۱۰ آذر ۱۴۰۳، ۱۰:۵۵
کد خبرنگار: 1449
کد خبر: 85673749
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

گام علمی دانشگاه ملایر برای استانداردسازی صنعت مبلمان

همدان- ایرنا- مدیر گروه صنایع مبلمان دانشگاه ملی ملایر با تاکید بر اینکه استانداردسازی یکی از ضروری‌ترین نیازهای هنرصنعت مبلمان منبت برای ورود به بازارهای رقابتی است، گفت: در این زمینه با کمک علم و تشکیل کارگروه ویژه، گام‌های نخست را با همراهی صنعتگران و اساتید برگزیده ایران برداشته‌ایم.

«محمد بشیرگنبد» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: به همین منظور هفته گذشته نخستین نشست خوشه مبل و منبت ملایر را در قالب سلسله نشست‌های «مسئولیت اجتماعی» با حضور اعضای هیات علمی دانشگاه‌ تهران، ملایر، صنعتگران و اعضای اتحادیه مبلمان منبت برگزار کردیم.

وی استانداردسازی، برندسازی و صادرات را محورهای اصلی نخستین نشست خوشه مبل و منبت ملایر عنوان کرد و افزود: با توجه به تاکید وزیر علوم، تحقیقات و فناوری مبنی بر ایفای نقش مسئولیت اجتماعی دانشگاه‌ها و از طرفی درآمدزایی صنعت مبلمان در ملایر و وابسته بودن اشتغال بسیاری از خانوارها به طور مستقیم و غیرمستقیم به این صنعت، احصای نیازهای این صنعت مبلمان را در دستور کار قرار دادیم.

عضو هیات علمی دانشگاه ملی ملایر با اشاره به وجود رشته مهندسی صنایع مبلمان در این دانشگاه، بیان کرد: بسیاری از اساتید کارهای علمی، پژوهشی و اجرایی در این صنعت انجام داده‌اند و دیدگاه‌های متفاوتی برای توسعه آن دارند که تلاش داریم با برقراری ارتباط بین اساتید، صنعتگران و انجمن مبلمان منبت ملایر، راهکار اساسی برای صادرات این تولیدات ارائه شود.

برندسازی، صادرات و استانداردسازی سه راهبرد مهم صنعت مبلمان

بشیرگنبد با تاکید بر اینکه امروز متقاضیان در هر کجای دنیا به دنبال محصولات استاندارد هستند، گفت: این در حالیست که فعالان این صنعت یکسری موانع در مسیر صادرات دارند و در قالب برگزاری این نشست، نیازها و موانع صادرات را از بدنه مبلمان منبت ملایر احصا کردیم.

وی یادآور شد: در نشست تخصصی خوشه مبل و منبت با حضور اعضای هیات علمی دانشگاه تهران، یک پنل تخصصی ارائه و مقرر شد کارگروهی با هدف شناسایی نیازهای مصرف کنندگان و بازار در داخل و خارج از کشور تشکیل شود.

مدیر گروه صنایع مبلمان دانشگاه ملایر ادامه داد: تاکنون برای مبلمان اداری استانداردسازی صورت گرفته، اما برای مبلمان خانگی هنوز استانداردی که سلیقه مصرف کننده خارجی را در نظر بگیرد، وجود ندارد و این کارگروه به دنبال نیازسنجی و احصاء ذائقه کشورهای مختلف به ویژه حاشیه خلیج فارس است.

تشکل بخش "تحقیق و توسعه" ویژه صنعت مبلمان

بشیرگنبد خاطرنشان کرد: در همین راستا به این نتیجه رسیدیم که بخش ویژه «تحقیق و توسعه» در خصوص مبلمان منبت را در دانشگاه راه‌اندازی و روی استانداردسازی و بسته‌بندی طبق سلیقه بازار کار کنیم و با راه‌اندازی آزمایشگاه، استانداردسازی مثلا روی نوع چوب و پارچه برای کشورهای مختلف ارزیابی شود.

وی یادآور شد: مرکز تحقیقات پیشرفته مبل و منبت دانشگاه ملایر سال ۱۳۹۸ برای رفع مشکلات و موانع موجود در صنایع مبل و منبت این شهرستان و افزایش بهره‌وری در این صنعت تاسیس شد.

عضو هیات علمی دانشگاه ملی ملایر گفت: این مرکز به عنوان مرکز تحقیقاتی با نگرشی فراگیر بر نقش تحقیقات مختلف در حوزه‌های پژوهشی تعریف شده و برای توسعه این صنعت قابل اتکا در کشور با بکارگیری نیروی انسانی متخصص، آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های خاص به انجام پژوهش‌های مورد نیاز مبل و منبت می‌پردازد.

بشیرگنبد گفت: دانشگاه ملایر از سال ۱۳۹۸ در رشته مهندسی صنایع مبلمان دانشجو می‌پذیرد و در حال حاضر ۴۰ دانشجو مشغول تحصیل در این رشته تحصیلی هستند.

وی بیان کرد: رشته صنایع مبلمان در مقطع کارشناسی جزء رشته‌های نیاز محور است و با توجه به بهره‌وری صنعت مبلمان، مجوز این رشته برای دانشگاه ملی ملایر اخذ شد و امیدواریم با جذب هیات علمی متخصص بتوانیم گام‌های اساسی و راهبردی را در این حوزه برداریم.

به گزارش ایرنا؛ دانشگاه ملایر با بیش از ۶ هزار دانشجو در چهار کیلومتری محور ملایر به اراک واقع شده و دارای مرکز تحقیقات پیشرفته مبل و منبت است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha