هدف برنامه هفتم در بخش کشاورزی، حرکت به سمت فناوری و نوآوری است
عکس آرشیو است

گرگان- ایرنا- معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی گفت: هدف سند امنیت غذایی حوزه تحقیقات در برنامه هفتم توسعه کشور، حرکت به سمت استفاده از فناوری و نوآوری در بخش کشاورزی است.

به گزارش ایرنا، غلامرضا گل‌محمدی روز چهارشنبه در نشست با مدیران و اعضای علمی مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان در گرگان، اظهار کرد: اگر براساس سند امنیت غذایی در برنامه هفتم توسعه کشور حرکت کنیم، می‌توانیم به حل چالش‌های بخش کشاورزی امیدوار باشیم.

گل محمدی در خصوص نقش گلستان در بخش کشاورزی، گفت: این استان در تولید محصولات راهبردی و مهم مثل غلات و محصولات کم آب بَر مثل چغندرقند پاییزه که خوب عمل کرده است.

وی ادامه داد: سازمان به دنبال حل چالش و صرف پروژه تحقیقاتی نبود و مراکز تحقیقاتی به دنبال اجرای طرح‌ها و همچنین حل چالش‌های خود استان هستند و از مراکز همیشه درخواست داریم که چند چالش مهم استانی را انتخاب کرده و با همکاری همه دستگاه مرتبط آن را حل کنند.

هدف برنامه هفتم در بخش کشاورزی، حرکت به سمت فناوری و نوآوری است

گل محمدی با اشاره به چالش دریافت زمین های مرغوب کشاورزی مراکز تحقیقاتی کشور، گفت: ایستگاه گنبدکاووس به عنوان مرکز تحقیقات دیم کشاورزی کشور به شمار می رود که حدود ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی آن در اختیار تحقیقات جهش تولید قرار داد و باید برای اجرای طرح جهش تولید که تمدید شده، حفظ شود.

هدف برنامه هفتم در بخش کشاورزی، حرکت به سمت فناوری و نوآوری است

در حاشیه این نشست از هفت محصول واحد فناور مرکز رشد کشاورزی استان گلستان در بخش های مختلف رونمایی شد.

همچنین از معاون وزیر جهادکشاورزی از بخش‌های مختلف مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان بازدید و با محققان به گفت و گو نشست.

فعالیت مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان سال ۱۳۳۶ در گرگان آغاز شد و اکنون دارای ۶ ایستگاه تحقیقاتی و ۲ مرکز آموزشی است که سالانه تعداد زیادی طرح تحقیقاتی در حوزه های منابع طبیعی، آبخیزداری، آب و خاک، صنایع‌غذایی، تولید بذر، نهال، گیاه پزشکی و دامپروری از سوی حدود ۶۰ محقق تهیه می‌شود.

در استان گلستان سالانه حدود پنج میلیون تُن انواع محصول تولید شد که شامل تولیدات زراعی،دامی، باغی،جنگل و مرتع و صید و ماهیان پرورشی است.

بهره برداران کشاورزی گلستان در تولید ۱۵ محصول راهبردی شامل تولید دانه های روغنی کلزا، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک (برنج) پیله تر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را در اختیار دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha