به گزارش چهارشنبه شب ایرنا از «خبرگزاری تاس روسیه»، ولادیمیر پوتین در واکنش به تهدیدات دونالد ترامپ رئیسجمهور منتخب آمریکا مبنی بر اعمال ۱۰۰ درصد تعرفه گمرکی بر واردات کالا از کشورهای بریکس خاطرنشان کرد که به دلیل اقدامات دموکرات ها، دلار، آن قدرتی که چهار سال پیش در دوران ریاست جمهوری ترامپ داشت را دیگر ندارد.
وی در کنفرانس سرمایه گذاری در مسکو گفت: چهار سال از حضور رئیس جمهور منتخب [آمریکا] در کاخ سفید می گذرد. در طول این مدت، اقتصاد دستخوش تغییرات زیادی چه در سطح جهانی و چه در آمریکا شده است. جانشینان و مخالفان سیاسی ترامپ، اقدامات زیادی برای تضعیف نقش اساسی دلار به عنوان یک ارز ذخیره جهانی انجام داده اند. دلار اکنون به عنوان ابزار فشار سیاسی استفاده می شود.
پوتین ادامه داد: نفوذ دلار در سطح جهانی در حال کاهش است. با توجه به اینکه سهم آمریکا در اقتصاد جهانی رو به کاهش است، طبیعتاً تأثیر دلار بر فرآیندهای اقتصاد جهانی نیز در حال کاهش است. با وقوع این اتفاق، ابزارهای جدید به میدان می آیند و هیچکس نمی تواند جلوی استفاده از فناوری ها و ابزارهای جدید را بگیرد.
به گزارش ایرنا، همزمان با تلاش اعضای گروه بریکس برای دلارزدایی در معاملات تجاری و تهدید تلافیجویانه دونالد ترامپ مبنی بر اعمال تعرفه ۱۰۰ درصدی بر کالاهای وارداتی از کشورهای عضو این گروه، ترس از وقوع جنگ جهانی تجاری بالا گرفت.
ترامپ روز شنبه در رسانه اجتماعی متعلق به خود، «تروث»، خطاب به کشورهای عضو بریکس اعلام کرد که چنانچه از ارز دیگری برای جایگزینی دلار استفاده کنند، او نیز دست بکار میشود.
رئیس جمهوری منتخب آمریکا نوشت: «ما به تعهد این کشورها نیاز داریم که نه ارز جدیدی در بریکس ایجاد کنند و نه از ارز دیگری برای جایگزینی دلار قدرتمند آمریکا استفاده کنند. در غیر این صورت با تعرفههای ۱۰۰ درصدی روبرو میشوند و باید منتظر باشند تا با فروش در اقتصاد شگفت انگیز ایالات متحده خداحافظی کنند. آنها می توانند بروند و یک احمق دیگر را پیدا کنند. هیچ شانسی وجود ندارد که بریکس جایگزین دیگری برای دلار آمریکا در تجارت بینالمللی پیدا کند و هر کشوری که تلاش کند باید با آمریکا خداحافظی کند».
این هشدار کمتر از یک هفته پس از آن منتشر شد که ترامپ اعلام کرده بود پس از آغاز به کار به عنوان رئیس جمهوری جدید آمریکا، بر کالاهای وارداتی از کانادا، مکزیک و چین تعرفه وضع خواهد کرد.
بریکس یک سازمان بین دولتی است که نام آن از اختصار پنج کشور اصلی عضو آن (برزیل-روسیه-هند-چین و آفریقای جنوبی) گرفته شده است. این سازمان در سال ۲۰۰۶ ایجاد شد. روسیه در اول ژانویه ۲۰۲۴ ریاست این انجمن را بر عهده گرفت.
علاوه بر اعضای اصلی و بنیانگذار، اکنون مصر، اتیوپی، ایران، امارات متحده عربی نیز به عضویت آن درآمده اند.
شانزدهمین اجلاس بریکس با حضور سران کشورها از ۲۲ تا ۲۴ اکتبر (اول تا سوم آبان ماه) در کازان روسیه برگزار شد.
نمایندگان بیش از ۳۰ کشور از جمله دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهوری ایران و روسای جمهوری برخی دیگر از کشورها همچون چین و آفریقای جنوبی و نخست وزیر هند در این اجلاس حضور داشتند.
این اولین بار بود که اعضای اصلی و سران کشورهای جدید عضو بریکس در این اجلاس به طور هم زمان حضور داشتند.
نظر شما