مشهد- ایرنا- مدیر امور آب منابع مشهد در شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: برداشت آب از منابع زیرزمینی مشهد از ابتدای سال جاری تاکنون، ۱۰ میلیون متر مکعب با اجرای طرح‌های تعادل بخشی آب کاهش یافته است.

امیر حسین حبشی‌زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به منظور افزایش بهره وری و حفاظت کمی و کیفی منابع آب و نیز ایجاد تعادل بین منابع و مصارف آب های زیرزمینی و جبران بخشی از کسری مخزن دشت های منطقه، در راستای اجرای مفاد آیین‌نامه مصرف بهینه آب کشاورزی و بند «ز» ماده ۲۹ قانون توزیع عادلانه آب، از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۱۵۰ حلقه چاه کشاورزی در محدوده زیر پوشش اصلاح و تعدیل شد.

وی اضافه کرد: محدوده زیر پوشش امور آب منابع مشهد شامل شهرستان‌های چناران، گلبهار، طرقبه- شاندیز، فریمان و مشهد است.

مدیر امور منابع آب مشهد بیان کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی و خشکسالی های پیاپی و ایجاد فرو نشست در دشت‌های منطقه، اقدام در جهت اصلاح و تعدیل پروانه های چاه‌های کشاورزی می تواند گام موثری در خصوص مدیریت مصرف در بخش منابع آبی زیرزمینی باشد.

وی ادامه داد: همچنین در راستای صیانت از منابع آبی و با تلاش شبانه روزی گروه های گشت، نظارت و اجرائیات امور منابع آب مشهد، پنج حلقه چاه غیرمجاز عمیق با عمق های نزدیک به ۱۵۰ تا ۲۲۰ متر و دبی های بالای ۱۲ لیتر بر ثانیه که برای کشاورزی و آب‌فروشی مورد استفاده قرار می گرفت، در محدوده اراضی مهرآباد شهرستان گلبهار در بازه زمانی سه روزه شناسایی و مسدود شد.

حبشی‌زاده گفت: با مسدودسازی این پنج حلقه چاه، از برداشت غیر مجاز بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار متر مکعب آب در سال جلوگیری شد.

به گزارش ایرنا، ۵۴ درصد از آب مشهد در بخش کشاورزی و ۳۶ درصد در بخش شرب و بهداشت مصرف می‌شود.

تعداد چاه های آب مجاز در خراسان رضوی ۱۶ هزار و ۶۲۹ حلقه است که ۱۰ هزار و ۶۳ حلقه از این تعداد، چاه کشاورزی است.

خراسان رضوی هفت درصد گستره کشور را دارا بوده که ۷۶ درصد آن خشک و بقیه دارای اقلیم نیمه خشک است، ۳۷ حوضه آبریز در استان که به دلیل برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی، این آبخوان ها دچار افت شدید شده و ۳۴ محدوده از ۳۷ محدوده در حالت ممنوعه و ممنوعه بحرانی قرار دارد.