جهانبخش صادقیان روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: میتوان از این ظرفیت برای کاشت درخت، توسعه فضای سبز و کاهش اثرات ناشی از تغییر اقلیم در گلستان بهره برد.
وی به برنامههای هفته منابع طبیعی در گلستان اشاره کرد و افزود: هفته منابع طبیعی همچون سالهای گذشته به دنبال گسترش فرهنگ حفظ، احیا، توسعه و بهرهبردای اصولی از منابع تجدید شونده کشور و معرفی اقدامات سازمان منابع طبیعی است.
معاون امور جنگل ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان با اشاره به اینکه یکی از ویژگیهای هفته منابع طبیعی امسال تداوم پویش مردمی کاشت «ایران سبز ایران قوی» است، افزود: یک سال از طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور میگذرد و با تاکید رییس جمهور و وزیر جهاد کشاورزی این طرح با قوت در حال اجرا است.
صادقیان با اشاره به اجرای طرح «ایران سبز ایران قوی» و کاشت یک میلیارد درخت در کشور اشاره کرد و گفت: سهم گلستان برای سال جاری کاشت پنج میلیون اصله نهال است.
وی، شعار امسال هفته منابع طبیعی را «منابع طبیعی با مشارکت مردم برای مردم» اعلام کرد و افزود: براساس برنامه اجرایی در کل کشور، علاوهبر طرح درختکاری عنوان جدیدی به نام درختداری اضافه شده تا در کنار کاشت درختان، حفاظت از آن هم در دستور کار قرار گیرد.
معاون امور جنگل ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان ادامه داد: پیش از این، درختان کاشته میشد اما حفاظت از آن مغفول میماند که در همین راستا درختداری در کنار درختکاری در دستور کار مسوولان قرار گرفته است.
صادقیان گفت: در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد اصله نهال در کشور، تاکنون ۲ میلیون و ۱۰۰ اصله نهال در سه بخش زراعت چوب، توسعه فضای سبز و اراضی ملی استان گلستان کاشته شده است.
وی افزود: با توجه به وقوع ریزگرد در شمال گلستان، بخشی از کاشت درخت در طرح ایران سبز ایران قوی به اراضی ملی اختصاص یافته تا با کاشت درخت در این مناطق شاهد احیای اراضی مرتعی باشیم.
به گزارش ایرنا، امسال شعار هفته منابع طبیعی و آبخیزداری، منابع طبیعی با مشارکت مردم و برای مردم نامگذاری شده و ویژه برنامههای گرامیداشت این ایام از ۱۵ اسفندماه آغاز میشود.
گلستان با مساحتی نزدیک به ۲ میلیون هکتار دارای اقلیم معتدل مدیترانهای و دارای سطحی معادل یک میلیون و ۳۳۵ هزار هکتار عرصههای منابع طبیعی مشتمل بر ۴۵۲ هزار هکتار جنگل، ۸۶۲ هزار هکتار مرتع و ۲۱ هزار هکتار اراضی ساحلی است که حدود ۳۳۰ هزار هکتار از مراتع نوار مرزی این استان به دلیل خشکسالیهای متوالی، پایین بودن نزولات جوی و نزدیکی به بیابانهای قره قوم ترکمنستان و ضعف پوشش گیاهی در معرض بیابانی شدن شدید قرار دارد.
گلستان از شمال با کشور ترکمنستان، از جنوب با سمنان، از شرق با خراسان شمالی و از غرب با مازندران همسایه است و اقتصاد ساکنان آن با جمعیت یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت برپایه کشاورزی است.
نظر شما