جلال زنگانه روز جمعه گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این طرح با هدف حفظ زمینهای کشاورزی و بهبود مدیریت تولید محصولات کشاورزی در حال اجرا است.
وی بیان کرد: زمان مشخصی برای اجرای طرح یکپارچه سازی و تجمیع اراضی کشاورزی در نظر گرفته نشده ولی به لحاظ تعیین مشوقهای بودجه بهتر است بهرهبرداران زمان را از دست نداده و از این شرایط برای بهبود مدیریت تولید و مشارکت در امنیت غذایی پایدار استفاده کنند.
وی گفت: از اهداف مهم اجرای این طرح، افزایش بهرهوری تولید، کاهش هزینه تولید، جلوگیری از خردشدن زمینها، پایداری امنیت غذایی و حمایت از بهرهبرداران است.
معاون حفظ کاربری اراضی کشاورزی مدیریت امور اراضی جهادکشاورزی گلستان افزود: ارایه وام خرید و نصب کنتور (شمارشگر) هوشمند حجمی، تخفیف یا تقسیط آب بهای کشاورزی، اعطای مجوز آبزی پروری متراکم در مسیر ورودی به مزارع و در حوزه خاک وزارت جهاد کشاورزی هم به اجرای طرحهای زیربنایی آب و خاک، تجهیز و نوسازی زمینها، ایجاد شبکه فرعی آبیاری و زهکشی، راهاندازی سامانههای نوین آبیاری و ایجاد جاده بین مزارع از مهمترین مشوقهای دولت برای اجرای این طرح است.
زنگانه خاطرنشان کرد: اجرای شیوه نامه طرح مزبور از ۱۷ تیر امسال جاری ابلاغ شده که این شیوه نامه پیشرو ارائه خدمات در بخش تجهیز، بهسازی، نوسازی در زمینهای کشاورزی محسوب می شود.
گلستان ۶۴۲ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد.
به گزارش ایرنا، در گلستان سالیانه نزدیک به پنج میلیون تُن انواع محصول کشاورزی شامل کشاورزی، دامی، باغی و صید و ماهیان پرورشی تولید میشود.
بهرهبرداران کشاورزی گلستان در تولید ۱۵ محصول راهبردی شامل تولید دانههای روغنی کلزا، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک (برنج) پیله تر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را در اختیار دارند.