کرج - ایرنا- پژوهشگر و فعال حوزه شهری و اجتماعی استان البرز با بیان اینکه لازمه پویایی شهری بهره مندی از خدمات هوشمند و الکترونیکی گسترده است ، گفت :  امروز طرح هوشمندسازی حلقه مفقوده کلانشهر پرجمعیت کرج است.

"سید غلامرضا بنی احمد" شامگاه دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: مدیران شهری کرج باید بر اساس تعریف شورای عالی شهرسازی و معماری برای هوشمند سازی این کلانشهر اقدام کنند.

وی با بیان اینکه نام کرج با پیشوند کلانشهر گره خورده است، گفت: مدیریت شهری باید کلان نگر و صاحبنظر در حوزه برنامه ریزی شهری باشد و توانایی شناخت معضلات و مسائل شهری را داشته باشد.

این پژوهشگر ادامه داد: اثر گذاری جمعیتی، اقتصادی، اجتماعی ، فرهنگی و سیاسی یک کلانشهر بر مناطق اطراف از ویژگی های بسیار مهمی است که غفلت از آن سبب بروز معضلات بزرگی همچون فقر شهری، مهاجرت های گسترده، حاشیه نشینی شهری و تضادهای فرهنگی خواهد شد.

بنی احمد در ادامه گفت: متاسفانه کرج به عنوان یک شهر بزرگ از ویژگی های عام و از منظر یک شهر اسلامی، کمتر برخوردار بوده و اثر گذاری مسجد به عنوان کانون عبادی، اجتماعی و فرهنگی هنوز برای بعضی مدیران شهری ناشناخته است.

وی تصریح کرد: در دوران اسلامی مساجد جامع شهری همواره در مرکزیت شهر قرارداشته و از احداث ساختمان های بلند مرتبه در شعاع محدودی از شهر اجتناب می شد تا شهروندان به لحاظ دید و منظر، به مرکزیت مسجد جامع اشراف داشته باشند.

بنی احمد با اشاره به الزامات توسعه پایدار و شهرهای هوشمند گفت: برخی سخن گفتن از توسعه پایدار و شهرهای هوشمند را باور ندارند اما باید بدانند که توسعه پایدار فقط حفظ منابع موجود برای نسل های آینده است و این همان چیزی است که در دین مبین اسلام به جلوگیری از اسراف تعبیر شده است.

این پژوهشگر و فعال امور شهری تاکید کرد: برای برقراری الزامات شهر هوشمند در کلانشهرها امروز هم نیاز به شهروند هوشمند داریم و هم باید اهتمام جدی به ایجاد دولت الکترونیک داشته باشیم.

وی گفت : شهروندان نباید برای کار ساده به دستگاههای اجرایی مراجعه نمایند؛ با ایجاد فرآیندهای الکترونیکی، شفافیت کاری و مالی ایجاد شده و ثمره شیرین آن افزایش کارآیی و بهره وری خواهد بود.

بنی احمد افزود: بومی سازی توسعه پایدار و شهر هوشمند در کشور الزامی بوده و بسیاری از صاحبنظران کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه هم امروزه به این نتیجه رسیده اند که تقلید محض از سبک غربی همچون طرح های جامع شهری به شکست محض طرح خواهد انجامید.

وی یادآور شد: در دنیای امروز دیگر تصمیم گیری معنا ندارد و مدیران برنامه ریزی شهری باید به سمت تصمیم سازی بروند.