به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «حسین گروسی» امروز (سهشنبه) در نشست با اصحاب رسانه اظهار داشت: این رقم سرمایه گذاری حدود ۱.۵ میلیارد دلار است تا بتوان زیرساخت های ریلی و کریدور شرق به غرب را ایجاد کرد. این کریدور بسیار مهم است که از منطقه ماکو عبور می کند و به سایر کریدورها وصل می شود.
وی عنوان کرد: کریدور شرق به غرب از چین به ترکمنستان و به سرخس وصل می شود که ۱۵ تا ۲۰ میلیون تن کالا را می تواند در سال جابه جا کند.
مدیر عامل منطقه آزاد تجاری و صنعتی ماکو با بیان اینکه مناطق آزاد و گردشگری باید رویکرد جلب سرمایه گذاران خارجی را دنبال کنند، گفت: ماکو به خاطر همجواری با ترکیه و مطرح بودن به عنوان دروازه اقتصاد آسیا به اروپا، میتواند سهم قابل توجهی در اقتصاد کشور داشته باشد.
وی اضافه کرد: در دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد پیشنهاد دادیم تا با سازمان های بین المللی ارتباط داشته باشیم، زیرا ماکو می تواند با کشورهای عضو اکو که ۱۰ کشور هستند، همکاری های اقتصادی و گردشگری برقرار کند.
گروسی با اشاره به برگزاری همایش نقش دیپلماسی در توسعه اقتصادی و صنعتی مناطق آزاد گفت: ۲۷ آذر ماه این همایش در تهران برگزار می شود که نقطه آغاز ارتباط همه جانبه با کشورهای عضو اکو است.
وی ابراز داشت: اردیبهشت سال آینده در منطقه آزاد ماکو با کشورهای عضو اکو همایشی خواهیم داشت و در همین راستا هفته گذشته با وزرای عضو اکو در مشهد نشست برگزار کردیم.
مدیرعامل منطقه آزاد تجاری و صنعتی ماکو با اشاره به طراحی دهکده لجستیک، گفت: این دهکده را در فضایی به وسعت یکهزار و ۸۲۰ هکتار طراحی کردیم که دستاوردهای خوبی خواهد داشت.
وی بیانداشت: در طرح جامع ماکو که ارائه و مصوب شده است، بحث لجستیک، ترانزیت و تجارت مورد تاکید قرار گرفته است.
گروسی از راه اندازی بزرگترین باغ مدرن کشت پسته و گردو خبر داد و گفت: در حوزه شیلات و دامپروری نیز ورود کرده ایم و در حوزه گردشگری بحث گردشگری خرید، توریسم سلامت، علمی و تاریخی را در ماکو دنبال می کنیم، به گونه ای که ۱۰ هزار میلیارد تومان حجم سرمایه گذاری گردشگری خواهد بود.
وی با بیان اینکه مراودات با ترکیه و کشورهای عضو همسایه افزایش خواهد یافت، خاطرنشانکرد: با ترکیه جلسه و مذاکراتی داشته ایم و برای توسعه تجاری و اقتصادی در همه حوزه ها آمادگی همکاری داریم.
مدیرعامل منطقه آزاد تجاری و صنعتی ماکو بیان داشت: تحریم چیز جدیدی نیست و با همه فشارها توانسته ایم ارتباطمان با کشورهای همسایه مدیریت کنیم. اکنون ۱.۵ میلیارد دلار سهم صادرات از ماکو در اقلامی مانند فلزات و نفتی، قیر، منسوجات و محصولات کشاورزی است در حوزه واردات نیز مواد اولیه کارخانه ها، ماشین آلات و انتقال فناوری و تکنولوژی را داشته ایم.