گنبدکاووس- ایرنا- معاون وزیر جهادکشاورزی و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، این سازمان را یکی از بزرگترین دستگاه‌های پژوهشی آسیا دانست و گفت: هزار و ۸۰۰ عضو هیات علمی و بیش از هفت هزار نیرو در این سازمان با ۳۴ مرکز تحقیقات و ۲۰ موسسه فعالیت دارند.

به گزارش ایرنا، غلامرضا گل‌محمدی روز پنجشنبه در نشست هم‌اندیشی بررسی اصلاح الگوی کشت و توسعه تحقیقات کاربردی در گنبدکاووس اظهارکرد: این سازمان با حدود ۲۸۵ ایستگاه تحقیقات و ۳۶۰ پایگاه و مزرعه تحقیقاتی متولی بخش تحقیقات، آموزش و ترویج در کشور است.

وی با اشاره به دستاوردهای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج، گفت: اگر این سازمان نبود بیش از ۹۸ درصد بذر کشور به ویژه محصولات استراتژیک مثل گندم تولید نمی‌شود همچنین ۷۰ درصد واکسن کشور در این سازمان تولید می‌شود و اگر فلج اطفال ریشه کن شد به برکت وجود این سازمان است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی، ایستگاه تحقیقاتی گنبدکاووس را یکی از ایستگاه‌های قدیمی کشور دانست و افزود: این ایستگاه با نظر داوران بخش پژوهش دانشگاه‌ها، به عنوان ایستگاه برتر تحقیقات اعلام شد لذا از مسوولان شهرستان و نماینده مردم این منطقه درخواست داریم از آن به عنوان یکی از سه ایستگاه مهم دیم کشور حمایت کنند.

گل‌محمدی ادامه داد: با توجه به اینکه بیش از ۶۰ درصد اشتغال، نان آوری و زندگی مردم به بخش کشاورزی وابسته است همگی وظیفه داریم به افزایش درآمد کشاورز و امنیت سفره مردم توجه کنیم.

وی با اشاره به اینکه در سازمان تحقیقات به دنبال محصولات با نیاز آبی کم، بهره برداری پایدار و دانش بنیان کردن بخش کشاورزی هستیم، بیان کرد: اگر امروز تغییر الگوی کشت در کشور اتفاق می‌افتد و کشت پاییزه چغندرقند به عنوان یک محصول با نیاز آبی کم در گلستان به هفت هزار هکتار رسیده نتیجه تحقیقات موسسات و ایستگاه‌های تحقیقاتی است.

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افزود: سیاست رییس جمهور و وزیر جهاد کشاورزی در مرحله نخست تکمیل پروژه‌های نیمه تمام است لذا قول می‌دهیم در اولین فرصت ساخت انبار بذور تولیدی ایستگاه کشاورزی گنبدکاووس با میزان ۱۵ هزار تن و جایی که کشاورزان همراه با آموزش از نزدیک نتایج تحقیقات را ببیند را شروع کنیم و به زیرساخت‌های این ایستگاه و توسعه روش‌های آبیاری و بقیه مشکلات آن هم توجه خواهیم کرد.

گل‌محمدی گفت: سازمان تحقیقات به عنوان بازوی فکری و پیشران تصمیم‌گیری وزارت جهاد کشاورزی متولی تدوین و ناظر الگوی کشت است و باید در کنار رفع مشکلات و آسیب شناسی، اشتیاقی ایجاد کنیم که کشاورز به سراغ کشت محصولات کم آب‌بر مثل چغندرقند برود.

نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست بیان کرد: اصل موضوع کشاورزی را در تحقیقات، آموزش و ترویج می‌بینیم به شرطی که خروجی آن به بهره‌وری و ارزش افزوده ختم شود.

عبدالحکیم آق ارکاکلی بر تقویت ارتباط بین مرکز تحقیقات کشاورزی با فعالان این حوزه تاکید کرد و افزود: لازم است با برگزاری نشست‌ها و رویدادهای مختلف زحمات فعالان مرکز تحقیقات کشاورزی دیده شود.

وی همچنین خواستار بهبود وضعیت زیرساخت‌های ایستگاه تحقیقات گنبدکاووس مانند انبار، تجهیزات و سوله شد.

شهرستان مرزی گنبدکاووس با افزون بر ۴۰۰ هزار نفر جمعیت در شرق گلستان واقع است.