ساری- ایرنا- دادستان بابل گفت: به منظور تامین امنیت و سلامتی شهروندان، شهرداری‌های هفت گانه شهرستان بابل طرح جمع‌آوری سگ‌های ولگرد را در دستور کار قرار دادند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الاسلام اسماعیل ملاکریمی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: افزایش آمار سگ‌گزیدگی نگرانی‌های را برای شهروندان ایجاد کرد که طرح جمع‌آوری این سگ‌ها آغاز شد.

وی گفت: با تشکیل یک کارگروه با حضور دستگاه‌های اداری مرتبط شهرداری‌های هر بخش به خصوص شهر بابل نسبت به جمع آوری این سگ‌ها اقدام می‌کنند.

دادستان بابل با بیان این مطلب که شهروندان در قالب سازمان‌های مردم نهاد مانع این کار نشوند، اظهار کرد: هر شخصی مانع جمع‌آوری سگ‌های ولگرد شود طبق قانون با او برخورد قضایی خواهد شد.

حجت‌الاسلام ملاکریمی ادامه داد: برخی از دلسوزی‌ها در غذا دادن به این سگ‌ها سبب شد که تعداد آنها در سال‌های اخیر به مراتب افزایش یابد.

شهرداری بابل با صدور اطلاعیه‌ای از شهروندان خواسته به منظور تامین امنیت و ارتقای سلامت و رعایت اصول بهداشتی، در صورت مشاهده سگ‌های ولگرد فقط به صورت پیامکی موارد را به شماره ۰۹۰۱۲۴۱۴۲۶۹ از طریق پیام‌رسان‌های مجازی اعلام کنند.

ثبت ۲ هزار و ۷۸ مورد سگ‌گزیدگی در بابل

در این پیوند پیش‌تر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان این که در ۶ ماه نخست سال جاری ۲ هزار و ۷۸ مورد سگ گزیدگی در این شهرستان گزارش شد، گفت: این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد افزایش یافت.

محمدرضا عادل گفت: در ۶ ماهه نخست سال گذشته یک هزار و ۸۹۵ مورد سگ‌گزیدگی در این شهرستان گزارش شده بود که این آمار با افزایش حدود ۱۰ درصدی در سال جاری به ۲ هزار و ۷۸ مورد گزش رسیده است.

وی گفت: هاری یک بیماری ویروسی است که امکان پیشگیری از آن در حیوانات وحشی وجود ندارد و در طبیعت گردشی آزاد دارد.

عادل با بیان این که هاری از حیوانات وحشی به حیوانات اهلی و سپس به انسان‌ها منتقل می‌شود، اظهار کرد: گزش حیوانات یکی از شایع‌ترین راه‌های انتقال این ویروس است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به این نکته که تعداد موارد حیوان‌گزیدگی در شهرستان بابل در سال‌های اخیر به‌طور چشمگیری افزایش‌یافته است، ادامه داد: این آمار در سال ۱۴۰۰، ۲ هزار و ۲۳۴ مورد گزش بود که در سال ۱۴۰۱ این آمار به سه هزار و ۶۳۰ نفر افزایش یافته بود.

وی گفت: بررسی آمارهای ۶ ماه نخست سال جاری نشان از تداوم افزایش سگ گزیدگی در این شهرستان دارد که این امر باید مدیریت شود.

عادل با بیان این مطلب که واکسن هاری و تزریق ایمنوگلوبولین برای هر نفر حدود ۱۰۰ میلیون ریال هزینه دارد، افزود: در ۶ ماه نخست سال جاری دانشگاه علوم پزشکی بابل فقط برای تزریق واکسن هاری ۲۰۰ میلیارد ریال هزینه کرد.

وی افزود: با توجه به اهمیت موضوع، کنترل این معضل باید از اولویت‌های اصلی شهرستان باشد و این امر نیازمند همکاری بین دستگاهی میان ادارات مرتبط از جمله دامپزشکی (در زمینه پیشگیری و عقیم‌سازی)، محیط زیست (کنترل بیماری در حیوانات وحش)، وزارت بهداشت (تأمین سلامت انسان‌ها) و شهرداری‌ها (جمع‌آوری و ساماندهی سگ‌های بلاصاحب) است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: اگرچه جلسات ویژه‌ای در استانداری مازندران با تأکید و دستور استاندار وقت، مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری و پیگیری فرماندار و دادستان شهرستان برگزار شده است، اما تاکنون اقدامات عملی مؤثری از سوی دستگاه‌های مربوطه به‌عنوان متولیان اصلی این امر صورت نگرفته است.

این مقام مسوول با بیان این که شهروندان نگران افزایش سگ گزیدگی در این شهرستان هستند، ادامه داد: معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل، به‌عنوان یکی از ارکان سلامت مردم ضمن ابراز نگرانی از افزایش سگ‌های بلاصاحب که تهدیدی جدی علیه بهداشت عمومی محسوب می شود تاکید دارد که این موضوع نیازمند اقدامات فوری و جدی از سوی دستگاه‌های مربوطه به خصوص شهرداری است.