کرمانشاه - ایرنا - دولت برای کمک به زلزله زدگان ۲۱ آبان سال ۱۳۹۶ غرب کرمانشاه در مجموع ۱۹ هزار و ۸۴۰ میلیارد و ۵۵۵ میلیون ریال وام پرداخت کرد اما دریافت کنندگان این تسهیلات به دلیل ضعف بنیه مالی توان پرداخت سود آن را ندارند؛ موضوعی که استاندار کرمانشاه و نماینده غرب استان در مجلس طی دیدار با رییس کل بانک مرکزی پیگیر بخشودگی آن شدند.

به گزارش ایرنا؛ منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه و فتح الله حسینی نماینده مردم سرپل ذهاب، گیلانغرب و قصرشیرین روز دوشنبه در دیدار با فرزین رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران پیگیر بخشودگی سود، کارمزد و جریمه دیرکرد تسهیلات زلزله زدگان غرب استان کرمانشاه شدند.

در این دیدار درخواست بخشودگی سود، کارمزد و جریمه دیرکرد تسهیلات پرداختی زلزله زدگان شهرستان‌های سرپل ذهاب، قصر شیرین و گیلانغرب مطرح و پیگیری شد.

همچنین درخواست زلزله زدگان این شهرستان‌ها برای امهال تسهیلات دریافتی به مدت یک سال مطرح و مقرر شد که هر دو درخواست‌ در هیات دولت پیگیری شود.

حادثه زلزله غرب کرمانشاه در مجموع ۶۲۱ کشته و ۱۲ هزار و ۳۸۶ مصدوم داشت و براساس آخرین ارزیابی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بیش از ۱۰۷ هزار واحد مسکونی، حدود ۲۳ هزار واحدی صنفی، خدماتی، صنعتی و دامی و در مجموع ۱۳۰ هزار و ۸۷۹ واحد شهری و روستایی آسیب کلی و جزئی دیدند.

مجموع خسارت این زلزله به واحدهای مسکونی، عمومی و بخش تولید و کسب و کار استان کرمانشاه بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان برآورد شد. البته در زلزله ۶.۴ ریشتری یکشنبه چهارم آذر ۱۳۹۷ که کانون آن قصرشیرین و در ۲۳ کیلومتری سرپل ذهاب رخ داد هم ۷۷۱ نفر مصدوم شد و بیش از چهار هزار واحد مسکونی خسارت عمدتا جزیی دید.



ایرنا پیشتر و در سالگرد وقوع زلزله ۷.۳ ریشتری غرب کرمانشاه در مطلبی با عنوان ناتوانی مالی زلزله‌زدگان کرمانشاه در بازپرداخت وام‌های بانکی پرداخت و در این گزارش مسائل و مشکلات زلزله زدگان استان را تشریح کرد.

مرزنشینان غرب کرمانشاه بعد از وقوع زلزله ۷.۳ ریشتری ۲۱ آبان ماه سال ۹۶ از سوی دولت تسهیلات ۴ درصدی را به منظور بازسازی و مقاوم‌سازی منازل مسکونی خود دریافت کردند اکنون پس از گذشت هفت سال این وام‌ها با جریمه ۲۴ درصدی محاسبه و ضمن بدهکاری مردم، سد راه دریافت تسهیلات بانکی از جمله اشتغال و زمین‌گیر شدن طرح‌های اشتغالزا شده است.

اگرچه دولت وقت وام زلزله زدگان را به مدت ۲ سال امهال کرد اما حجم خسارات و ویرانی های به جا مانده از این رویداد قهری آنچنان بالا بود که اغلب مردم کار و درآمد خود را از دست داده و عملا توان بازپرداخت اقساط تسهیلات را نداشتند.

زلزله زدگان انتظار داشتند دولت یک سال دیگر وام ها را امهال کند اما این اتفاق نیفتاد و سود وام ها از ۴ به ۲۴ درصد افزایش یافت.

وضعیت تسهیلات پرداختی به زلزله زدگان غرب کرمانشاه بعد از هفت سال، همچنان بلاتکلیف است به نحوی که یک فقره تسهیلات ۳۵۰ میلیون ریالی با احتساب جرایم دیرکرد اکنون به ۸۰۰ میلیون ریال تبدیل شده ضمن اینکه تسهیلات مقاوم سازی نیز هرکدام به سه برابر مبلغ دریافتی افزایش یافته است.

پرداخت ۱۶۲ هزار فقره تسهیلات زلزله از سال ۹۶ تاکنون

براساس آنچه که رییس کمیسیون هماهنگی بانک های دولتی استان کرمانشاه به ایرنا اعلام کرد از سال ۹۶ تا به امروز در مناطق زلزله زده ۱۶۲ هزار و ۱۴۹ فقره تسهیلات به مبلغ ۱۹ هزار و ۸۴۰ میلیارد و ۵۵۵ میلیون ریال و در قالب زیرساخت، جعاله، معیشتی و قرض الحسنه و در بخش های روستایی و شهری پرداخت است.

به گفته جلال صفری این تسهیلات از سوی بانک های ملی، صادرات، سپه، تجارت، ملت، کشاورزی، مسکن، رفاه، صنعت و معدن، مهر ایران، پست بانک، توسعه صادرات و توسعه تعاون به مردم پرداخت شده است.

وی با یادآوری اینکه بیشترین پرداختی تسهیلات زلزله از سوی بانک های ملی، کشاورزی و مسکن بوده است، گفت: بانک ملی به تنهایی ۲۷ هزار و ۳۴۱ فقره تسهیلات به مبلغ سه هزار و ۷۴۲ میلیارد و ۴۲۷ میلیون ریال پرداخت کرد.

مردم مناطق زلزله زده همچنان منتظر بخشودگی سود تسهیلات بانکی هستند چرا که این موضوع باعث شده که بانک ها هیچ تسهیلاتی به مردم این مناطق پرداخت نکنند و این مساله موجب بروز مشکلات زیادی برای مردم شده است.

پیگیری دغدغه تولیدکنندگان در دیدار استاندار کرمانشاه با معاون رییس جمهور

به گزارش دیگر ایرنا استاندار کرمانشاه همچنین در ادامه دیدارهای ملی خود در پایتخت با دکتر دبیری معاون امور مجلس رییس جمهور دیدار و برخی دغدغه های مهم استان از جمله تکمیل پروژه های نیمه تمام و رفع مشکلات تامین انرژی را که از دغدغه‌های تولیدکنندگان است، پیگیری کرد.

در این دیدار که روز دوشنبه با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان در دفتر دکتر دبیری برگزار شد، مشکلات ناترازی برق و گاز و ضرورت تامین انرژی جهت حمایت از بخش تولید و صنعت استان مطرح و پیگیری شد.

این موضوع یکی از دغدغه‌های مهم تولید کنندگان استان کرمانشاه طی هفته‌های اخیر بوده است. همچنین برخی موانع سرمایه‌گذاری در استان با هدف تسهیل حضور سرمایه‌گذاران پیگیری شد.

پیگیری جذب اعتبار لازم جهت تکمیل پروژه‌های نیمه تمام مناطق زلزله زده استان، توسعه زیرساخت‌های مسیر اربعین حسینی به ویژه در مسیر خسروی و همچنین بازگشت رونق به فرودگاه کرمانشاه از دیگر موضوعاتی بود که استاندار در این دیدار پیگیری کرد.