گرگان - ایرنا - رییس اداره پنبه و دانه‌های روغنی جهادکشاورزی گلستان گفت: اجرای کشت قراردادی چغندر قند موجب استقبال بیش از ۲ برابری بهره‌برداران استان برای کشت این محصول پاییزی شد.

علی موسی‌خانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: علاوه براین عملکرد خیلی خوب تولید در واحد سطح در سال کشاورزی قبل و ارائه خدمات کارخانه‌های قند طرف قرارداد به بهره‌برداران منطقه و توجیه اقتصادی بالای کشت چغندر قند نسبت به زراعت سایر محصولات پاییزه، از دیگر دلایل افزایش سطح زیر کشت این محصول است.

وی خاطرنشان کرد: امسال برای کشت چغندر قند در هفت هزار و ۸۰۰ هکتار قرارداد بسته شده و تاکنون هفت ۷ هزار و ۱۹۰ هکتار آن به زیر کشت این محصول رفته است.

موسی‌خانی ادامه داد: برای کشت چغندر در گلستان، سه کارخانه قند جوین، شیروان و شیرین خراسان، قرارداد کشت بسته و خدمات خود را از جمله تامین بذر و سایر نهاده‌های موردنیاز و آماده سازی زمین برای کشت و برداشت محصول انجام می‌دهند.

موسی‌خانی گفت: سال کشاورزی قبل سطح برداشت محصول چغندر قند در استان سه هزار و ۷۷۰ هکتار بود که از این سطح ۲۳۰ هزار تُن محصول برداشت و روانه کارخانه‌های طرف قرارداد با بهره‌برداران شد.

رییس اداره پنبه و دانه‌های روغنی جهادکشاورزی گلستان در خصوص جلوگیری از خام فروشی چغندر قند هم افزود: این استان از ظرفیت بالایی برای توسعه و پایداری زراعت چغندر قند برخوردار است و برای ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری این محصول در منطقه به همکاری بیشتر دستگاه‌های مرتبط برای جذب سرمایه‌گذاران نیاز دارد.

به گفته کارشناسان کشاورزی، چغندرقند یکی از محصولات کشاورزی نیازمند آب زیاد است ولی در کشت پاییزه، بخش عمده آب مورد نیاز این محصول از باران‌ تامین ‌می‌شود و نگرانی برای مصرف زیاد آب در مراحل گوناگون کشت وجود ندارد.

به اعتقاد کارشناسان مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، طرح توسعه زراعت پاییزه چغندرقند در استان از لحاظ آب‌بری توجیه اقتصادی دارد، چون علاوه بر رعایت تناوب زراعی با دیگر محصولات زراعی پاییز و افزایش عملکرد در واحد سطح، عمده نیاز آبی این زراعت از آب سبز ( نزولات جوی) تامین می‌شود و فقط در مواجهه با خشکی به حداکثر ۲ نوبت آب‌دهی (تا سقف سه هزار متر مکعب) نیاز پیدا خواهد کرد.

گلستان ۶۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که ۱۵۰ هزار هکتار آن آبی بوده و می‌توان سالانه از ۱۰ درصد آن در زراعت پاییزه چغندر قند استفاده کرد.