به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، حسین سیمایی صراف امروز (یکشنبه) در بیست و پنجمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآوران برگزیده کشور با اشاره به برخی مشکلات در صنعت نشر و تولیدات پژوهشی گفت: متاسفانه میبینیم هر کسی به خود اجازه میدهد دست به قلم ببرد و پایان نامهای بنویسد یا کتابی چاپ کند بدون اینکه ممیزی روی این آثار وجود داشته باشد. این امر باعث شده شاهد نشر و توزیع کتاب های زرد در سطح جامعه باشیم. امیدواریم به جایی برسیم که بتوانیم سره و ناسره را از هم تشخیص دهیم.
وی در این مراسم در سالن ابوریحان بیرونی دانشگاه شهید بهشتی افزود: گفته می شود دانشگاه ارتباط درستی با جامعه ندارد، این اظهار نظر را قبول دارم، ارتباط مناسبی وجود ندارد اما آنچنان هم که سیاه نمایی می کنند نیست. شاید بستر آن را ما سیاستگذاران باید به وجود آوریم و این اشکال به ما وارد است زیرا زمینه این شرایط را ما به وجود آورده ایم.
وزیر علوم گفت: در حوزه علوم انسانی که اعتقاد داریم زیرساخت های توسعه را فراهم می کند، اما می بینیم افراد و استادان این رشتهها براساس سیاستگذاری غلط آیین نامه های ارتقای رتبه علمی می گیرند.
دانشجویان نباید فقط درس بخوانند
سیمایی بیان کرد: سوالی مطرح است و آن اینکه کدام پژوهش و پژوهشگر بهتر می تواند به مسأله ها پاسخ دهد؟ آیا پژوهشگری عمیق تر و متخصص تر باشد؟ یکی از پاسخ ها در علوم انسانی این است که متخصص ها نمی توانند مساله حل کنند بلکه علاوه بر تخصص نیاز است وسعت دید داشته باشند.
وزیر علوم تاکید کرد: وقتی اطلاعات در سطح نداریم پیش بینی ها هم واقع بینانه نیست و باید توجه داشته باشیم که تخصصهای مختلف کنار هم بهتر مسائل را حل می کنند.
سیمایی بیان کرد: در توسعه و تحقیقات صنعتی وقتی دید وسیعتری داریم، بهتر می توانیم مشکل صنعتی و پیچیده را حل کنیم تا وقتی که فقط در یک موضوع تبحر دارید. البته حتماً بدون عمق و بدون تخصص نمی شود کار کرد ولی نباید از وسعت غافل نشویم. دانشجویان را هم باید به این سمت ببریم.
وی افزود: دانشجویی که فقط به دانشگاه می آید و درس خوان هم هست، ولی فقط یک موضوع را یاد میگیرد و از حوزههای پیرامونی بی اطلاع است؛ این دانشجو نمی تواند خیلی مفید برای زندگی خود و برای جامعه خود مفید باشد؛ بنابراین ما باید دانشجویانی پرورش بدهیم که زندگی هم بتوانند بکنند، و وقتی ازدواج کردند بتوانند زیر یک سقف رفتار خود را تنظیم بکنند. باید دانشجو را نیز به این سمت سوق دهیم، این موضوع در سنت اسلامی و ایرانی هم دیده میشود و متخصصانی با وسعت دید و نگاه بسیار وجود داشت.
وی در پایان گفت: وجه تمایز مقام معظم رهبری با دیگران همین موضوع است. برخی رجال فقه و اصول میخوانند و برخی به سمت فلسفه و برخی تفسیر میروند، ولی میتوان گفت رهبر انقلاب کارشناس فرهنگ هستند. ایشان از رمان میخوانند تا فلسفه غرب و تاریخ و غیره. به همین دلیل از رجال دیگر بیشتر به علم و دانش و فرهنگ اشراف دارند.