شهر ری - ایرنا - مراسم سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها دخت گرامی نبی اکرم (ص) و گرامیداشت روز مادر در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسینی علیه السلام با حضور عاشقان اهل بیت برگزار شد.

به گزارش ایرنا، سالروز ولادت حضرت زهرا(س) روز یکشنبه بعد از نماز جماعت ظهر و عصر در حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین حسینی قمی و مدیحه سرایی شهروز حبیبی با حضور جمع کثیری از زائران مجاوران حرم و نمازگزاران برگزار شد.

فاطِمه(س) مشهور به فاطمه زهرا ، دختر پیامبر اسلام(ص) و خدیجه کبری(س) و همسر امام علی(ع) است. او یکی از پنج‌تن آل‌عبا (اصحاب کساء) است که شیعیانِ دوازده امامی آنها را معصوم می‌دانند. امام دوم و سوم شیعیان، زینب(س) و ام‌کلثوم از فرزندان او هستند. زهرا، بَتول، سیدة نساء العالمین (برترین زن در دو عالم) از القاب وی و اُمّ اَبیها (مادر پدرش) کنیه مشهور او است. فاطمه، تنها زن همراه پیامبر(ص) در روز مباهله با مسیحیان نجران بوده است.

سوره کوثر، آیه تطهیر، آیه مودت و آیه اطعام و احادیثی چون حدیث بَضعه در شأن و فضیلت فاطمه نازل و نقل شده‌اند. در روایات آمده است که پیامبر(ص)، فاطمه(س) را برترین زن در دو عالم معرفی کرده و خشم و خشنودی او را خشم و خشنودی خداوند دانسته است.

حضرت فاطمه زهرا (س)، یگانه محور هستی و مورد مدح و ثنای خدای متعال قرار گرفته است. رسول خدا (ص) ایشان را با عنوان امّ ابیها و ریشه مکتب و راه خود معرفی فرمودند.

امیرالمؤمنین علی (ع) به‌عنوان همسر ایشان، حضرت زهرا (س) را همراه و هم‌مسیر راه ولایت دانسته‌اند و ائمه اطهار (ع) نیز ایشان را مرکز توسل و دستگیری در مسیر هدایت می‌دانند؛ چنانکه امام زمان (عج)، دختر پیامبر را الگوی خویش معرفی می‌کنند. این در حالی است که خود امام زمان، لنگر زمین و آسمان و صاحب اختیار زمانه است. ایشان می‌فرمایند «دختر رسول خدا، فاطمه زهرا (س)، الگوی نمونه برای من است.»

از سوی دیگر، حضرت زهرا (س) پاره تن پیامبر خداست. همچنان که رسول خدا(ص) در قرآن کریم به‌عنوان الگویی نمونه معرفی شده است، حضرت زهرا (س) نیز می‌توانند الگویی جامع باشند؛ نه‌فقط در زیست فردی و رفتار شخصی، بلکه در رفتار اجتماعی، کنش‌ها و واکنش‌هایی که از ایشان به یادگار مانده است. این رفتارها الگویی برای همه بشریت، به‌ویژه جامعه اسلامی، در طول تاریخ خواهند بود.

حضرت فاطمه زهرا (س) صدیقه هستند؛ یعنی نمونه کامل یک بانوی راست‌گو و راست‌کردار. صدیق کسی است که گفتار و رفتارش با یکدیگر تطابق کامل دارند. امروز می‌توانیم الگو بودن حضرت زهرا (س) را برای همه افراد، در تمامی حرکات و سکنات، رفتار، گفتار و حتی افکار، معرفی کنیم.

اگر رابطه حضرت زهرا (س) با خداوند متعال را بررسی کنیم، در مسیر بندگی و تسلیم در برابر تکالیف الهی، این مهم‌ترین ویژگی عملی است که می‌توانیم در سیره ایشان معرفی کنیم. تجلی حکمرانی فاطمی را می‌توان در ساحت‌های ارتباط با خدا، زندگی خانوادگی و زندگی اجتماعی بررسی کرد.