خرم آباد - ایرنا - مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان گفت: چهار هزار و ۸۵۱ نفر در قالب یک هزار و ۴۱۴ خانوار روستایی استان، طی ۱۰۰ روز نخست فعالیت دولت چهاردهم از اینترنت پرسرعت بهره مند شده اند.

مجتبی صارمی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: هفت سایت جدید و احداث و فناوری یک سایت نیز در این راستا ارتقا یافت تا ساکنان ۱۴ روستای لرستان ارتباطات پایدار و با کیفیت شبکه پر سرعت تلفن همراه با تکنولوژی نسل چهار بهره مند شوند.

وی اظهار داشت: این طرح ها با اعتباری بالغ بر ۴۵۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات توسعه روستایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و تلاش اپراتورهای همراه اول، ایرانسل و مخابرات، در سطح روستاهای لرستان به بهره برداری رسید.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان با بیان اینکه به طور متوسط برای ایجاد و راه اندازی هر سایت ۶۰ میلیارد ریال هزینه می شود، تاکید کرد: بهبود زیرساخت های ارتباطی روستاها در راستای توسعه پایدار مناطق کمتر توسعه یافته، بهره مندی از آموزش های برخط، ایجاد فرصت های کارآفرینی و اشتغال از مهمترین مزایای اتصال روستاها به شبکه ملی اطلاعات است و ساکنان این مناطق می توانند امور مربوط به خدمات اینترنتی مانند تهیه و پرداخت قبوض، امور اداری و پیگیری های مختلف را از این طریق انجام دهند.

هزینه ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای ارتباطات روستایی لرستان

صارمی همچنین گفت: ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال طی ۲ سال گذشته در راستای توسعه زیرساخت های ارتباطی، مخابراتی و اینترنتی روستاهای استان هزینه شده است.

وی اضافه کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۱ طرح کاهش شکاف دیجیتال تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان بررسی و ۴۸۰ روستای دارای مشکل مخابراتی و اینترنتی شناسایی شدند.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان یادآور شد: ۱۵ هزار میلیارد ریال اعتبار ملی با پیگیری های صورت گرفته جهت ایجاد سایت های (بی تی اس) جدید و ارتقای فناوری سایت های موجود به نسل سوم و چهارم اختصاص یافت که تاکنون ۲۵۰ طرح با اعتبار هشت هزار میلیارد ریال در راستای سایت های ارتباط روستایی هزینه شده است.

صارمی ادامه داد: ۲۳۰ روستای باقی مانده نیز در حال بررسی، نصب دکل، اجرای فوندانسیون و سایر مراحل هستند که تلاش می شود تا پایان امسال طرح های ارتباطی و اینترنتی در اکثر آنها بهره برداری گردد.

وی اجرای طرح فیبر نوری را از دیگر اقدامات پیگیری شده عنوان کرد و گفت: باتوجه به شرایط کوهستانی و موقعیت جغرافیایی استان بسیاری از سایت های روستایی فاقد دید رادیویی و یا دارای مشکل پهنای باند هستند که برای رفع این مشکل مجوز اجرای یک هزار کیلومتر فیبر نوری اخذ شده است.

به گفته مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان برای اجرای این طرح پنج هزار میلیارد ریال اختصاص یافته که تاکنون حدود ۵۰ درصد طرح با نیمی از این رقم اجرایی شده است.

بهره مندی ۹۴ درصد روستاهای ۲۰ خانوار از اینترنت

صارمی اضافه کرد: ایجاد زیرساخت های ارتباطی و مخابراتی در مناطق محروم و روستایی استان یکی از اولویت های کاری حوزه ارتباطات با هدف ایجاد رضایت مندی، ارائه خدمات مطلوب ارتباطی و دسترسی به خدمات الکترونیکی مردم در مناطق روستایی است.

وی ادامه داد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بر اساس ماده ۶۷ قانون برنامه ششم توسعه مکلف به کاهش شکاف دیجیتال، توسعه زیرساخت ارتباطی در مناطق روستایی با هدف ارائه حداقل چهار خدمت سلامت، آموزش، کشاورزی و بانکی در روستاهای بالای ۲۰ خانوار شده است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان تاکید کرد: یک هزار و ۵۶۹ روستای بالای ۲۰ خانوار در استان وجود دارد که تجهیز این تعداد به اینترنت پرسرعت به منظور توسعه زیرساخت های خدمات الکترونیکی مناطق محروم و روستایی در دستور کار قرار دارد .

به گفته صارمی ۹۴ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار این استان به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند و امکان اتصال آنها به شبکه ملی اطلاعات فراهم شده است.