بندرعباس - ایرنا - مدیر برق جزایر شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان از آغاز تعمیرات نیروگاهی برق در جزیره راهبردی بوموسی خبر داد و گفت: این شرکت به منظور ایجاد آمادگی های لازم برای فصل گرما اقدام به سرویس و اورهال (بازآماد) مولد شماره یک ۳/۳ مگاواتی مرلیس نیروگاه این جزیره با مبلغ ۳۱۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات توانیر کرده است.

به گزارش ایرنا، امیر قبادی روز سه‌شنبه در جریان بازدید از طرح‌های اصلاحی برق در جزیره بوموسی با تشریح اقدامات انجام شده در این زمینه اظهار کرد: در حال حاضر پیک بار جزیره بوموسی حدود ۶/۵ مگاوات است که به‌ صورت خرید برق تضمینی تولید و تامین برق انجام می‌شود اما برای رعایت مسائل پدافندی، آماده‌سازی مولدهای پشتیبان نیروگاه قدیم در برنامه این شرکت قرار گرفت و طبق برنامه زمابندی شده تا ۴۵ روز آینده به پایان خواهد رسید.

وی ادامه داد: در کنار تعمیرات اساسی مولد شماره یک مرلیس نیروگاه قدیم، اقدام به سرویس و تعمیر فیدر خانه فشار متوسط بوموسی نیز با مبلغ ۲۵ میلیارد ریال از اعتبارات سازمان برنامه و بودجه شده است که طبق برنامه زمان‌بندی شده این عملیات نیز تا کمتر از یک‌ماه آینده به پایان خواهد رسید.

مدیر برق جزایر شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان از دیگر برنامه‌های اصلاحی در جزیره بوموسی را اصلاح شبکه فشار متوسط دور جزیره به همراه روشنایی به‌طول تقریبا ۱۲ کیلومتر با اعتباری حدود ۲۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد که با پیشرفت فیزیکی ۵۵ درصد در حال پیگیری است.

قبادی توضیح داد: این اقدامات باتوجه به شرایط حساس جغرافیایی و مسائل جزیره بوموسی از اهمیت خاصی برخوردار بوده و تامین برق پایدار در این منطقه به‌عنوان زیرساخت از اولویت‌های برق هرمزگان است.

وی یادآور شد: شرکت توزیع برق هرمزگان هیچ درآمدی حاصل از احداث شبکه برق در جزیره بوموسی ندارد، چون در این جزیره هیچ فروش انرژی و هیچ فروش انشعابی انجام نمی‌شود بلکه فقط با نیت خدمت رسانی به مردم این جزیره خدمات انجام شده است.

شهرستان بوموسی که پیش‌تر به نام ابوموسی شناخته می‌شد، متشکل از ۶ جزیره بوموسی، سیری، تنب بزرگ، تنب کوچک، فارور بزرگ و فارور کوچک بوده و مرکز آن هم جزیره ۱۲ کیلومتر مربعی بوموسی است که در فاصله ۷۵ کیلومتری جنوب بندرلنگه و ۲۲۲ کیلومتری بندرعباس واقع شده است.

جزایر ایرانی تنب بزرگ، تنب کوچک و بوموسی در نزدیک‌ترین فاصله با تنگه راهبردی هرمز واقع شده‌اند که یکی از مهم‌ترین تنگه‌های بین‌المللی است و خلیج‌فارس را به دریای عمان و اقیانوس هند پیوند می‌دهد.

پیش از این افراد برای سفر به جزیره بوموسی در خلیج همیشه فارس باید معرف بومی داشته یا اینکه مجوز سفر از فرمانداری یا استانداری هرمزگان اخذ می‌کردند اما دیگر نیازی به استعلام، معرف و دعوتنامه نیست و این جزیره ایرانی پذیرای تمامی هموطنان‌ از گوشه و کنار ایران عزیز بوده و مشوق‌هایی که برای بوموسی درنظر گرفته شده حاکی از تحقق یک رونق سرزمینی و آینده‌ای روشن برای آن است.