به گزارش خبرنگار ایرنا، اردیبهشتماه سال ۱۴۰۱ متولیان شرکت شهرکهای صنعتی اعلام کردند که بر اساس برنامه زمانبندی، تأمین زیرساختهای مورد نیاز برای راهاندازی ناحیه صنعتی خفر در دستور کار قرار گرفته و در فاز نخست، بیش از ۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای زیرساختهای این ناحیه صنعتی اختصاص یافته است.
هنوز مدت زمان زیادی از اتخاذ این تدابیر نگذشته بود که در آذرماه سال ۱۴۰۲ اعلام شد حدود ۶۰میلیارد ریال اعتبار در بخش زیرساختی ناحیه صنعتی خفر فارس هزینه شده و بیش از ۱۰۰میلیارد ریال پروژه نیز در برنامه عملیاتی یک ساله این ناحیه صنعتی قراردارد.
طبق آخرین گزارشها در آن مقطع زمانی عملیات حفر و تجهیز چاه آب و خط انتقال به طول ۲کیلومتر با اعتباری افزون بر ۵۰میلیارد ریال به پایان رسید و اجرای طرحهای شبکه داخلی برق و روشنایی فاز عملیاتی نیز با اعتبار ۵۰میلبارد ریال آغاز شد.
این در حالی بود که شهرستان خفر واقع در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق شیراز از شهرستانهای نوپای استان محسوب میشد؛ در واقع بخش خفر به تازگی و با مصوبه مهرماه سال ۱۳۹۸ هیأت دولت به شهرستان ارتقا یافته اما به دلیل برخورداری این شهرستان از ظرفیت صنعتی خیلی زود این منطقه در کانون توجه متولیان بخش صنعت قرار گرفت.
در حال حاضر نیز شتاببخشی به ایجاد زیرساختهای این ناحیه صنعتی و ظرفیتسازی برای جذب سرمایهگذار و توسعه صنعتی این شهرستان در اولویت متولیان امر قرار گرفته و طبق مطالعات زیست محیطی، طیف گستردهای از صنایع تا رده ششم زیستمحیطی میتوانند در این ناحیه مستقر شوند.
اخیرا هم در جلسه مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس با امام جمعه و فرماندار شهرستان خفر بر تسریع در آغاز واگذاری اراضی در ناحیه صنعتی خفر به متقاضیان و سرمایهگذاران تاکید شد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس در این جلسه در خصوص اقدامات انجام شده در یک سال اخیر به منظور تسریع در روند آمادهسازی پروژههای داخلی ناحیه صنعتی خفر گفت: این موضوع بعنوان یکی از مهمترین اولویتهای فنی این شرکت در دستور کار قرارگرفت و اقدامات مناسبی برای آمادهسازی این شهرک صنعتی برای واگذاری به سرمایهگذاران انجام و پروژههای زیرساختی داخلی اجرا شده است.
به گفته سید مسعود عظیمی ناحیه صنعتی خفر ۴۰هکتار مساحت دارد و مراحل آمادهسازی فاز نخست عملیاتی این شهرک صنعتی به مساحت ۲۰هکتار انجام شده است.
او افزود: پروژه شبکه داخلی برق و روشنایی معابر ناحیه صنعتی خفر با اعتبار ۶میلیارد تومان و پروژه شبکه داخلی آب نیز با اعتبار سه میلیارد تومان اجرا شده و به پایان رسیده است.
آن طور که عظیمی میگوید پنج میلیارد تومان از منابع عمرانی به شرکت توزیع برق فارس برای تأمین برق ناحیه صنعتی اختصاص یافته و در صورتی که شرکت توزیع برق فارس نسبت به اتصال برق ناحیه صنعتی اقدام کند کار واگذاری زمین در آن آغاز خواهد شد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس همچنین گفت: حفاری چاه آب و خط انتقال مربوط به آن هم انجام شده و مشکلی به منظور تأمین آب این ناحیه صنعتی وجود ندارد.
عظیمی معتقد است راهاندازی شهرک و ناحیه صنعتی از طریق ایجاد تنوع و افزایش اشتغال و درآمد، افزایش ارزش افزوده فعالیتهای کشاورزی، گسترش فرهنگ صنعتی، نقش مؤثری در توازن و تعادل شهر و روستا و توسعه نواحی روستایی ایفا میکند.
او درباره ظرفیتهای موجود در شهرستان خفر بهویژه در حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی ابراز امیدواری کرد که راهاندازی این ناحیه صنعتی بعنوان مکمل بخش کشاورزی سبب توسعه متوازن شهرستان شود.
عظیمی همچنین بر لزوم حمایت از سرمایهگذاران و تشویق و ترغیب آنها برای سرمایهگذاری در ناحیه صنعتی تأکید کرد و از بازنگری در قیمت حق انتفاع واگذاری اراضی خبر داد و گفت: شاخصهای مناطق محروم و کمبرخوردار در قیمت حق انتفاع واگذاری اراضی در ناحیه صنعتی خفر لحاظ میشود.
طبق گفته مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس موقعیت ویژه ناحیه صنعتی خفر در مسیر محور مواصلاتی شیراز -جهرم- لار -بندرعباس، سبب استقبال بیشتر سرمایه گذاران از این ناحیه صنعتی خواهد شد و قرار است عملیات اجرایی تکمیل زیرساختهای این ناحیه صنعتی به صورت فازهای مختلف عملیاتی پیگیری شود.
بدون شک ایجاد ناحیه صنعتی در شهرستان خفر نقش بسزایی در تثبیت و نگهداشت جمعیت در این منطقه، تأمین اشتغال و افزایش درآمد ایفا میکند اما این رویکرد زمانی محقق خواهد شد که اقدامات برای تحقق این مهم تداوم داشته باشد.