ساری- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران گفت که برای بهسازی سه ایستگاه‌های پمپاژ آب در شهرستان‌های نوشهر و چالوس ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافت.

بهزاد برارزاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان این‌که عملیات بهسازی ایستگاه پمپاژ آب "سنگ تجن" در چالوس، "چشمه های اسپی او" و "گردوک" در نوشهر درحال اجرا است، اظهار کرد: از مجموع اعتبارها، ۳۰۰ میلیارد ریال برای بهسازی ایستگاه پمپاژ آب نوشهر و بقیه برای بهسازی ایستگاه پمپماژ آب چالوس تخصیص یافته است.

وی با اشاره به آغاز عملیات بهسازی ایستگاه پمپاژ سنگ تجن چالوس، خاطرنشان کرد: این ایستگاه پمپاژ، آب آشامیدنی حدود ۲۵ هزار مشترک زیرپوشش شرکت آب و فاضلاب در بخشی از مناطق شهری و همچنین تعدادی از روستاهای بخش مرکزی شهرستان چالوس را تامین می کند.

این مقام مسوول بهسازی این ایستگاه پمپاژ را شامل ساخت و نصب کلکتور، تهیه، نصب و راه اندازی ۱۰ دستگاه الکتروپمپ جدید، تهیه، نصب و راه اندازی تابلوی برق و احداث ۷۰ متر مربع ساختمان تابلو ذکرکرد و گفت: عملیات ساخت کلکتور با میانگین پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی در دست قدام است ضمن اینکه تهیه و نصب ۵۵ متر لوله کیسینگ فولادی ۴۰۰ میلی‌متری برای پمپ و ساخت تابلو های برق مورد نیاز نیز انجام شد.

برارزاده همچنین با اشاره به آغاز عملیات بهسازی چشمه "اسپی او" و "چشمه گردوک" در نوشهر، تصریح کرد: این طرح ها با هدف ارتقای ایستگاه پمپاژ، افزایش ظرفیت برداشت و تامین فشار آب مناسب برای ساکنان مرکز شهر نوشهر و نیز روستاهای سنگ تجن، تازآباد، نیرنگ و کردیکلا و تعدادی از روستاهای بخش مرکزی شرق نوشهر در حال اجراست.

مدیرعامل شرکت آبفای مازندران اجرای سه هزار و ۳۰۰ متر لوله گذاری خط انتقال ۵۰۰ میلی‌متری و تهیه و نصب ۶ دستگاه الکتروپمپ را از جمله اقدمات پیش بینی شده همسو با اجرای این طرح عنوان کرد و گفت که اجرای ۵۰۰ متر خط انتقال ۵۰۰ میلی‌متری گالوانیزه و تحویل یکهزار متر لوله پلی اتیلن ۱۶۰ میلی‌متری برای اجرای مشارکتی آبرسانی روستای "نیرنگ و سنگ تجن" و بهسازی چشمه "اسپی او "و اصلاح بخشی از کانال انتقال آب چشمه "اسپی او" انجام شد.

برارزاده، سرانه تولید آب شهری در هر شبانه روز برای هر شهروند مازندرانی در مناطق شهری را ۲۰۰ و در مناطق روستایی را نیز ۱۷۱ لیتر عنوان کرد و افزود:‌ از این میزان شهروندان در هر شبانه روز ۱۴۰ تا ۱۵۰ لیتر و در مناطق روستایی نیز ۱۲۰ تا ۱۳۰ لیتر آب مصرف می‌کنند که این میزان بیشتر از حد استاندارد است.

برابر آمارها، حدود ۱۲ درصد آب اشامیدنی استان از آب سطحی و ۸۸ درصد از آب زیرزمینی یعنی ۷۴۰ حلقه چاه و ۳۷۳ چشمه تامین می شود، که در زمان بارندگی با کدورت آب و زمان قطع برق با خرابی پمپ ها مواجه می شویم که این چالش نشان می دهد باید بیشتر به سمت استفاده از آبهای سطحی برویم.

استان مازندران افزون بر سه هزار روستای بالای ۲۰ خانوار دارد. منابع آبی این استان از ۷۲۰ حلقه چاه، ۳۵۳ دهنه چشمه و سد با ظرفیت تولید و استحصال ۵۲۲ میلیون مترمکعب، تامین می‌شود.

شرکت آب و فاضلاب مازندران یک میلیون و ۱۰۲ هزار مشترک را در ۵۸ شهر و یکهزار و ۶۷۸ روستا زیرپوشش دارد.