به گزارش ایرنا و بر اساس نقل قول بومیان منطقه خالو حسین کوهکن مردی سختکوش با عشق، علاقه و صبوری در دل کوه با ابتداییترین ابزار تیشه اثری شگفتانگیز در روستای «میگوره» از توابع شهرستان پاوه خلق کرد.
کنده کاری های خالو حسین کوهکن این روزها مقصد گردشگران داخلی و خارجی است؛ "عقیل فرجی" نتیجه (فرزند نوه) حسین کوهکن درباره این اثر توضیحاتی را به خبرنگار ایرنا ارائه داد.
عقیل کوهکن گفت که جدم حسین کوهکن نزدیک به ۲ دهه از عمر خود را صرف ساختن سرایی سنگی در دل صخره کوه به طول ۳۰ متر و ارتفاع ۱۲ متر کرد و اثری ماندگار از خود به جای گذارد.
وی اظهار کرد: جد مرحومم «حسین عثمانی» معروف به «خالو حسین» و مشهور به فرهاد ثانی در دل کوههای روستای میگوره که به سرزمین سنگ و آب مشهور است با مهارت و تبحر و در عین حال قوه عشق و علاقه غاری دست ساز بنا کرده که بی نظیر است و همگان را به تحسین وا می دارد.
به گفته وی ارتفاع بعضی اتاقهای این غار به ۱۷۰ تا ۱۸۰ سانتی متر میرسد، همچنین ۲ خانه تک اتاقی و ۲ سرای دیگر شامل چند اتاق مجزا یا همان دالان است که هر دالان به دالان دیگری ختم می شود.
عقیل می گوید از جمله ویژگیهای اصلی غار دست ساز جدش این است که تنها با کلنگی قدیمی و تیشه ای که هیچگاه عوض نشد، ساخته شده است و مهمتر اینکه او به عنوان معلول فقط یک پا داشت.
درباره «حسین کوهکن»
حسین عثمانی ملقب به خالو حسین ششم مهر ماه سال ۱۳۰۹ در شهرستان جوانرود به دنیا آمد و پنجم مرداد سال ۹۵ در ۸۶ سالگی به علت کهولت سن جان به جان آفرین تسلیم کرد.
وی در زمان حیاتش گفته بود: «زمانی که خانه و کاشانه خود را در جنگ تحمیلی از دست دادم اقدام به کندن کوه سخت و سنگی کردم و با تلاش و زحمت موفق به احداث یک ساختمان در دل کوه شدم».
خالو حسین خیر و نیکوکار هم بود و در سال ۱۳۹۳ و در سن ۸۴ سالگی و در حالیکه تنها زندگی می کرد تمام دارایی اش که ۶۰ میلیون ریال بود به مدارس بخش باینگان کمک کرد و در دیدار مسوولان آموزش و پرورش این بخش گفته بود که « با خدای خود عهد بستم هر آنچه را که از گردشگران و مسافران به هنگام بازدید از غارسنگی به من بدهند به جز مبلغی برای رفع نیازهای ابتدایی از جمله خوراک بقیه را در راهی که رضایت پروردگار در آن باشد هزینه کنم و در این راستا به چندین مسجد و اکنون نیز به مدارس باینگان کمک مالی کردم».
سرای سنگی به جا مانده از خالو حسین در منطقه گردشگری 'میگوره' شهر بانه وره از توابع شهرستان پاوه است که مقصد گردشگران زیادی از نقاط مختلف کشورمان است.
این اثر سنگی در ۱۷ کیلومتری شهر زیبای پاوه و ۱۴۰ کیلومتری کرمانشاه واقع است.
اورامانات به منطقهای در شمال غربی استان کرمانشاه با حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت شامل شهرستانهای روانسر، جوانرود، ثلاث باباجانی و پاوه اطلاق میشود.
اورامانات با برخورداری از زیباترین مناظر طبیعی ایران و شهرها و روستاهای پلکانی بر روی کوه؛ چشم اندازهای زیبا و پرآب مقصد گردشگران و توریست های زیادی در تمام طول سال است.