همدان- ایرنا- رئیس دانشگاه ملی ملایر گفت: طی سه سال اخیر بودجه پژوهشی این دانشگاه چند برابر افزایش یافت و از ۴۰ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۴۷۰ میلیارد ریال در سال‌جاری رسیده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ «ابراهیم محمدی‌منش» روز سه‌شنبه در آئین تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه ملایر اظهار کرد: جایگاه این مرکز آموزش عالی در بین دانشگاه‌های جامع پیشرفت بسیار مناسبی داشته و با ادامه این روند، امسال دانشگاه ملایر در زمره ۴۰ دانشگاه برتر کشور قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: توسعه حوزه‌های مختلف این دانشگاه به ویژه در بخش پژوهش و فناوری محرک ارتقای جایگاه دانشگاه ملی ملایر است.

وی با بیان اینکه فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه ملایر در راستای رفع نیازهای شهرستان است، افزود: مشارکت پژوهشگران در تحقق اهداف و سیاست‌گذاری‌ها، کلید اصلی موفقیت است.

رئیس دانشگاه ملایر بر لزوم سرمایه‌گذاری در طرح‌های پژوهشی و تحقیقاتی، تاکید کرد: چنانچه هر کدام از اساتید و پژوهشگران دانشگاه طرح‌ها و ایده‌هایی در زمینه پژوهشی دارند که نیازی را برطرف و قابل انجام است، ما مشارکت می‌کنیم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ملی ملایر نیز اظهار کرد: طی سه سال اخیر و به پشتوانه زحمات پیشینیان، جهش‌های خوبی در برون‌دادهای پژوهشی و به خصوص مقالات علمی، طرح‌های برون دانشگاهی و تالیف کتاب داشتیم و صعود ۱۵ پله‌ای در رتبه‌بندی دانشگاه‌های کشور گواه این ادعا است.

رشد پنج برای طرح‌های پژوهشی برون‌دانشگاهی ملایر

«علی ختن‌لو» با اشاره به اجرای طرح‌های پژوهشی دانشگاه، افزود: در حوزه طرح‌های برون دانشگاهی سال ۱۴۰۱ حدود ۱۲ میلیارد ریال، سال ۱۴۰۲، ۲۵ میلیارد ریال و امسال تاکنون ۴۰ میلیارد ریال طرح اجرا شده است.

وی حضور ۹ نفر از اساتید دانشگاه ملایر در زمره دانشمندان پر استناد یک و ۲ درصد برتر دنیا و قرار گرفتن ۱۳ نفر در لیست پژوهشگران برتر استانی در سه سال اخیر به همراه رشد پنج برابری در طرح‌های برون دانشگاهی (طرح‌هایی که با صنایع مهم کشوری و استانی به مرحله عقد قرارداد رسیده‌اند) را بخشی از موفقیت‌های حوزه پژوهشی است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ملی ملایر در رابطه با چشم‌انداز آینده پژوهش این دانشگاه بیان کرد: با راه‌اندازی مرکز رشد دانشگاه ملایر، نزدیک به ۴۰ هسته و واحد فناور در آن پذیرش شده‌اند که اکثر آنها از دانشجویان و اساتید هستند، همچنین با توجه به اخذ مجوز برای تاسیس ۱۳ رشته گرایش در دانشگاه به خصوص در دوره‌های تحصیلات تکمیلی، سالانه حدود ۳۰۰ پارسا (پایان‌نامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری) در دانشگاه به مرحله دفاع می‌رسند.

سهم ناچیز پژوهش در بودجه دستگاه‌های اجرایی

ختن‌لو گفت: همچنین در سند راهبردی مصوب هیات امناء دانشگاه ملایر که برای پنج سال آینده پیش‌بینی شده است، برای رشد و تعالی در این حوزه برنامه‌های مختلفی را پیش‌بینی کرده‌ایم.

وی درباره مهمترین خلاء موجود در حوزه پژوهش خاطرنشان کرد: بسیاری از صنایع این شهرستان واحد تحقیق و توسعه ندارند و در همین راستا آمادگی دانشگاه ملایر برای مشاوره و راه‌اندازی این واحدها در صنایع مختلف را اعلام می‌کنیم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ملایر با بیان اینکه سهم پژوهش در بودجه سالانه ملی ارگان‌های مختلف بسیار ناچیز است که قانون جهش تولید می‌تواند مشکل را رفع کند، ادامه داد: عدم وجود مجله‌های علمی فعال در دانشگاه ملایر نقطه ضعف دیگر است، در عین حال که در ثبت اختراعات نیز ضعیف هستیم.

به گزارش ایرنا؛ به مناسبت هفته پژوهش از پژوهشگران برتر دانشگاه ملایر در رشته‌های مختلف تجلیل شد.

دانشگاه ملی ملایر در چهار کیلومتری محور ملایر به اراک واقع شده و بیش از ۶ هزار دانشجو در ۳۳ رشته در مقطع کارشناسی، ۴۵ رشته در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۲ رشته در مقطع دکترا مشغول به تحصیل هستند.