغن‌ها و چربی‌ها، از امروز شنبه ۱۷ آذر آغاز شد و تا ۳۰ آذر در سراسر کشور ادامه دارد.

به گزارش ایرنا از وزارت بهداشت، پویش ملی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم با شعار «روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم» به مدت دو هفته در سراسر کشور اجرا می‌شود.

این پویش که به همت دفتر بهبود تغذیه جامعه و با همکاری معاونت‌های بهداشت و سازمان‌های برون‌بخشی برگزار می‌شود، با هدف ارتقای سواد تغذیه‌ای جامعه و کاهش بیماری‌های غیرواگیر همچون چاقی، بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان شکل گرفته است.

تاکید بر اهمیت روغن‌ها و چربی‌ها در رژیم غذایی

پویش ملی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم هر ساله با محوریت آموزش همگانی در حوزه تغذیه سالم اجرا می‌شود و امسال بر اهمیت انتخاب صحیح روغن‌ها و چربی‌ها در رژیم غذایی تاکید دارد. محورهای اصلی این برنامه شامل فرهنگ‌سازی درباره نقش روغن‌ها در برنامه غذایی سالم، اصلاح باورهای نادرست درباره چربی‌ها، ترغیب به مصرف روغن کانولا، آشنایی جامعه با خطرات اسید چرب ترانس و انتخاب مواد غذایی بدون ترانس است.

همچنین در پویش امسال بر استفاده از ظرفیت‌های رسانه‌ای برای فرهنگ‌سازی صحیح و مقابله با پیام‌های نادرست درباره روغن‌ها و چربی‌ها تاکید ویژه دارد و این اقدام با همکاری گروه‌های بهبود تغذیه در معاونت‌های بهداشت سراسر کشور و مشارکت فعال سازمان‌ها و نهادهای مرتبط اجرایی خواهد شد.



عناوین روزهای پویش ملی تغذیه سالم با شعار «روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم» به شرح است:

شنبه (۱۷ آذر): روغن و میزان مورد نیاز روزانه

یکشنبه (۱۸ آذر): قلب سالم با مصرف روغن مناسب

دوشنبه (۱۹آذر): نقش رسانه‌ها در انتخاب روغن مناسب

سه شنبه ( ۲۰آذر): روغن کانولا، روغن سلامتی

چهارشنبه (۲۱آذر): روغن و باورهای نادرست

پنجشنبه (۲۲ آذر): نقش نشانگر تغذیه‌ای در انتخاب روغن مناسب

جمعه (۲۳ آذر): روغن گیاهی یا حیوانی

شنبه (۲۴ آذر): روغن سرخ کردنی بهترین روغن برای سرخ کردن

یکشنبه (۲۵ آذر): مضرات اسید چرب ترانس برای سلامتی

دوشنبه (۲۶ آذر): روغن و کنترل وزن

سه شنبه (۲۷ آذر): حفظ سلامتی با اصلاح الگوی مصرف روغن

چهارشنبه (۲۸ آذر): روغن و ارتباط آن با بیماری های مزمن

پنجشنبه (۲۹ آذر): روغن و ارتباط آن با ابتلا به سرطان‌ها

جمعه (۳۰ آذر): روغن و نگهداری و مصرف صحیح آن