به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی دفتر نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی، عبدالحسین همتی سراپرده روز پنجشنبه در نشست هماهنگی برگزاری نخستین جشنواره ملی شهاب سنگ ایران که در دانشگاه خوارزمی تهران برگزار شد افزود: اینکه سابقه گوهرتراشی ایران به چهار هزار سال قبل از میلاد طبق یافتههای شهر سوخته بر میگردد خبر بسیار خوشحال کننده ای است.
وی تصریح کرد: قطعا می توان با یک برنامه ریزی مدون و البته مداوم به آنچه استحقاق آن را داریم، برسیم.
نماینده مردم زرند و کوهبنان و دبیر کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با نگاه مقایسه ای به آمار و ارقام در صنعت گوهر گفت: این آمار به وضوح میگوید که صنعت گوهر بیش از ۲ برابر صنعت نفت ارزش و گردش مالی دارد و فکر میکنم پیام این مطلب بسیار مهم و قابل اعتناست و نباید این فرصت کم نظیر الهی را که به کشور و به منطقه ما بخشیده، نادیده گرفت.
زرند به کانون شهاب سنگ و گوهر تبدیل میشود
وی همچنین با اشاره به عزم شهرستان زرند برای برگزاری نخستین جشنواره شهاب سنگ ایران به عنوان گوهرهای آسمانی، گفت: طبق برنامهریزی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، رویداد ملی شهاب سنگ بهمن ماه در زرند برگزار میشود.
همتی تاکید کرد: قطعا ما به عنوان مجلس و تمامی دستگاههای اجرایی برای این اتفاق ارزشمند تلاش خواهیم کرد تا زرند را به کانون مهم شهاب سنگ و نیز گوهر تبدیل کنیم.
تعامل انجمن گوهرشناسی ایران با میراث فرهنگی زرند
متخصص گوهرشناسی، شهاب سنگ شناسی و سنگ شناسی نیز گفت: ما از چندی قبل با اداره میراث فرهنگی زرند در تعامل برای این رخداد مهم در بخش شهاب سنگ بودیم.
مسعود کیانی افزود: این نشست هم فتح بابی برای اجرای هر چه باشکوه تر اولین جشنواره ملی شهاب سنگ ایران در زرند خواهد بود.
کرمان از مناطق قابل توجه برای رصد شهاب سنگ است
وی گفت: از آنجا که استان کرمان از جمله مناطق قابل توجه برای رصد و کاوش شهاب سنگ محسوب میشود ما آمادگی داریم برای افزایشِ غنای جشنواره شهاب سنگ و نیز گوهرسنگهای زمینی همکاری کنیم.
این استاد دانشگاه خوارزمی از نگاه نماینده زرند و کوهبنان به مقوله گوهرسنگها و شهاب سنگها قدردانی و ابراز امیدواری کرد که این نشست، فصل جدید و اتفاقی نادر برای شهرستان زرند آغاز کند.
آسمان مناسب زرند برای علم نجوم
رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان زرند نیز با قدردانی از انجمن گوهرسنگ ایران برای میزبانی این نشست گفت: شهرستان زرند به عنوان بهشت زمین شناسی مطرح است و در بخش رصد شهاب سنگها به دلیل داشتن مرز مشترک با کویر، نقطه ای خاص محسوب میشود و آسمان زرند زیباترین آسمان برای علمِ نجوم است.
محمد اسلامی، زرند را شهر جشنواره های ایران خواند و گفت: به طور متوسط هر هفته یک جشنواره داریم و امسال هم اولین تجربه ما در شهاب سنگ است که قطعا نگاه ما بسیار متفاوت تر از سایر جشنوارههاست و در بهمن ماه بیشتر از این رویداد اطلاع رسانی خواهد شد.
خبرهای خوبی در راه است
وی بیان کرد: امروز با اینکه روز تعطیل بود اما هم دکتر همتی و هم موسسه شهاب سنگ در دانشگاه خوارزمی این فرصت را فراهم کردند تا یک نشست خوب را برگزار کنیم و خبرهای خوبی برای علاقمندان به شهاب سنگها، نجوم و گوهرهای ارزشمند در راه است.
نخستین جشنواره شهاب سنگ ایران در بهمن ماه به میزبانی شهرستان زرند به صورت ملی برگزار خواهد شد.
این نشست به بهانه بررسی شرایط برگزاری جشنواره ملی شهاب سنگ، به میزبانی انجمن گوهرشناسی ایران برگزار شد.