تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۰

گنبدکاووس- ایرنا- گرامیداشت جایگاه مادران به عنوان تحکیم بخش کانون خانواده‌ها همواره مورد تاکید بزرگان دین قرار دارد که امسال قرار است در حرکتی نمادین برای قدردانی از زحمات آنان، به نام مادر در ۴۴۰ نقطه کشور نهال کاشته شود.

به گزارش ایرنا، تنها کلمه‌ای که می‌توان برای مهر و محبت مادر گفت «عشق بی ریای مادرانه» است که بدون هیچ شرط و تبصره‌ای در مسیر موفقیت فرزندانش و زندگی سالم آنان از تمام وجود مایه می‌گذارد و ساعت کار مشخصی هم در این راه ندارد.

حضور در محیطی آرام و دادن راحتی خیال به اطرافیان برای حل تمام مشکلات، نتیجه تلاش مادر در خانواده است که همواره بدون ابراز خستگی و یا گلایه‌مندی از فشار کار خانه و یا نقش تربیتی که بر دوشش قرار دارد پیگیر امور و مشکلات فرزندانش بوده و از هر طریقی یاری‌گر آنان است.

این روزهای سرد که شرایط برای کاشت درختان فراهم است با هدف قدردانی گوشه‌ای از زحمات این فرشتگان زمینی پویشی به نام «درختکاری در سایه مادر» در کشور آغاز شده تا تک تک اعضای خانواده‌ها به صورت نمادین به یاد قلب‌های پرمهر مادران خود نهال بکارند.

با توجه به نقش انکارناپذیر مادران در افزایش دانایی و قرارگیری اعضای خانواده در مسیر رشد و پویایی، انجام حرکت‌های تحولی مانند این پویش، امید را در دل این بزرگواران نسبت به این مساله که هیچگاه زحماتشان از چشم جامعه دور نمانده زنده نگه می‌دارد و این نهال‌ها گسترش بخش سایه مهر مادری خواهند بود.

توسعه این حرکت‌های نمادین در حدی که خانواده‌ها به دلخواه بتوانند با در اختیار گیری فضایی از منابع طبیعی به یاد مادرانشان درخت بکارند و با عشق و علاقه پیگیر رشد آنها باشند خود می‌تواند باعث ترویج فرهنگ درختکاری در جامعه شود.

ترویج فرهنگ درختکاری با اجرای پویش‌های مناسبتی

بعد از چند سال که این نهال‌ها به درختانی تنومند تبدیل شدند، خیلی‌ها هنگام حضور در طبیعت یا فضاهای سبز می‌توانند زیر سایه آنها ساعاتی خوش و مفرح را بگذارند و خاطراتی از مهر و محبت خالصانه مادرانشان را برای فرزندان خود تعریف کنند تا کودکان از سنین پایین تشویق به درختکاری شوند.

۳۰ آذرماه امسال قرار است پویش درختکاری در سایه مادری در ۴۴۰ نقطه کشور اجرا شود که به اعتقاد کارشناسان، افزایش ۲ برابری این نقاط برای سال آینده، نقش مهمی در ترغیب بیشتر خانواده‌ها به مشارکت در این پویش و کاشت نهال به نام مادران زمینی و آسمانی‌شان به عنوان یک کار فرهنگی در مسیر توسعه فضای سبز محیط پیرامونی دارد.

از هم اکنون با تبلیغات متنوع منابع طبیعی گلستان، با هدف گرامیداشت ولادت با سعادت حضرت فاطمه (س) و مقام والای زن و نیز بهره‌مندی از توان بانوان در توسعه منابع طبیعی همزمان با سراسر کشور پویش نهال‌کاری «در سایه مادر» ساعت ۱۰ صبح روز جمعه در استان برگزار می‌شود که از جمله این مکان‌ها با میزبان از مسوولان و مادران شهدا فرودگاه گرگان و بوستان مادر گنبدکاووس است.

اجرای پویش‌های درختکاری در مناطق روستایی به دلیل داشتن فضاهای خالی بیشتر نسبت به مناطق شهری راحت‌تر است و تداوم اجرای برنامه‌های این چنینی و مراقبت و نگهداری از درختان می‌تواند طبیعتی سبز را به نسل آینده هدیه دهد.

کودکان و نوجوانان باید مهمان ویژه برنامه‌های درختکاری مناسبتی باشند تا با آشنایی نسبت به اهمیت نقش درخت در حفظ محیط زیست، جلوگیری از بروز حوادث طبیعی مانند سیل و طوفان و کمک به سلامت انسان و سایر زیستمندان، خانواده‌های خود را تشویق به حرکت در این مسیر کنند.

طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در طول چهار سال که اجرای آن از سال ۱۴۰۱ در کشور آغاز شد ظرفیتی موثر برای جلوگیری از گسترش بیابان‌ و ریزگردهاست و توجه به اجرای کامل و صحیح آن، خطر بیابان‌شدن را از چهره استان شمالی گلستان دور خواهد کرد.

مطابق گزارش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، این استان ۸۶۲ هزار هکتار مرتع دارد که نزدیک به ۳۰۶ هزار هکتار آن عرصه‌های بیابانی و نیازمند اجرای فعالیت‌های مقابله با بیابان‌زایی است و هر ساله اقدامات گوناگونی از جمله بوته‌کاری، ساخت هلالی آبگیر (مدیریت هرز آب)، نگهداری قرق، اجرای سیستم‌های چرایی و مدیریت روان آب در این عرصه‌ها اجرا می‌شود.

اجرای پویش درختکاری در سایه مادر در ۱۸ نقطه گلستان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از اجرای پویش درختکاری در سایه مادر در ۱۸ نقطه استان خبر داد و گفت: در این پویش قرار است به عنوان یک حرکت نمادین و اجتماعی ساعت ۱۰ صبح فردا (جمعه) به طور همزمان در ۴۴۰ نقطه از کشور، درختانی به یاد مادران کاشته شود.

حمید سلامتی افزود: با حضور مردم و مسوولان و دعوت از مادران شهدا به صورت نمادین در نقاطی مانند حیاط مدارس، آرامستان‌ها، بوستان‌ها و فضاهای خالی مناسب در روستاها و اداره‌ها استان این طرح اجرا خواهد شد.

وی زمان آغاز درختکاری در گلستان را از اواخر آذر تا انتهای اسفند دانست و گفت: یک میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نهال تولیدی در نهالستان‌های منابع طبیعی و در صورت تامین اعتبار چهار میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نهال تولیدی بخش خصوصی تا پایان سال با هدف احیای عرصه‌های مخروبه و توسعه جنگل، زراعت چوب و فضای سبز در استان کاشته می‌شود.

به گزارش ایرنا، گلستان با مساحتی نزدیک به ۲ میلیون هکتار دارای اقلیم معتدل مدیترانه‌ای و دارای سطحی معادل یک میلیون و ۳۳۵ هزار هکتار عرصه‌های منابع طبیعی مشتمل بر ۴۵۲ هزار هکتار جنگل، ۸۶۲ هزار هکتار مرتع و ۲۱ هزار هکتار اراضی ساحلی است که حدود ۳۳۰ هزار هکتار از مراتع نوار مرزی این استان به دلیل خشکسالی‌های متوالی، پایین بودن نزولات جوی و نزدیکی به بیابان‌های قره قوم ترکمنستان و ضعف پوشش گیاهی در معرض بیابانی شدن شدید قرار دارد.