به گزارش خبرنگار ایرنا، رضا افلاطونی روز چهارشنبه در جمع مسوولان منطقه آزاد ماکو افزود: لازم است عملیاتی و اجرایی شدن طرح جامع منطقه با توجه به آمایش سرزمین انجام و مراحل صدور مجوز تسهیل شود.
وی با بیان اینکه ماکو میتواند دروازه ایران به دنیا باشد و باید از تدابیر و تسهیلات ایجاد شده توسط دولت در این زمینه استفاده شود، ادامه داد: در این منطقه ظرفیت کافی برای به مرحله عمل رساندن این ظرفیت وجود دارد.
رییس سازمان امور اراضی کشور با اشاره به لزوم توجه به ارزش افزوده محصولات کشاورزی گفت: ۲۵۰ میلیون نفر در همسایگی کشور و در شمال ایران ساکن هستند که یک بازار هدف مهم است و نیازمند شدید محصولات کشاورزی هستند.
افلاطونی با اعلام آمادگی در زمینه همکاری با مسوولان آذربایجان غربی ادامه داد: باید از این موقعیت استثنایی ماکو نهایت استفاده را ببریم و هرقدر در این منطقه اقدام به تولید محصولات کشاورزی به شرط وجود زنجیره ارزش و عدم خام فروشی شود، بازارهای خوبی در انتظار تولید کنندگان استان خواهد بود.
مدیرعامل منطقه آزاد ماکو هم در این نشست گفت: این منطقه یکی از جوانترین و مهمترین مناطق آزاد کشور است و در بحث زراعت، تولید مواد غذایی و تامین امنیت غذایی میتواند نقش مهمی داشته باشد.
حسین گروسی با بیان اینکه این منطقه دارای بهترین لجستیک منطقه ای است، اضافه کرد: یکهزار و ۸۰۰ هکتار برای دهکده لجستیک و ۲۰۰ هکتار شهرک صنعتی پلدشت در دسترس است که به این منطقه ملحق میشود.
وی با اشاره به اینکه اتصال به کریدور جنوبی موضوع مهمی است که از سرخس شروع میشود و نقطه نهایی آن بازرگان و چشمه ثریا است، افزود: در لجستیک، ترانزیت و صنعت منطقه و کشور این منطقه نقش اساسی دارد.
مدیرعامل منطقه آزاد ماکو با اشاره به راه اندازی کریدور میانی بیان کرد: نگاه مطلوب استاندار آذربایجان غربی به حوزه صنعتی موجب شده تا مسیر رشد در این بخش فراهم شود و سرمایه گذاران چینی و ترک در ماههای اخیر به مناطق آزاد مراجعه کردند.
گروسی با بیان اینکه رویکردها در کشور تغییر کرده است، بیان کرد: ۲ منطقه آزاد ارس و ماکو باهم همکاری های خوبی در قالب تفاهم نامه دارند و تفاهم نامه های مطلوبی در دست تنظیم است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی هم در این جلسه گفت: در منطقه آزاد ماکو و در موضوع مهار آبهای شمال و شمالغربی ۳۷ هزار هکتار اراضی داریم که در سه شهرستان همجوار قرار دادند و میتوانند در کشاورزی پیشرفته و توسعه گلخانهها نقش مهمی داشته باشند.
خسرو شهبازی اضافه کرد: شاید برخی کشاورزان توان مشارکت نداشته باشند ولی میشود با مشارکت سرمایه گذاران و ارائه تسهیلات به این بخش در این مسیر حرکت کرد و بخشی از نیازهای کشورهای همسایه را تامین کرد.
وی با بیان اینکه وجود ۶۰ هزار هکتار اراضی آبی در این منطقه ظرفیت بالایی است، افزود: در صنایع تبدیلی و تکمیلی شاید ضعیف کار کردیم ولی در این منطقه ظرفیتهای مطلوبی وجود دارد.
شهبازی ادامه داد: در بحث شیلات در این منطقه ظرفیت بالایی وجود دارد و وجود مرکز تکثیر و پرورش ماهی در این منطقه و تجهیز و تخصیص اعتبارات به آن میتواند در تولید بچه ماهی برای منطقه شمالغرب نقش مهمی ایفا کند.
به گزارش ایرنا شهرستان ماکو و مرز بازرگان، در شمال غربی ایران یکی از شهرهای تاریخی کشور است که به عنوان دروازه تجاری ایران و اروپا از دیرباز نقش پررنگی در فعالیتهای بازرگانی ایران و منطقه داشته است.
همجواری این منطقه با کشورهای حوزه قفقاز در کنار نزدیکی آن به قطب صنعتی تبریز و بهرهمندی از زیرساختهای توسعه یافته منطقه بر اهمیت استراتژیک و ظرفیتهای این منطقه افزوده است.
منطقه آزاد تجاری - صنعتی ماکو برای بهرهگیری از این ظرفیتها در سال ۱۳۸۹ و با مساحتی بالغ بر ۵۰۰ هزار هکتار احداث شد.
این منطقه که شامل بخشهایی از ماکو، بازرگان، شوط و پلدشت میشود، از سمت شرق با جمهوری آذربایجان و جمهوری خودمختار نخجوان و از سمت غرب با کشور ترکیه مرز مشترک دارد.
همچنین ویژگیهای طبیعی و اقلیمی این منطقه و جاذبههای گردشگری طبیعی، فرهنگی و تاریخی آن موجب شده منطقه ماکو در صنعت توریسم ایران نیز جایگاه قابل توجهی داشته باشد.
نظر شما