به گزارش خبرنگار ايرنا؛ حسين عثماني ملقب به خالو حسين ششم مهر ماه سال 1309 در شهرستان جوانرود به دنيا آمد و چهارم مرداد سال 95 در 86 سالگي به علت كهولت سن جان به جان آفرين تسليم كرد.
سراي سنگي به جا مانده از خالو حسين در منطقه گردشگري 'ميگوره' شهر بانه وره از توابع شهرستان پاوه است كه مقصد گردشگران زيادي از نقاط مختلف كشورمان است.
اين سراي سنگي در 17 كيلومتري شهر پاوه و 140 كيلومتري شهر كرمانشاه واقع شده است.
حسين كوهكن نزديك به 2 دهه از عمر خود را صرف ساختن سرايي سنگي آن هم در دل صخره اي به طول 30 متر و ارتفاع 12 متر كرد تا اثري ماندگار از خود به جا بگذارد.
اين سراي سنگي 9 اتاق دارد و از چهار خانه مجزا تشكيل شده كه در بعضي نقاط نسبت به سطح زمين ارتفاع كمتري دارد.
در بعضي از اتاقها ارتفاع به 170 تا 180 سانتي متر ميرسد، 2 خانه تك اتاقي بوده و 2 سراي ديگر شامل چند اتاق مجزا يا همان دالان است كه هر دالان به دالان ديگري ختم مي شود.
هنر و توانايي خالو حسين، صبر و مهارت او را نشان مي دهد كه چنين بنايي سنگي را تنها با كلنگي قديمي كه هرگز تيشه اش را هم عوض نكرد، ساخته است.
خالو حسين 19 سال از عمر خود را براي احداث اين سراي سنگي خارق العاده صرف كرد و از نكات مهم و قابل توجه اين است كه وي اين سرا را فقط با استفاده از يك تيشه و با وجود داشتن يك پا احداث كرده است.
اين اثر كم نظير هم اكنون مقصد گردشگران زيادي از داخل و خارج از كشور است.
اگر خستگي اندك مسافرتي 120 كيلومتري را از كرمانشاه به سمت شمال غربي مركز استان (شهر پاوه) بر خود هموار كنيد بي شك از گشت و گذار در تفرجگاه زيباي 'ميگوره' و ديدن سراي سنگي حسين كوهكن پشيمان نخواهيد شد.
**برنامه هاي شهرداري براي توسعه غار
شهردار بانه وره در باره غار خالو حسين به ايرنا گفت: شهرداري به عنوان متولي اين مكان براي توسعه آن برنامه هاي خوبي را تدوين كرده كه با زمانبندي صورت گرفته اجرا خواهد شد.
فيصل يوسفي افزود: اولين و مهمترين كار در اين راستا ايجاد زيرساخت ها از جمله احداث راه ارتباطي مناسب و بسيار نزديك به اين مكان است كه از طريق داخل شهر بانه وره و عبور از خياباني به نام خالو حسين اين راه ارتباطي احداث شده است.
وي اظهار كرد: با پيگيري هاي انجام گرفته مقرر شده است كه اين راه ارتباطي در اولين فرصت آسفالت شده و مسير براي حضور گردشگران بيش از پيش مهيا و تسهيل شود.
يوسفي تصريح كرد: اين اثر بي نظير به عنوان يكي از بخش هاي مهم و تأثيرگذار در توسعه گردشگري و رونق اقتصادي منطقه، شهرستان و شهر بانه وره شناخته شده است.
عضو شوراي اسلامي شهر بانه وره هم گفت: عزم اعضاي شورا بر حمايت همه جانبه از شهرداري براي ايجاد زيرساخت هاي لازم در راستاي توسعه اين اثر و جذب گردشگران به منطقه است.
فرزانه هدايتي، همچنين از انجام كارهاي مقدماتي براي ثبت ملي اين اثر خبر داد و گفت: با همكاري اداره ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي شهرستان اين موضوع در حال انجام است.
استان كرمانشاه با 2 ميليون نفر جمعيت علاوه بر داشتن بيش از 2 هزار و 200 اثر ثبت شده ملي، داراي مكان هاي گردشگري زيادي است.
7448/8066
كرمانشاه- ايرنا- 'خالو حسين' مشهور به فرهاد ثاني در دل كوه هاي روستاي 'ميگوره' از توابع شهرستان پاوه اثري شگفت انگيز خلق كرده كه هر بيننده اي را متحير مي كند.