مسکو- ایرنا- رئیس‌جمهور روسیه از ایده ایجاد یک سازمان حقوق بشر در چارچوب گروه بریکس حمایت و خاطرنشان کرد که مسکو برای کار مؤثر آن، اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

به گزارش ایرنا از ریانووستی، ولادیمیر پوتین این سخنان را روز سه‌شنبه در نشستی برخط با اعضای شورای توسعه جامعه مدنی و حقوق بشر روسیه همزمان با ۱۰ دسامبر روز جهانی حقوق بشر بیان کرد.

در این نشست، الکساندر ایونوف عضو شورای حقوق بشر روسیه، از رئیس‌جمهور این کشور خواست تا از ابتکار ایجاد یک سازمان حقوق بشر در چارچوب بریکس حمایت کند.
ایونوف در این نشست گفت: به منظور حمایت بیشتر از حقوق بشر در سطح بین‌المللی، از شما می‌خواهم از ابتکار ایجاد یک سازمان غیردولتی بین‌المللی در ائتلاف بریکس با هدف معماری جهانی جدید حمایت کنید.
بنا بر این ایده، پایگاه اینترنتی چندزبانه نظارت بر حقوق بشر فعالیت خود را در این چارچوب آغاز خواهد کرد و در آن اطلاعات در دسترس عموم در مورد گزارش های مربوط به رعایت حقوق بشر در مناطق مختلف ارسال خواهد شد.

رئیس جمهور روسیه از این ایده استقبال کرد و گفت: ما آماده حمایت از کار شما هستیم. ما آماده حمایت از فعالیتهای حقوق بشر در جهان هستیم و هر کاری انجام می دهیم تا مرکز جدید حقوق بشر بریکس به طور موثر فعالیت کند.

پوتین در بخش دیگری از سخنان خود در این نشست گفت: روسیه باید ضمن احترام به حقوق بشر در داخل کشور به حملات اطلاعاتی غرب پاسخ دهد.
وی افزود: ما باید واکنش نشان دهیم و به حملات اطلاعاتی غرب پاسخ دهیم، اما مهمترین وظیفه ما این است که رعایت حقوق بشر در کشورمان تضمین شود.

بریکس یک انجمن بین کشورها است که سال ۲۰۰۶ با مشارکت برزیل، روسیه، هند و چین تأسیس شد. آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۰ به این گروه پیوست و به دنبال آن، نام گروه از بریک به بریکس تغییر یافت.
در دی ماه سال ۱۴۰۲ همزمان با ژانویه ۲۰۲۴ میلادی، جمهوری اسلامی ایران همراه با مصر، اتیوپی، عربستان سعودی و امارات متحده عربی به صورت رسمی به این اتحاد پیوستند که در این میان مشارکت عربستان سعودی در نشست‌ها کمرنگ بوده است.
شانزدهمین اجلاس سران گروه بریکس اول تا سوم آبان‌ماه ۱۴۰۳ با حضور سران کشورهای عضو این گروه از جمله جمهوری اسلامی ایران در کازان روسیه برگزار شد.

پیش از این گروه بریکس در پایان نشست سران در کازان روسیه از سیاسی شدن حقوق بشر و استانداردهای دوگانه در این زمینه انتقاد کرده بود.