کریم بنیطرفی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: عملیات اجرایی ساخت مرکز بازیافت هواپیماهای فرسوده روز گذشته با حضور رییس سازمان هواپیمایی کشور و استاندار، در همدان کلنگزنی شده است و این پروژه با سرعت خوبی عملیاتی میشود.
وی اظهار کرد: با راهاندازی این مرکز، آخرین پرواز هواپیماهای فرسوده کشور و حتی کشورهای همسایه به فرودگاه همدان خواهد بود و پس از آن با جداسازی همه قطعات، بازیافت میشوند.
بنیطرفی تصریح کرد: با راهاندازی مرکز بازیافت به طور مستقیم برای ۱۰۰ نفر و به طور غیر مستقیم برای ۵۰۰ نفر اشتغالزایی خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه همزمان با اجرای پروژه کار بازیافت هواپیما نیز آغاز میشود، خاطرنشان کرد: نخستین هواپیما به منظور بازیافت، ماه آینده وارد فرودگاه همدان و پس از آن به این مرکز منتقل میشود و همکاران ما کار بازیافت را آغاز خواهند کرد.
مجری طرح مرکز بازیافت هواپیماهای فرسوده گفت: همزمان با ساخت آشیانه و راه اندازی تاسیسات، هواپیماهای فرسوده وارد این مرکز میشود تا تا عملیات بازیافت صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: به منظور ساخت نخستین مرکز بازیافت هواپیماهای فرسوده کشور، بیش از سه هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای زیرساختهای تاسیساتی و تجهیزات مورد نیاز در نظر گرفته شده است.
بنیطرفی عنوان کرد: برخی از تجهیزات مورد نیاز این مرکز نیز در تهران وجود دارد که به زودی به همدان منتقل میشود.
وی اظهار کرد: پیش از این، صنعت بازیافت هواپیما را در سطح کشور نداشتیم و این به عنوان نخستین مرکز در شهر همدان راه اندازی شده است.
به گزارش ایرنا، فرودگاه بین المللی همدان با قدمتی ۸۰ ساله و داشتن بلندترین برج مراقبت فرودگاههای کشور، امکان فرود و پرواز هواپیماهای پهن پیکر را دارد.
زیرساختهای سخت افزاری این فرودگاه و همچنین فضای پارکینگ و ترمینال فرودگاه همدان مناسب بوده و طی چند سال گذشته نیز حجاج استان های همدان و کردستان از این فرودگاه به سرزمین وحی اعزام شدند با این وجود پس از دوران کرونا و رکورد مربوط به این دوره این فرودگاه در وضعیت تعطیل قرار گرفته است.