به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «غزال راهب» روز شنبه در آیین گرامیداشت روز پژوهش در محل مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی افزود: امروز علم فراتر از حیطه تجربی رفته است و باید در کنار رویکرد تجربی، نگاه تفضیلی و پژوهشی به آن داشته باشیم.
وی بیان داشت: در این صورت، علم میتواند در جایگاه حل مساله قرار بگیرد و چه خوب است در شرایط فعلی کشور و مواجهه با مسائل مختلف، به بازاندیشی در مسائل و مفاهیم بپردازیم.
راهب تاکید کرد: در این راستا باید یک نگاه جامع و یکپارچه از نگاه راهبردی تا کاربردی، از رویکردهای کلان تا جزء، مبتنی بر تحقیقات علمی با اعتماد به دانشمندان و عالمان شکل بگیرد که در این صورت میتوانیم به حل مسائل دست یابیم.
رئیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی، در ادامه تعیین حریم گسلها با اولویت کلان شهرها، پهنهبندی خطر و خطرپذیری لرزهای در مقیاس شهری، استانی و کشوری و ارزیابی خطر فرونشست و فروریزش را از جمله برنامههای این مرکز در حیطه مدیریت بحران برشمرد.
در زمینه انتقال فناوری خوب عمل نکردیم
در این مراسم، «جبارعلی ذاکری» مدیرعامل راهآهن جمهوری اسلامی گفت: گرچه موضوع انتقال فناوری سالها در کشور مطرح بوده، اما در این زمینه عملکرد خوبی نداشتهایم.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: در سالهای گذشته، موضوع توان تولید داخل در خرید لکوموتیوها از خارج مطرح میشد، اما این مهم به خوبی محقق نشد و امروز آثار آن را در از رده خارج شدن بخش زیادی از لکوموتیوها شاهدیم.
وی با اشاره به شکلگیری مراکز علمی تحقیقاتی مراکز رشد و دانش بنیان در دانشگاهها گفت: اینها مقدمه و شکلگیری دانشگاههای جامعه محور در کشور است.
ذاکری اضافهکرد: امروز شاهد شکلگیری مراکز پیش رشد، رشد، نوآوری و فناوری در ۱۴ دانشگاه برتر کشور هستیم و باید بتوانیم از ظرفیت مرکز تحقیقاتی در راستای تحقق اهداف و ماموریتها بهرهگیری کنیم.
وی تصریحکرد: امروز حل مسائلی همچون ناترازی انرژی، انتقال فناوری، صنعتی سازی ساختمان و ... با مشارکت و هم افزایی دستگاهها با مراکز تحقیقاتی یک الزام است.